reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Witam dziewczyny. Czytam forum juz od jakiegos czasu. Ale nie udzielalam sie nigdy. Ale mam takie pytanko do Was. Jestem w 22 tc. Jak czesto odczuwacie ruchy Maluszkow? Bo ja od rana mam wrazenie ze moje Malenstwo wogole nie spi. Przy kazdym odpoczynku czuje jak sie wierci. Czy u was tez sa takie aktywne Dzieciatka??
Moje nawet jeśli jest tak aktywne to nie czuje tego za bardzo bo mam łożysko na przedniej ścianie macicy. Ja ruchy czuję raczej po południu i wieczorem, rano chyba synek śpi ;) może akurat masz takie predyspozycje ze względu na budowę ciała, że ruchy czujesz bardziej wyraźnie

Witam dziewczyny. Czytam forum juz od jakiegos czasu. Ale nie udzielalam sie nigdy. Ale mam takie pytanko do Was. Jestem w 22 tc. Jak czesto odczuwacie ruchy Maluszkow? Bo ja od rana mam wrazenie ze moje Malenstwo wogole nie spi. Przy kazdym odpoczynku czuje jak sie wierci. Czy u was tez sa takie aktywne Dzieciatka??
Mój za to sie rozkręcił i czasem niezależnie od pozycji kopnie bardzo delikatnie. Ale najmniej jak stoję czy idę bo wtedy taki ukołysany,że chyba śpi :D

U mnie nie ma dni żeby był aktywny non stop. A próbowałaś czy coś się zmieni jak się przespacerujesz lub położysz?
Ja np.teraz leżę z nogami na poduszce od dobrej godzinki i cisza z ruchami...ale za to przed południem jak byłam w pracy to wiercił się aż nie mogłam się skupić. Podczas jazdy samochodem też częto go czuję.

Dziś znowu miałam dentystę i parę silnych kopniaków było po podaniu zastrzyku że znieczuleniem :-) Niezawodna metoda. Ostatnio czuję ruchy częściej, ale to już 23 tydzień idzie (czyli 6 miesiąc!). Rano po przebudzeniu się jak poleżę jeszcze chwilę na plecach to czuję kopniaki i wieczorem po kolacji. Przez resztę dnia niespecjalnie - też mam łożysko na przedniej ścianie.

Dziś znowu miałam dentystę i parę silnych kopniaków było po podaniu zastrzyku że znieczuleniem :-) Niezawodna metoda. Ostatnio czuję ruchy częściej, ale to już 23 tydzień idzie (czyli 6 miesiąc!). Rano po przebudzeniu się jak poleżę jeszcze chwilę na plecach to czuję kopniaki i wieczorem po kolacji. Przez resztę dnia niespecjalnie - też mam łożysko na przedniej ścianie.
Miao jak napisałaś, że to 6 miesiąc to zaczęło do mnie znowu docierać jak mi ten czas przeleciał... [emoji50] U mnie co prawda dopiero 20 idzie... Ale to już kurde połowa... [emoji23]

A takie pytanie... Kiedy się powinno zaczynać temat z lekarzem o porodzie ? Tz o metodzie porodu tj. CC ?
Już teraz w połowie czy później ? Jakoś inaczej wtedy lekarz prowadzi ciążę czy tak samo jak sn ? Hmmmm :confused:
Ja wczoraj zapytałam o poród (mam 21t4d)
Pierwszą miałam planową cesarkę bo miałam aktywną przepuklinę kręgosłupa i neurolog nie podpisał zgody na sn.
Teraz gin piwiedział, że daje mi wybór i na następnej wizycie mam mu dać odpowiedź.
Myślę, że jeżeli CC to oni może w dokumentacji muszą to zaznaczyć.
Wtedy od 24tc wiedziałam, że cesarka I kazał mi zawsze mieć przy sobie w torebce kartě ciąży i opinię od neurologa.
Pewnie jeżeli zdecyduję się na CC to teraz w papierach też będzie musiał akcentować przesłanki do CC żeby później na oddziale nie kręcili nosem że to takie cięcie "na życzenie"
Ordynatora mają służbistę i każdy czuje respekt przed nim.

A co do wesela to jak fajna ekipa to bym oczywiście poszła.
Fajną, letnią kieckę za nieduże pieniądze można kupić taką co później na codzień możesz też założyć...sandałki...i czego więcej, oprócz koperty dla młodych potrzeba [emoji14]

reklama
Do góry