reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Dobra dziewczyny, mam pytanie, tylko się nie smiejcie, bo na prawdę nie wiem [emoji14]
Czy któraś może mi opisać jakie to uczucie mieć zgagę?
Nigdy nie miałam.
Odczuwa się to jako palenie w przełyku? Klatce piersiowej? Gardle?
Kurde wszyscy się ze mnie śmieją, a ja serio nigdy tego nie doświadczyłam [emoji14]

Dla mnie to tez nie jest śmieszne, bo też tego uczucia nie znam. :) Wszyscy mi mówią, że" jakbyś miała to byś wiedziała". Tego nie da się z niczym pomyślic podobno.

Jeśli chodzi o zgage to pomogą wykluczenie czarnej herbaty, która powoduje że soki trawienne gestnieją no i bardzo małe porcje i powolne jedzenie, aby uniknąć polykania powietrza. Ja w miałam raz w ciąży ale sama sobie dowalilam bo zjadłam grzanki z pesto i było tak przyprawione że prawie płakałam, tak mnie przełyk palił. Teraz bardzo pilnuje co jem. 2 jogurty naturalne obowiązkowo codziennie.

Dziewczyny ja juz po prenatalnych :)

Z dzidzia wszystko w porzadku, rozwija sie prawidlowo, wazy 290g, juz pewne ze dziewczynka [emoji1] wiec jak bedziecie miec czas mozecie dopisac do listy jaka płeć :) na badaniu jak nigdy spala, ale to dobrze bo lekarz mogl sobie spokojnie wszystko pomierzyc :)
Lozysko tez okey, wysoko, daleko od szyjki.
Odetchnelam, jestem spokojniesza i bardzo szczesliwa :) Zobacz załącznik 860407
Gratulacje [emoji5][emoji5]

A pytanie z innej beczki

Odebrałam dziś wyniki cholesterol całkowity znowu mi idzie do gory z mca na mc ... Ostatnio 230 mg/dl , a dziś 252,7 mg/ dl gdzie norma 115-190 . Nie jem tłusto serio. Może 3 max razy w tygodniu danie na obiad z mięsem ... A Wy jak mamucie ? W poprzednich ciążach ?

Zapytam lekarza idę we wtorek , może od tego cholesterol tak mi waga idzie do góry ? Hmmm....
Ale wiesz cholesterol nie bierze się tylko z obiadu mięsnego. Czy jesz dużo sera żółtego? Wysokoprzetworzone wyroby?

Jeśli chodzi o zgage to pomogą wykluczenie czarnej herbaty, która powoduje że soki trawienne gestnieją no i bardzo małe porcje i powolne jedzenie, aby uniknąć polykania powietrza. Ja w miałam raz w ciąży ale sama sobie dowalilam bo zjadłam grzanki z pesto i było tak przyprawione że prawie płakałam, tak mnie przełyk palił. Teraz bardzo pilnuje co jem. 2 jogurty naturalne obowiązkowo codziennie.
Nie u każdego działa to samo,ja gdybym zjadla jogurt czy w ogóle coś mlecznego to pali ogniem piekielnym. Po prostu trzeba to przetrwać i liczyć,że po ciąży ustanie

reklama
Dobra dziewczyny, mam pytanie, tylko się nie smiejcie, bo na prawdę nie wiem [emoji14]
Czy któraś może mi opisać jakie to uczucie mieć zgagę?
Nigdy nie miałam.
Odczuwa się to jako palenie w przełyku? Klatce piersiowej? Gardle?
Kurde wszyscy się ze mnie śmieją, a ja serio nigdy tego nie doświadczyłam [emoji14]
Ja dopiero teraz w ciąży mam. Wszystko co wcześniej myślałam że jest zgagą było nie wiem czym i fajne. Dla mnie to takie palenie, z chęcią rzygania i żołądek mnie przy tym boli.

Do góry