reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Czesc dziewczyny! Jestem po badanich polowkowych, bedzie dziewczynka! :D wazy juz 503g!

Doktor mowil caly czas, ze wszytsko w porzadku, pieknie itd...ale na koncu powiedxial, ze nie ma sie czym przejmowac, ale musi wspomniec, ze jest taka mala plamka choroid plexus cyst (Torbiele splotów naczyniówkowych w mózgu) , ktora ma 2mm i ze to na pewno sie wchlonie - ze sprawdza w nastepnym badaniu. Kazal sie nie przejmowac, ze w wiekszosci ciaz sie to pojawia, ale zanika do 30 tyg. Ehh...ale ja oczywiscie juz panikuje....

Czy ktoras z Was miala cos takiego u dzidziusia?
Super Gratulacje. 503 g który tydzień?

Cześć dziewczyny. Ja na urlopie. Piękna pogoda od morza chłód. W domu byłoby niedowytrzymania. Staram się nie forsowac no i siedzę pod parasolem w kapeluszu. Dzisiaj u mnie 22+ 5. W piatek zaczynam 6 miesiąc :-) mam nadzieję że samopoczucie się utrzyma. Brzuszek rośnie coraz szybciej. Gratuluję udanych wizyty.
Też biorę Asmax forte i czuję się lepiej brzuch już nie taki twardy. A najbardziej pomaga mi spacer jakby wiązadła się wtedy rozkurczaly.
IMG_20180529_155602.jpg

Załączniki

• IMG_20180529_155602.jpg
    IMG_20180529_155602.jpg
    76,7 KB · Wyświetleń: 88
Czesc dziewczyny! Jestem po badanich polowkowych, bedzie dziewczynka! :D wazy juz 503g!

Doktor mowil caly czas, ze wszytsko w porzadku, pieknie itd...ale na koncu powiedxial, ze nie ma sie czym przejmowac, ale musi wspomniec, ze jest taka mala plamka choroid plexus cyst (Torbiele splotów naczyniówkowych w mózgu) , ktora ma 2mm i ze to na pewno sie wchlonie - ze sprawdza w nastepnym badaniu. Kazal sie nie przejmowac, ze w wiekszosci ciaz sie to pojawia, ale zanika do 30 tyg. Ehh...ale ja oczywiscie juz panikuje....

Czy ktoras z Was miala cos takiego u dzidziusia?
Będzie dobrze, pewnie się wchłonie. Gratuluję córeczki!

Dzięki, na szczęście w sali jest całkiem przyjemnie. Mam dwójkę z TV, lokatorka wieczorem ma wyjść do domu.
Te moje skurcze macicy są bardzo intensywne w sensie jak ona twardnieje to aż z lekka skręca.
Twardy brzuch powinien odpuszczać po odpoczynku, u mnie tak nie było.

Hej, ja w pierwszej ciąży leżałam w szpitalu dwa razy z powodu skurczów macicy- tak mi się napinała, ze brzuch przybierał taki dziwny kształt na środku - nie wiem, czy tez tak masz. Po za tym było to bardzo nieprzyjemne uczucie.Na szczęście okazało się, ze mimo tych skurczy dziecko urodziłam w 41 tyg. Zdrówka życzę [emoji846]

reklama
Gratulacje! A imię już macie wybrane?
Dziękuję;)
Franciszek lub Leon, ale maz coraz przychylniejszy co do Franka (do tej pory upieral sie, ze Leon lepsze ;p). Ja od zawsze chciałam Leona lub Franka;)

Właściwie to ja bylam pewna , że to chłopak. Czułam To, ale maz każdego wieczora mówił "dobranoc Oliwka", jak twierdził byl pewien, ze to będzie dziewczynka. Żałuję, ze nie widziałam jego miny jak lekarz powiedział "mamy 100% chlopaka " ;)

Do góry