reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Hej ja juz po polowkowych malutka wazy393g wszystko jest wpirzadku. I raczej bedzie Maja. Chyba ze jakies imie wpadnie nam do pazdziernika. Tylko lekarz powiedzial mi ze mam plyn owodniowy przy gornej granicy.
Gratuluje Eam udanych wizyt. Remont skonczony. Posprzatalam takze bede tu vzesciej
Gratulacje [emoji4]. Zdjęcia śliczne [emoji4].

reklama
Hej ja juz po polowkowych malutka wazy393g wszystko jest wpirzadku. I raczej bedzie Maja. Chyba ze jakies imie wpadnie nam do pazdziernika. Tylko lekarz powiedzial mi ze mam plyn owodniowy przy gornej granicy.
Gratuluje Eam udanych wizyt. Remont skonczony. Posprzatalam takze bede tu vzesciej

Witamy Maję , gratulacje
Spora dziewczynka , który TC ?

Luteina jest OK na takei dolegliwosci, szczerze mowiac myslalam, ze Ty ja bierzesz od poczatku... mozesz troche czuc swędzenie/drapanie, wydzielina moze byc zolta. Nie stresuj sie. Na "pocieszenie" napisze, ze mi paluchow do pochwy nie wkladali i nie badali miekkosci szyjki.

@aspekt

Widzę masz duże doświadczenie z tematem ciąży ...

Moze głupie pytanie , ale ta luteinę się trzyma w lodówce jak inne globulki dopochwowe czy w nie trzeba ?

A dwa , ta Luteina tj na te skurcze i pobolewania czy na podtrzymanie ciazy i aby szyjka była twardsza ? Hmmm

Ja już prawie spakowana, jutro jedziemy w góry na weekend. Nie mogę się doczekać :)

U mnie też napina się brzuch, dzisiaj 1x, głupie uczucie ale ponoć na tym etapie ciąży to normalne, jeżeli oczywiście nie towarzyszą temu inne niepokojące objawy. I wraz z wiekiem ciąży ich ilość będzie się zwiększac.

Aaaa właśnie do kiedy nam mamusiom wolno prowadzić samochód ? Wie ktoś ? I co z pasami już mi nie wygodnie z tym pasem na brzuszku :eek:
Ja jechałam na ostatnią wizytę tydzień po terminie samochodem :) oczywiście prowadziłam [emoji14] wiec chyba do kiedy chcesz :)

Czesc dziewczyny! Jestem po badanich polowkowych, bedzie dziewczynka! :D wazy juz 503g!

Doktor mowil caly czas, ze wszytsko w porzadku, pieknie itd...ale na koncu powiedxial, ze nie ma sie czym przejmowac, ale musi wspomniec, ze jest taka mala plamka choroid plexus cyst (Torbiele splotów naczyniówkowych w mózgu) , ktora ma 2mm i ze to na pewno sie wchlonie - ze sprawdza w nastepnym badaniu. Kazal sie nie przejmowac, ze w wiekszosci ciaz sie to pojawia, ale zanika do 30 tyg. Ehh...ale ja oczywiscie juz panikuje....

Czy ktoras z Was miala cos takiego u dzidziusia?

Tak, ja :) byłam już na konsultacji u doktora specjalizującego się w takich przypadkach. Torbiele w fazie zaniku 2mm, ale do obserwacji póki nie znikną zupełnie. Za miesiąc kolejna wizyta i mam nadzieje już ich nie będzie ;)
Skąd jesteś ? W Warszawie na Czerniakowskiej przyglądają się takim przypadkom, około 2 tygodnie czeka się na wizytę mając skierowanie na NFZ ;)

reklama
Badanie USG powinno byc min raz w każdym trymestrze.Nie każde badanie to badanie tzw.genetyczne prenatalne.
No tak, z tym ze to moje trzecie badanie wyglądało bardzo dokladnie, tj wszystkie parametry posprawdzane (serce, łożysko, pepowina, itp) czyli takie prenatalne bez badania krwi. Chyba ze tak jak @aspekt pisze zależało to od dobrej woli lekarza wykonującego badanie.

Do góry