reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ciuszki zalezy od sklepu, bo rozmiarowki sa różne... ja mam 2 bodziaki rozmiar 56 i uzylam ich w szpitalu...w domu czyli 5~6 dni po urodzeniu sie chłopaki nie miescily..
( waga 3780 i 3400)..tak ubieralam ich w 62 i podwijalam rękawki

Ja teraz mam 21tc i 4 dni i ruchy czuje juz nie tylko z rana czy wieczora...ale i za dnia...po slodkim...albo jak leżę... wiec tak ze 4 razy~5 razy dziennie...ale to nie musniecia...tylko konkretnie..tylko moja 3 ciaza i lozysko na przedniej scianie
A Ty nie cxujesz,?
Ja w 1 ciąży zaczynalam cokolwiek czuc po 21 tc...a ja z tych szczupłych..wiec spokojnie
Pierwsza ciaza i ja z tych grubszych, a łożysko na tylnej ścianie.
Czekam.... zobaczymy, mam nadzieje, że to nic złego... i ze nie tylko ja tak mam , bo to daloby jakas nadzieje , że prawidłowa ciaza moze i być bez konkretnych ruchów...na usg podobno dziecko ruchliwe wszystko w normie...

A czujesz takie pojedyncze kopnięcie czy kilka na raz? Czasem mam wrażenie, że coś mnie tam mocniej "złapie":p ale to tylko raz i tyle...

reklama
W bodziaku rekawki sie podwija...a pod pampersem to zapiecie i tak jest schowane bo spodenki na to ida... plecy na wierzch nie wychodzą... ja bym sie wstrzymala z duza iloscia 56..jakies mozna miec..jak bedzie wczesniak to wtedy maz do sklepu
..na drugi dzirn juz wyprane i wysuszone moze dowiezc.... nie wiem jaka jest srednia statystyczna..ale wiekszosc z nas 56 ubierze dzieciom max przez tydzień....o ile w ogole....tak mi sie wydaje...sie dokupic zawsze mozna bo w tych czasach wszysyko jest pod ręką. :)
To chyba tak zrobię jak myslalam od początku. Dokupie jakis mały zestaw ciuszkow z 2-3komplety 56 a reszta 62 i 68 . Ja raczej z tych praktycznych osób i lubię wykorzystać to co kupię.;)
Jakos nie mam wyobraźni jak podwijac inne rzeczy niż spodnie i ewentualnie rękawki wiec dzieci za rozjasnienie sprawy z body , który faktycznie i tak znikną pod spodniami ;p a spioszki to jak będą większe to nie będzie dziecku przeszkadzać, że mu " tak latają" te nogawki ?;p podobno nie ma głupich pytań wiec pytam :D

To chyba tak zrobię jak myslalam od początku. Dokupie jakis mały zestaw ciuszkow z 2-3komplety 56 a reszta 62 i 68 . Ja raczej z tych praktycznych osób i lubię wykorzystać to co kupię.;)
Jakos nie mam wyobraźni jak podwijac inne rzeczy niż spodnie i ewentualnie rękawki wiec dzieci za rozjasnienie sprawy z body , który faktycznie i tak znikną pod spodniami ;p a spioszki to jak będą większe to nie będzie dziecku przeszkadzać, że mu " tak latają" te nogawki ?;p podobno nie ma głupich pytań wiec pytam :D

Ja jak robiłam rozeznanie jakie rozmiary szykować to większość znajomych/ rodziny używała conajmniej do 3 miesiąca życia dziecka rozmiaru 56

Pierwsza ciaza i ja z tych grubszych, a łożysko na tylnej ścianie.
Czekam.... zobaczymy, mam nadzieje, że to nic złego... i ze nie tylko ja tak mam , bo to daloby jakas nadzieje , że prawidłowa ciaza moze i być bez konkretnych ruchów...na usg podobno dziecko ruchliwe wszystko w normie...

A czujesz takie pojedyncze kopnięcie czy kilka na raz? Czasem mam wrażenie, że coś mnie tam mocniej "złapie":p ale to tylko raz i tyle...

