reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

No więc ja po wizycie takiej standardowej 21+4 dziś waga 440 g. :oops: nie mówi już od dawna dlugosci CRL.

Mówiłam lekarzowi o pępek - mówi ok nie ma nic zlego .

Mówiłam o skurcze i pobolewanie - nie zwiększamy dawki magnezu zostaje 3*1 asmag forte twierdzi że to nie zdrowe większą dawne ( co lekarz to ma inne zdanie i opinie ) , lozysko ok na tylnej scianie , wody plodowe ok , ALEEEEEEEEE szyjka macicy co prawda długa aleeeeeeeeee niestety już nie twarda jak jeszcze 2 tygodnie temu , tylko JUZ MIEKNIEJE I JEST ROZCIAGLIWA :hmm::huh::huh: .dostałam Luteinę w globulkach dopochwodo :hmm:

Kazał się nie martwić następna wizyta szybko 14 go czerwca żeby zobaczyć co z szyjka czy twardnieje po Luteinie....

Miała która z Was taki problem z szyjka i jej rozciąganiem się już w 22 TC tj 5 mc dopiero :hmm: ???

reklama
Temat przedszkolny.
Zapisujecie swoje maluchy na wakacje do pkola?
Dzisiaj widziałam kartkę, że jeżeli chcę na lipiec przyprowadzać to deklarację jakąś muszę złożyć.
Niby planuję jeszcze w lipcu pracować jeśli sił mi starczy ale jak wyjdzie to.nie wiem :/
A czy Twoje przedszkole ma dyzur, czy dzieci beda chodzily do innego przedszkola? Ja radze Ci zapisac, nawet jak bedziesz na L4, to mozesz roznie sie czuc, a tu jednak dziecko ktos nakarmi i wybawi. Swojego zapisywalam.

Po prostu NFZ refunduje tylko dwa.Trzecie niby i tak nie zmienia (w sensie zatrzymania ciąży lub nie) bo ciąży nie abortujesz ani nie terminujesz w razie czego.Pierwsze dwa wykrywają najgorsze wady.Tak mnie w.2016 roku poinformował genetyk.I w sumie w tym roku w zasadzie w szpitalu mi to potwierdzono

GRATULUJE ZDROWEJ LILIANKI!
To ja już nie rozumiem. Ja miałam trzy takie badania (bez krwi, samo usg z pomiarami, nt, kość nosowa itp) w ciąży z pierwszym synkiem na przełomie 2013/2014 roku. Tzn 3 x USG w każdym trymestrze. Oczywiscie wtedy wszystko na NFZ i nic nie placilam. Dostawalam skierowania i tyle. Czyżby tak się wszystko zmieniło od tego czasu na gorsze, tzn zmniejszono liczbę badań?

No więc ja po wizycie takiej standardowej 21+4 dziś waga 440 g. :oops: nie mówi już od dawna dlugosci CRL.

Mówiłam lekarzowi o pępek - mówi ok nie ma nic zlego .

Mówiłam o skurcze i pobolewanie - nie zwiększamy dawki magnezu zostaje 3*1 asmag forte twierdzi że to nie zdrowe większą dawne ( co lekarz to ma inne zdanie i opinie ) , lozysko ok na tylnej scianie , wody plodowe ok , ALEEEEEEEEE szyjka macicy co prawda długa aleeeeeeeeee niestety już nie twarda jak jeszcze 2 tygodnie temu , tylko JUZ MIEKNIEJE I JEST ROZCIAGLIWA :hmm::huh::huh: .dostałam Luteinę w globulkach dopochwodo :hmm:

Kazał się nie martwić następna wizyta szybko 14 go czerwca żeby zobaczyć co z szyjka czy twardnieje po Luteinie....

Miała która z Was taki problem z szyjka i jej rozciąganiem się już w 22 TC tj 5 mc dopiero :hmm: ???
Luteina jest OK na takei dolegliwosci, szczerze mowiac myslalam, ze Ty ja bierzesz od poczatku... mozesz troche czuc swędzenie/drapanie, wydzielina moze byc zolta. Nie stresuj sie. Na "pocieszenie" napisze, ze mi paluchow do pochwy nie wkladali i nie badali miekkosci szyjki.

reklama
A czy Twoje przedszkole ma dyzur, czy dzieci beda chodzily do innego przedszkola? Ja radze Ci zapisac, nawet jak bedziesz na L4, to mozesz roznie sie czuc, a tu jednak dziecko ktos nakarmi i wybawi. Swojego zapisywalam.
Na szczęście dzieciaki zostają w naszym pkolu nie ma tak jak w dużych miastach dyżurów. Chyba faktycznie lepiej zapisać niż później szukać opieki jak trzeba coś bez dziecka załatwić.

Do góry