reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

My wracamy z krótkiego wypadu do Torunia. Super miasto, w centrum dużo zabytków.[emoji5] U mnie ruchy są rano, czasami po poludniu ale przeważnie wieczorem jak się kładę spać, wtedy buszuje Niunia.
20180528_112026.jpg
IMG-20180527-WA0007.jpg

Załączniki

• 20180528_112026.jpg
    20180528_112026.jpg
    102,9 KB · Wyświetleń: 428
  • IMG-20180527-WA0007.jpg
    IMG-20180527-WA0007.jpg
    50,7 KB · Wyświetleń: 425
reklama
Witam dziewczyny. Czytam forum juz od jakiegos czasu. Ale nie udzielalam sie nigdy. Ale mam takie pytanko do Was. Jestem w 22 tc. Jak czesto odczuwacie ruchy Maluszkow? Bo ja od rana mam wrazenie ze moje Malenstwo wogole nie spi. Przy kazdym odpoczynku czuje jak sie wierci. Czy u was tez sa takie aktywne Dzieciatka??

Witam

Ja 21+4 dziś i dopiero ruchy czuje od 3 dni rano lub wieczorem jak leżę w ciszy to wtedy się synek odzywa ale delikatnie po max 2 ruchy ...

Ja ruchy czuję najczęściej wieczorem. Rano Łukasz chyba śpi bo jest cisza. Teraz siedzę z synkiem w piaskownice i też czuję od czasu do czasu jak się rusza [emoji4].

My jedziemy 9 czerwca do Wrocławia. Chcemy zabrać syna do Zoo i Afrykarium . Sama cieszę się jak dziecko bo nigdy tam nie byłam [emoji14].

U mnie nie ma dni żeby był aktywny non stop. A próbowałaś czy coś się zmieni jak się przespacerujesz lub położysz?
Ja np.teraz leżę z nogami na poduszce od dobrej godzinki i cisza z ruchami...ale za to przed południem jak byłam w pracy to wiercił się aż nie mogłam się skupić. Podczas jazdy samochodem też częto go czuję.

Aaaa właśnie do kiedy nam mamusiom wolno prowadzić samochód ? Wie ktoś ? I co z pasami już mi nie wygodnie z tym pasem na brzuszku :eek:

Właśnie zjadłam drugi talerz duszonek... Help :D
Co to duszonki?
Miao jak napisałaś, że to 6 miesiąc to zaczęło do mnie znowu docierać jak mi ten czas przeleciał... [emoji50] U mnie co prawda dopiero 20 idzie... Ale to już kurde połowa... [emoji23]
Ja nawet nie wiem jak sie liczy miesiace ciazy [emoji85] umiem sie poslugiwac tylko tygodniami
Aaaa właśnie do kiedy nam mamusiom wolno prowadzić samochód ? Wie ktoś ? I co z pasami już mi nie wygodnie z tym pasem na brzuszku :eek:
Moja kuzynka jechala 40 km do porodu ze skurczami co 4 minuty [emoji14] wiec chyba nie ma zadnego ograniczenia do kiedy wolno [emoji14]

Gratuluje udanych wizyt! [emoji7]

U nas kolejny dzien upal, chlodzilismy sie z mlodym na plazy [emoji173]
IMG_20180529_143743.jpg

Załączniki

• IMG_20180529_143743.jpg
    IMG_20180529_143743.jpg
    35,8 KB · Wyświetleń: 339
Ja wczoraj zapytałam o poród (mam 21t4d)
Pierwszą miałam planową cesarkę bo miałam aktywną przepuklinę kręgosłupa i neurolog nie podpisał zgody na sn.
Teraz gin piwiedział, że daje mi wybór i na następnej wizycie mam mu dać odpowiedź.
Myślę, że jeżeli CC to oni może w dokumentacji muszą to zaznaczyć.
Wtedy od 24tc wiedziałam, że cesarka I kazał mi zawsze mieć przy sobie w torebce kartě ciąży i opinię od neurologa.
Pewnie jeżeli zdecyduję się na CC to teraz w papierach też będzie musiał akcentować przesłanki do CC żeby później na oddziale nie kręcili nosem że to takie cięcie "na życzenie"
Ordynatora mają służbistę i każdy czuje respekt przed nim.

Ja dziś miałam wizytę 21+4 ale nie zapytałam o poród , następna mam szybko bo 14 go to będzie 23+6 więc planuje zacząć temat porodu co on myśli że mną ... :confused:

Co to duszonki? Ja nawet nie wiem jak sie liczy miesiace ciazy [emoji85] umiem sie poslugiwac tylko tygodniamiMoja kuzynka jechala 40 km do porodu ze skurczami co 4 minuty [emoji14] wiec chyba nie ma zadnego ograniczenia do kiedy wolno [emoji14]

Gratuluje udanych wizyt! [emoji7]

U nas kolejny dzien upal, chlodzilismy sie z mlodym na plazy [emoji173]Zobacz załącznik 861831

Ona kierowała że skurczami sama jechała ??? O matko jaki hardkor :D

Chyba nie ma ograniczeń do kiedy nam wolno.
Mi pas też przeszkadza...a bez pasa się boję. W planach adapter.
Przeczytaj opis...do mnie to przemawia.
Miałamwczoraj zapytać gina co on o tym sądzi i czy miewa na oddziale pacjentki po wypadkach i jak to z tymi pasami ale mi wypadło z głowy...ehhh
Link do: Adapter do pasów dla kobiet w ciąży - INSAFE SEATBELT GUIDE

reklama
Temat przedszkolny.
Zapisujecie swoje maluchy na wakacje do pkola?
Dzisiaj widziałam kartkę, że jeżeli chcę na lipiec przyprowadzać to deklarację jakąś muszę złożyć.
Niby planuję jeszcze w lipcu pracować jeśli sił mi starczy ale jak wyjdzie to.nie wiem :/

Do góry