Nic zlego sie nie dzieje..tym bardziej ze na usg maluch sie rusza....ja w pierwszej ciąży po 21 tc...nie pamietam dokladnie czy 22 czy 23 tc to byl..ale późno...wiem ze doczekac sie nie moglam... nic sie nie martw...
Te ruchy beda coraz bardziej intensywne i coraz częstsze

Najpierw takie musniecia skrzydlem motyla.... a teraz kilka na raz i to konkretniejszych ruchów tak jakby sie przekrecal caly..raz z lokcia raz kolanka tego nie wiem..ale intensywniej i kilka na raz.... szczegolnie jak leżę wieczorem...
Ty na razie sie nie martw bo 1 ciąża... ja szczupak jestem i w 1 ciazu jeszcze nie czulam ruchow w 21
.wiec luzik... jeszcze jest czas... a jak juz cos delikatnie czujesz to w dobrym kierubku to idzie... na poczatku te musniecia to raz wieczorem czulam..potem dzien przerwy....to soe ponalu rozkreca

Ja jak robiłam rozeznanie jakie rozmiary szykować to większość znajomych/ rodziny używała conajmniej do 3 miesiąca życia dziecka rozmiaru 56
No a u mnie właśnie mowili ze 62 i najwyzej podwinac.. hmm ;p to sie okaże.
Tak sobie myślę, że może to zalezy tez od pory roku, bo w lato nie ma co podwinac... A tu jak kupie dłuższy rękaw czy spodenki czy coś to zawsze podwinac mozna..

Z drugiej strony ja mialam 57cm i 3200wazylam maz podobnie. Teraz jesteśmy z tych niższych, ale w sumie jest szansa na to, że urodzi się podobne;p

No a u mnie właśnie mowili ze 62 i najwyzej podwinac.. hmm ;p to sie okaże.
Tak sobie myślę, że może to zalezy tez od pory roku, bo w lato nie ma co podwinac... A tu jak kupie dłuższy rękaw czy spodenki czy coś to zawsze podwinac mozna..

Z drugiej strony ja mialam 57cm i 3200wazylam maz podobnie. Teraz jesteśmy z tych niższych, ale w sumie jest szansa na to, że urodzi się podobne;p

Ja mam sporo ciuszków 62 ale Nie wiem wydają się olbrzymie ! Ale tak jak mowi Szalona najwyżej zawsze można szybciutko dokupić ciuszki, nie ma się co stresować ;)

Nic zlego sie nie dzieje..tym bardziej ze na usg maluch sie rusza....ja w pierwszej ciąży po 21 tc...nie pamietam dokladnie czy 22 czy 23 tc to byl..ale późno...wiem ze doczekac sie nie moglam... nic sie nie martw...
Te ruchy beda coraz bardziej intensywne i coraz częstsze

Najpierw takie musniecia skrydlem motyla.... a teraz kilka na raz i to kobkretniejszych ruchów tsl jakby sie przekrecal caly..raz z lokcia ra z kolanka tego bie wiem..ale intensywniej i kilka na raz.... szczegolnie jak leżę wieczorem...
Ty na razie sie nie martw bo 1 ciąża... ja szczupak jestem i w 1 ciazu jeszcze nie czulam ruchow w 21
.wiec luzik... jeszcze jest czas...
Ja jak już poczuje te takie "złapanie (tak czuje jakby ktoś mnie złapał i puścił ) to najczęściej w dolnej części brzucha lub w lewym boku.
W takim razie cierpliwie czekam;)

reklama
A z jaka waga sie dzieci rodzily....?
Moze kazdy powinien wlasnie spojrzec po rodzinie. Czy MY rodzice jestesmy drobni czy tez na odwrót... moze sugerowac sie waga z usg..czy idzie powyzej sredniej czy poniżej

Wiadomo ze odchyly sa potem ..o waga urodzeniowa sie rozni z tego usg.....a 500g robi roznice..u mnie waga sie zgadzala z ta oszacowana a u pierwszego syna 150g wiecej było...

Do góry