reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny czy możecie polecić coś na rany u dziecka? Jest jakaś maść, spray który ma kompleksowe działanie czyści, goi, działa przeciwbólowo. Do tej pory nie miałam problemu ale teraz 2 raz w ciągu 2 tygodni młody upadł i raz rozwalił łokieć a dzisiaj kolano. Skóra zdarta do krwi, bez głębokich ran. Ale on strasznie panikuje, płacze nie chce dać sobie pomóc przemyć i zdezynfekowac rany, wszystko trzeba sposobem. Octanisept mam czy coś jeszcze stosujecie?
Ja tylko octenisept i zostawiam do wietrzenia..tym bardziej na noc.. moj placze bo nie lubi miec polane woda utleniona czy octeniseptem..jal nie gleboko..tylko zdarte do krwi..to ja bym plastrami nie robiła szybciej sie goi.. chyba ze strupki bedzie zrywal....

Kobietki bardzo mnie bolą piersi ,a sutki to już katastrofa.Mam już takie duże że nie chcę by mi bardziej urosły.Znacie może coś na to by już mi nie rosły....głupie pytanie ,ale kto pyta nie błądzi.Mam wizytę u lekarza ,ale to facet i nie będę miała odwagi zapewne go o to zapytać. Tak pomyślałam że może Wy kobietki mnie zrozumiecie i coś doradzicie ?
Takich problemów to nie mialam...ale na bolace sutki od karmienia to mas maltan lagodzila ból.... ma jakies to wlasciwosci ogolne przeciwbólowe ... wiec moze pomoże..na ból..a na to zeby nie rosły...to chyba nic nie pomoze teraz....

Z autopsji podpowiem, ze przedłużana budka to musthave. Za to folii przeciwdeszczowej nie używałam nigdy, mam nieodparte wrażenie ze to tak jakbym sobie spacerowała w takiej folii/tunelu z warzywami. Gorąco wilgotno i tlenu brak :p
Tak samo jak odradza się przykrywania Pielucha budki żeby osłonić przed słońcem. Build
Im buda dłuższa tym lepsza ;) wtedy obędzie się bez parasolek i dziwnych substytutów zasłaniających dziecia.

Zgadzam się...mam teraz 4 wózek...
przedluzona budka to rewelacja...na spacery dlugie i czeste chodzi sie wiosna lato jesien....slonca wtedy duzo...jak dziecko sie zdrzemnie na spacerze..a dzieci czesto wtedy drzemke łapią...to jak krotka budka to slonce prosto w oczy dziecku świeci...
W pierwszym wózku musialam pieluchy tetrowe wieszac na budce.i przypinac bo wiatr zdmuchiwal...albo przekladac co skrzyżowanie gondole zeby slonce nie razilo gdy dziecko siedzi...

Teraz mam podwojnie wydluzony daszek.dziecko moze spac..i byc nawet po nogi przykryte :)

Były tez takie wkładki z warstwa kleju, wiec da radę je przykleić do piżamy ;) tez nie chciałabym spać w staniku.

Swoją droga nie za wcześnie na siare ? :o tak czy siak nie pobudzaj brodawek głaskaniem sciskaniem masowaniem, bo będzie wzmożona produkcja.

Masowanie bridawek powoduje ze naturalna oksytocyna sie wydziela...a oxy to przyspiesza skurcze i porod....

Jak juz jest akcja porodowa to wtedy polozne zalecaja ostry.masaż :)

No u nas krolowal psi patrol [emoji23] Nawet na poczatku nie chcial zeby tort kroic, bo chyba mu szkoda obrazka bylo [emoji23]
Juz chyba kiedys pisalam, ze powiedzialam mu, ze zamowie talerzyki i kubeczki na allegro, a ten biedny caly dzien mnie pytal kiedy pojdziemy na allegro po talerzyki [emoji23] Caly tydzien przezywal urodziny i naprawde dzis byl mega szczesliwy :)
U mnie na torcie byl Spider Man :)
Ale teraz pyta czy dzidzius bedzie na jego urodzinach i mu sto lat zaspiewa :) urodziny w listopadzie :)

Dziewczyny bardzo Wam polecam film Tully.
Może nie jest to oscarowy film powalający z nóg i nie dający zasnąć ale z pewnością dobre famijne kino o dojrzałości i odpowiedzialności jaką jest bycie mamą.
Mnie totalnie wzruszył i fajnie się bawiłam mimo, że z pewnością nie jest to komedia, razem z P.
Udało mi się go namówić a nie chciał.
Wczoraj była noc muzeów i jednak przekonałam go na kino, choć już się zgodziłam na jakieś muzeum.
Przystał na kino i nie żałujemy i Wam polecam.
Wzruszający, poruszający, piękny. Końcówka przepiękna.
Też byłam ostatnio, babski wieczór z przyjaciółką - idealny na to był ten film :) również mogę polecić bardzo dla nas tutaj na czasie :)

reklama
U nas na chrzcinach bylo tylko 7 doroslych, na innych imprezach jest 3-5. Na weselu mielismy ok. 25 osob. Wolimy isc do restauracji, bo u nas kazdy na innej diecie/z innym gustem. Gotowanie w domu na swiateczny obiad konczy sie tym, ze rachunek za zakupy jest duzo wyzszy, nie da sie wszystkiego podgrzac na ten sam moment, robi sie duszno (aneks, maly pokoj, mieszkanie kiepsko sie wietrzy), potem my przez 2 tyg wyjadamy resztki - niekoniecznie w naszym smaku, bo robione pod gosci. W domu robimy tylko kolacje (raczej na zimno) lub przyjęcia na slodko. I Wigilie.
U mnie sama najblisza rodzina czyli rodzice/rodzeństwo moje i męża to już z nami 13 osób plus 2 dzieci.. no i mam kilka osób które też musiałabym zaprosić dodatkowo. Wiec pewnie też będę robić w końcu imprezy w lokalach te większe

Do góry