sandralevv93
Fanka BB :)
11:15Super o której ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
11:15Super o której ?
Dobra dziewczyny, mam pytanie, tylko się nie smiejcie, bo na prawdę nie wiem [emoji14]
Czy któraś może mi opisać jakie to uczucie mieć zgagę?
Nigdy nie miałam.
Odczuwa się to jako palenie w przełyku? Klatce piersiowej? Gardle?
Kurde wszyscy się ze mnie śmieją, a ja serio nigdy tego nie doświadczyłam [emoji14]
Super [emoji5][emoji5]Zobacz załącznik 860329 Hej ja po wizycie , dziewczyna 400g , wszystkie parametry w normie , bardzo ruchliwa w trakcie badania , łożysko z tylu, już się trochę podniosło... badanie wykonane w 20tc i 5 dni
Gratulacje [emoji5][emoji5]Dziewczyny ja juz po prenatalnych
Z dzidzia wszystko w porzadku, rozwija sie prawidlowo, wazy 290g, juz pewne ze dziewczynka [emoji1] wiec jak bedziecie miec czas mozecie dopisac do listy jaka płeć na badaniu jak nigdy spala, ale to dobrze bo lekarz mogl sobie spokojnie wszystko pomierzyc
Lozysko tez okey, wysoko, daleko od szyjki.
Odetchnelam, jestem spokojniesza i bardzo szczesliwa Zobacz załącznik 860407
Ale wiesz cholesterol nie bierze się tylko z obiadu mięsnego. Czy jesz dużo sera żółtego? Wysokoprzetworzone wyroby?A pytanie z innej beczki
Odebrałam dziś wyniki cholesterol całkowity znowu mi idzie do gory z mca na mc ... Ostatnio 230 mg/dl , a dziś 252,7 mg/ dl gdzie norma 115-190 . Nie jem tłusto serio. Może 3 max razy w tygodniu danie na obiad z mięsem ... A Wy jak mamucie ? W poprzednich ciążach ?
Zapytam lekarza idę we wtorek , może od tego cholesterol tak mi waga idzie do góry ? Hmmm....
Ale wiesz cholesterol nie bierze się tylko z obiadu mięsnego. Czy jesz dużo sera żółtego? Wysokoprzetworzone wyroby?
No widzisz a to bardzo tłuste jest.Tak ser żółty lubię i dużo jem .
Nie u każdego działa to samo,ja gdybym zjadla jogurt czy w ogóle coś mlecznego to pali ogniem piekielnym. Po prostu trzeba to przetrwać i liczyć,że po ciąży ustanieJeśli chodzi o zgage to pomogą wykluczenie czarnej herbaty, która powoduje że soki trawienne gestnieją no i bardzo małe porcje i powolne jedzenie, aby uniknąć polykania powietrza. Ja w miałam raz w ciąży ale sama sobie dowalilam bo zjadłam grzanki z pesto i było tak przyprawione że prawie płakałam, tak mnie przełyk palił. Teraz bardzo pilnuje co jem. 2 jogurty naturalne obowiązkowo codziennie.
Ja dopiero teraz w ciąży mam. Wszystko co wcześniej myślałam że jest zgagą było nie wiem czym i fajne. Dla mnie to takie palenie, z chęcią rzygania i żołądek mnie przy tym boli.Dobra dziewczyny, mam pytanie, tylko się nie smiejcie, bo na prawdę nie wiem [emoji14]
Czy któraś może mi opisać jakie to uczucie mieć zgagę?
Nigdy nie miałam.
Odczuwa się to jako palenie w przełyku? Klatce piersiowej? Gardle?
Kurde wszyscy się ze mnie śmieją, a ja serio nigdy tego nie doświadczyłam [emoji14]