reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja już po połówkowym :) lekarz mnie trochę zdenerwował, bo skończył USG, mówi że mogę się wycierać z żelu, a w trakcie nic o płci nie mówił.. pytam się go, może płeć by mi pan jakaś powiedział? On na to: a co ma pani w domu? Mówię , że chłopaka, a on : to jest szansa na dziewczynkę :) ja mówię, no ale pewności nie mam? 80% , może być? ;) Także tego... Więc pewna nie jestem i nie wiem czy kupować różowe ubranka :p chociaz przy Wiktorze pokazywał mi siusiaka na USG a pozniej powiedział mężowi , jak się dopytywał czy na pewno, to że pewny będzie jak się urodzi ;) waży 350g, a dziś mam 20t2d :)
Spokojnie nie denerwuj sie... najwazniejsze ze zdrowa, ladnie waga urosla, a co do plci
To dziewczynki potrafia figla splatac....
Moj 1 syn do 5 miesiaca byl dziewczynką !! I i to kilku lekarzy widzialo..... bo co chwila ich zmienialam.. więc moze widzial ale dzoecko noe rozsunelo nog na usg jak my na samolocie u gina... i nie mogl dobrze spojrzec... cierpliwosci
Mogl Ci inaczej powiedziec... tak jak u Igorowelove... tez nadal plci nie zna.
.

reklama
A z jaka waga sie dzieci rodzily....?
Moze kazdy powinien wlasnie spojrzec po rodzinie. Czy MY rodzice jestesmy drobni czy tez na odwrót... moze sugerowac sie waga z usg..czy idzie powyzej sredniej czy poniżej

Wiadomo ze odchyly sa potem ..o waga urodzeniowa sie rozni z tego usg.....a 500g robi roznice..u mnie waga sie zgadzala z ta oszacowana a u pierwszego syna 150g wiecej było...

Koło 3200-3500 mniej więcej

Napewno będzie ok.Trzymamy kciuki. A coś mówił lekarz skąd ten płyn, jaką przyczyna? I teraz się pojawil a wcześniejsze usg było ok ?

Ja mam tak częste usg bo mamy konflit. Mam przeciwciala przeciwko krwi dziecka. Albo poczatki tego albo wirusowe cos. Ale modle sie by sie wchłonęło i juz nie zagrażało synkowi.

Spokojnie nie denerwuj sie... najwazniejsze ze zdrowa, ladnie waga urosla, a co do plci
To dziewczynki potrafia figla splatac....
Moj 1 syn do 5 miesiaca byl dziewczynką !! I i to kilku lekarzy widzialo..... bo co chwila ich zmienialam.. więc moze widzial ale dzoecko noe rozsunelo nog na usg jak my na samolocie u gina... i nie mogl dobrze spojrzec... cierpliwosci
Mogl Ci inaczej powiedziec... tak jak u Igorowelove... tez nadal plci nie zna.
.
Mój lekarz jest specyficzny ;) wydaje mi się że jakby nawet widział ta płeć dokładnie to by mi tak powiedzial ;) no ale mógł mi na USG pokazać co tam widzi to bym była pewniejsza :)

Ja mam dziś 23+1 i nie czuję dalej dobrze ruchów, a jak już czuję to pojedyncze. Mam łożysko na przedniej ścianie, dodatkowy tłuszczyk może też tak samo amortyzować.

Co do rozmiaru - moja córka urodziła się z wagą 3500 i 56 cm, a i tak 2 miesiące chodziła w rozmiarze 56. Miałam jakieś 3 sztuki na 50 cm i oddałam je dziewczynie w szpitalu, która urodziła maluszka. Ale u nas może się urodzić też maluszek na 50 cm. Ja tyle miałam (i 3 kg wagi), a urodziłam się po terminie. Moja siostra jeszcze mniejsza była. W rodzinie męża za to wszystkie dzieci 4 kg i 60 cm. Wszystko zależy więc od tego po której rodzinie pójdzie. Choć moja mama twierdzi, że drugie dziecko jest zawsze większe :-)
No to masz zagadke.... a corka bardziej postura podobna do meza czy Twojej rodziny?

Moj pierwszy syn to szczply..i wykapany moj tata... blond wlosy niebieskie oczy.a drugi syn to blondyn niebieskooki...ale pulpet po tesciach ,:) wtzuce foto na zamkniete :)

No to masz zagadke.... a corka bardziej postura podobna do meza czy Twojej rodziny?

Moj pierwszy syn to szczply..i wykapany moj tata... blond wlosy niebieskie oczy.a drugi syn to blondyn niebieskooki...ale pulpet po tesciach ,:) wtzuce foto na zamkniete :)
Ja ważyłam po urodzeniu 2900 a niemąż jakieś 3000-3200 ( teściowa nie pamięta dokładnie, bo 4 dzieci urodziła hehehe) teraz tez wielcy nie jesteśmy. Wiec chyba wielkoluda nie urodzę ;D na dzień dzisiejszy tez moja Hania nie przekroczyła 50 centyla jeśli chodzi o wymiary

Ja mam dziś 23+1 i nie czuję dalej dobrze ruchów, a jak już czuję to pojedyncze. Mam łożysko na przedniej ścianie, dodatkowy tłuszczyk może też tak samo amortyzować.

Co do rozmiaru - moja córka urodziła się z wagą 3500 i 56 cm, a i tak 2 miesiące chodziła w rozmiarze 56. Miałam jakieś 3 sztuki na 50 cm i oddałam je dziewczynie w szpitalu, która urodziła maluszka. Ale u nas może się urodzić też maluszek na 50 cm. Ja tyle miałam (i 3 kg wagi), a urodziłam się po terminie. Moja siostra jeszcze mniejsza była. W rodzinie męża za to wszystkie dzieci 4 kg i 60 cm. Wszystko zależy więc od tego po której rodzinie pójdzie. Choć moja mama twierdzi, że drugie dziecko jest zawsze większe :-)
Moja mama też tak mówi (ja bylam akurat drugim dzieckiem) , ale u mnie 1sza ciaza wiec nie mam porównania;p

U mnie nawet nie spytał czy chce znac plec ;) w trakcie badania powiedział "jesli chodzi o plec to mamy chłopca" bylam.pewna , że się nie dowiem, bo jestem raczej z osób grubych no i moj ginekolog zawsze narzekał jak mial mi robic usg ze on nie wiele widzi... jak to powiedziałam lekarzowi od prenatalnych to stwierdził, że on widzi na 100% chłopca i tu raczej nie ma znaczenia otyłość pacjentki ale sprzęt i ułożenie dziecka. Moje rozłożyło nogi ;p

Ale 100% to bedzie jak się urodzi;D

reklama
Ja mam tak częste usg bo mamy konflit. Mam przeciwciala przeciwko krwi dziecka. Albo poczatki tego albo wirusowe cos. Ale modle sie by sie wchłonęło i juz nie zagrażało synkowi.
W ktorym tygodniu robi się badania czy są przeciwciala? Ja w 8.mialam.grupe krwi i przeciwciala. Teraz tylko powiedziała polozna , że w 28tyg podaja mi szczepionke...

Do góry