reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja już po połówkowym :) lekarz mnie trochę zdenerwował, bo skończył USG, mówi że mogę się wycierać z żelu, a w trakcie nic o płci nie mówił.. pytam się go, może płeć by mi pan jakaś powiedział? On na to: a co ma pani w domu? Mówię , że chłopaka, a on : to jest szansa na dziewczynkę :) ja mówię, no ale pewności nie mam? 80% , może być? ;) Także tego... Więc pewna nie jestem i nie wiem czy kupować różowe ubranka :p chociaz przy Wiktorze pokazywał mi siusiaka na USG a pozniej powiedział mężowi , jak się dopytywał czy na pewno, to że pewny będzie jak się urodzi ;) waży 350g, a dziś mam 20t2d :)
Spokojnie nie denerwuj sie... najwazniejsze ze zdrowa, ladnie waga urosla, a co do plci
To dziewczynki potrafia figla splatac....
Moj 1 syn do 5 miesiaca byl dziewczynką !! I i to kilku lekarzy widzialo..... bo co chwila ich zmienialam.. więc moze widzial ale dzoecko noe rozsunelo nog na usg jak my na samolocie u gina... i nie mogl dobrze spojrzec... cierpliwosci
Mogl Ci inaczej powiedziec... tak jak u Igorowelove... tez nadal plci nie zna.
.

reklama
A z jaka waga sie dzieci rodzily....?
Moze kazdy powinien wlasnie spojrzec po rodzinie. Czy MY rodzice jestesmy drobni czy tez na odwrót... moze sugerowac sie waga z usg..czy idzie powyzej sredniej czy poniżej

Wiadomo ze odchyly sa potem ..o waga urodzeniowa sie rozni z tego usg.....a 500g robi roznice..u mnie waga sie zgadzala z ta oszacowana a u pierwszego syna 150g wiecej było...

Koło 3200-3500 mniej więcej

Napewno będzie ok.Trzymamy kciuki. A coś mówił lekarz skąd ten płyn, jaką przyczyna? I teraz się pojawil a wcześniejsze usg było ok ?

Ja mam tak częste usg bo mamy konflit. Mam przeciwciala przeciwko krwi dziecka. Albo poczatki tego albo wirusowe cos. Ale modle sie by sie wchłonęło i juz nie zagrażało synkowi.

Spokojnie nie denerwuj sie... najwazniejsze ze zdrowa, ladnie waga urosla, a co do plci
To dziewczynki potrafia figla splatac....
Moj 1 syn do 5 miesiaca byl dziewczynką !! I i to kilku lekarzy widzialo..... bo co chwila ich zmienialam.. więc moze widzial ale dzoecko noe rozsunelo nog na usg jak my na samolocie u gina... i nie mogl dobrze spojrzec... cierpliwosci
Mogl Ci inaczej powiedziec... tak jak u Igorowelove... tez nadal plci nie zna.
.
Mój lekarz jest specyficzny ;) wydaje mi się że jakby nawet widział ta płeć dokładnie to by mi tak powiedzial ;) no ale mógł mi na USG pokazać co tam widzi to bym była pewniejsza :)

Ja mam dziś 23+1 i nie czuję dalej dobrze ruchów, a jak już czuję to pojedyncze. Mam łożysko na przedniej ścianie, dodatkowy tłuszczyk może też tak samo amortyzować.

Co do rozmiaru - moja córka urodziła się z wagą 3500 i 56 cm, a i tak 2 miesiące chodziła w rozmiarze 56. Miałam jakieś 3 sztuki na 50 cm i oddałam je dziewczynie w szpitalu, która urodziła maluszka. Ale u nas może się urodzić też maluszek na 50 cm. Ja tyle miałam (i 3 kg wagi), a urodziłam się po terminie. Moja siostra jeszcze mniejsza była. W rodzinie męża za to wszystkie dzieci 4 kg i 60 cm. Wszystko zależy więc od tego po której rodzinie pójdzie. Choć moja mama twierdzi, że drugie dziecko jest zawsze większe :-)
No to masz zagadke.... a corka bardziej postura podobna do meza czy Twojej rodziny?

Moj pierwszy syn to szczply..i wykapany moj tata... blond wlosy niebieskie oczy.a drugi syn to blondyn niebieskooki...ale pulpet po tesciach ,:) wtzuce foto na zamkniete :)

No to masz zagadke.... a corka bardziej postura podobna do meza czy Twojej rodziny?

Moj pierwszy syn to szczply..i wykapany moj tata... blond wlosy niebieskie oczy.a drugi syn to blondyn niebieskooki...ale pulpet po tesciach ,:) wtzuce foto na zamkniete :)
Ja ważyłam po urodzeniu 2900 a niemąż jakieś 3000-3200 ( teściowa nie pamięta dokładnie, bo 4 dzieci urodziła hehehe) teraz tez wielcy nie jesteśmy. Wiec chyba wielkoluda nie urodzę ;D na dzień dzisiejszy tez moja Hania nie przekroczyła 50 centyla jeśli chodzi o wymiary

Ja mam dziś 23+1 i nie czuję dalej dobrze ruchów, a jak już czuję to pojedyncze. Mam łożysko na przedniej ścianie, dodatkowy tłuszczyk może też tak samo amortyzować.

Co do rozmiaru - moja córka urodziła się z wagą 3500 i 56 cm, a i tak 2 miesiące chodziła w rozmiarze 56. Miałam jakieś 3 sztuki na 50 cm i oddałam je dziewczynie w szpitalu, która urodziła maluszka. Ale u nas może się urodzić też maluszek na 50 cm. Ja tyle miałam (i 3 kg wagi), a urodziłam się po terminie. Moja siostra jeszcze mniejsza była. W rodzinie męża za to wszystkie dzieci 4 kg i 60 cm. Wszystko zależy więc od tego po której rodzinie pójdzie. Choć moja mama twierdzi, że drugie dziecko jest zawsze większe :-)
Moja mama też tak mówi (ja bylam akurat drugim dzieckiem) , ale u mnie 1sza ciaza wiec nie mam porównania;p

U mnie nawet nie spytał czy chce znac plec ;) w trakcie badania powiedział "jesli chodzi o plec to mamy chłopca" bylam.pewna , że się nie dowiem, bo jestem raczej z osób grubych no i moj ginekolog zawsze narzekał jak mial mi robic usg ze on nie wiele widzi... jak to powiedziałam lekarzowi od prenatalnych to stwierdził, że on widzi na 100% chłopca i tu raczej nie ma znaczenia otyłość pacjentki ale sprzęt i ułożenie dziecka. Moje rozłożyło nogi ;p

Ale 100% to bedzie jak się urodzi;D

reklama
Ja mam tak częste usg bo mamy konflit. Mam przeciwciala przeciwko krwi dziecka. Albo poczatki tego albo wirusowe cos. Ale modle sie by sie wchłonęło i juz nie zagrażało synkowi.
W ktorym tygodniu robi się badania czy są przeciwciala? Ja w 8.mialam.grupe krwi i przeciwciala. Teraz tylko powiedziała polozna , że w 28tyg podaja mi szczepionke...

Do góry