reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

No dalej właśnie i też,tak jak i Ciebie,do porodu mam je mieć. Ja zauważyłam inną zmianę,dalej bez siniakow bo tez ich juz troszkę wzielam,ale od jakiegoś czasu wklucie bardziej boli. Owszem,wcześniej też nie była to przyjemność,ale yeraz jakaś wrażliwsza skóra jest. Na nogach czy rekach też. Po cisnieniomierzu mam slady,a depilator na nogach to katorga.
Ty jaką masz dawke?
Ja mam Neoparin 0,4 i też mnie te wkłucia bardziej bolą niż wczesniej. Myślałam, że to sobie wkręcam :), ale może na tym etapie ciąży jakieś wrażliwsze to ciało na bodźce.

reklama
Ja mam Neoparin 0,4 i też mnie te wkłucia bardziej bolą niż wczesniej. Myślałam, że to sobie wkręcam :), ale może na tym etapie ciąży jakieś wrażliwsze to ciało na bodźce.
Mam tę samą dawke:)
To znaczy,że ja też sobie nie wkrecam i nie popadam w paranoje,ze jakas delikatniejsza się zrobilam :D

Czesc dziewczyny! Jestem po badanich polowkowych, bedzie dziewczynka! :D wazy juz 503g!

Doktor mowil caly czas, ze wszytsko w porzadku, pieknie itd...ale na koncu powiedxial, ze nie ma sie czym przejmowac, ale musi wspomniec, ze jest taka mala plamka choroid plexus cyst (Torbiele splotów naczyniówkowych w mózgu) , ktora ma 2mm i ze to na pewno sie wchlonie - ze sprawdza w nastepnym badaniu. Kazal sie nie przejmowac, ze w wiekszosci ciaz sie to pojawia, ale zanika do 30 tyg. Ehh...ale ja oczywiscie juz panikuje....

Czy ktoras z Was miala cos takiego u dzidziusia?
Gdzie ta plamka sie znajduje? U mnie tez lekarz zobaczyl mala plamke na 3 mm w lewej komorze serca. Zapytal czy nie przechodziłam jakiejs infekcji drog oddechowych na ppczatku ciazy i rzeczywiscie przechodzilam. Nie wiedzialam ze zwykly bol gardla moze cos takiego spowodowac ale od razu mnie uspokoil ze to zniknie, oprocz tego wszystko bylo pięknie i prawidlowo. Zapisal mnie na dokonczenie badania pod koniec czerwca zeby sprawdzic czy zniknęła.
Duzo tez o tym czytalam na internrcie i rzeczywiscie nie ma sie czym martwic, podobno wiekszosc dzieci to ma tylko lekarz moze miec za slaby sprzet zeby to wychwycic i wiele mam nawet o tym nie wie. :)

Hej. Ja jestem weganką, mój mąż je głownie to co ja przygotuje, mięso od czasu do czasu jak ma okazje. Jeżeli chodzi o syna to nie je mięsa w zasadzie od urodzenia (chodź kilka razy w życiu jadł), z nabiału je tylko żółty ser i naturalne masło, ma alergie na mleko ale te dwa produkty moze jeść. Ryby je sporadycznie. Jego dieta to warzywa, kasze, strączki czasem jajka i oczywiście owoce. Nie jemy słodyczy oraz jakiegoś wysoko przetworzonego jedzenia, unikamy białej mąki. Syn (3 latek) wyniki ma bardzo dobre. Morfologie, żelazo, wapń i fosfor na odpowiednim poziomie.

Jeżeli wy jecie ryby, nabiał i jaja o zupełnie nie masz sie czym martwić :)

P.s. niedługo syn idzie do przedszkola, wybrałam takie przedszkole gdzie nie podaje sie dzieciom mleka, cukru, białej mąki i czerwonego mięsa. Cześć posiłków jest wegetariańska, a cześć zawiera drób i ryby. Mogłam dla niego wybrać dietę wege ale stwierdziłam że niech je co reszta. A za to w domu bede gotować już tylko roślinnie :)
Dzięki;)

Mąż nie wytrzymal i kupil pierwsze body dla małej [emoji7] za ja wychaczylam rajtuski za 5 zl w pepco, w sam raz beda na swieta [emoji1]
1527597744149.jpg
1527597815123.jpg

Załączniki

• 1527597744149.jpg
    1527597744149.jpg
    920,2 KB · Wyświetleń: 305
  • 1527597815123.jpg
    1527597815123.jpg
    979,1 KB · Wyświetleń: 311
Czesc dziewczyny! Jestem po badanich polowkowych, bedzie dziewczynka! :D wazy juz 503g!

Doktor mowil caly czas, ze wszytsko w porzadku, pieknie itd...ale na koncu powiedxial, ze nie ma sie czym przejmowac, ale musi wspomniec, ze jest taka mala plamka choroid plexus cyst (Torbiele splotów naczyniówkowych w mózgu) , ktora ma 2mm i ze to na pewno sie wchlonie - ze sprawdza w nastepnym badaniu. Kazal sie nie przejmowac, ze w wiekszosci ciaz sie to pojawia, ale zanika do 30 tyg. Ehh...ale ja oczywiscie juz panikuje....

Czy ktoras z Was miala cos takiego u dzidziusia?
Wow w którym tygodniu taka waga ,

reklama
Wlasnie sie zastanawialam ile kobieta w ciazy moze przyjac maks magnezu. Ale skoro podaja tobie kroplowke rowna dawce 30 tabletek to juz jestem spokojna, ze moje 2x dziennie po 400mg nie jest za duzo. Ale i tak szalu nie ma i od czasu do czasu zapodam nospe (w Niemczech jej nie maja dlatego kupilam w PL i biore na wlasna reke, ale raz na tydz moze). Tutaj w ogole kobietom oprocz kwasu foliowego na poczatku ciazy i ewentualnie zelaza przy niskim.poziomie, nie zalecaja żadnych lekow, nawet o magnezie nic czy wit po 3 mies

Ja teraz łykam magnez 3*1 asmag forte 500 mg magnezu tj 1500 dziennie a dalej mam skurcze to raz a dwa lekarz mówił że i tak nie całość się wchłania z tego 1500....

Do góry