reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

A mnie się właśnie Tymoteusz bardzo podoba zamiast Tymona. Brzmi tak dostojniej. Tymon 'Kowalski' brzmi trochę jak robotnik, a Tymoteusz 'Kowalski' jak doktor. Takie skojarzenie dziwne mam.

Każdy ma inaczej ;) Ja też zestawiam z nazwiskiem i właśnie krótkie imię i długie nazwisko mi pasuje i tak będzie u nas - nazwisko raczej mało spotykane dlatego jakoś przy imieniu nie chcemy kombinować za bardzo. Mojej znajomej siostra w 2000 roku nazwała syna Ragnar... teraz to imię już się trochę osłuchało i jest wiele innych dziwniejszych imion, ale wtedy to było szokujące ;) taka ma dygresja...

reklama
Ja sie waham co do imienia, jeszcze do konca tego nie czuje, najgorzej ze podobaja mi sie te popularne[emoji5] Franek,Janek, Filip. Takze dam znac jak sie zdecydujemy [emoji6]

Czyli teoretycznie ma rok, żeby się zrobić czarna [emoji14] coś się nie zanosi [emoji23]
Gdzieś wyczytałam (bo ciągle mam nadzieję ze moje dzieci będą miały jeszcze czarne wlosy za Tata a nie ciemny blond za mną [emoji23] ) ze mogą się zmieniać do 7 lat. Oczy podobno do 3 (my mamy brąz i synek starszy też, a młodszy narazie szare i nie chcą się zmienić :D)

Ja sie waham co do imienia, jeszcze do konca tego nie czuje, najgorzej ze podobaja mi sie te popularne[emoji5] Franek,Janek, Filip. Takze dam znac jak sie zdecydujemy [emoji6]

Przecież to są piękne piękne imiona! Najgorzej jakby Wam się podobały tylko Bryan, Rufus i Wiesław (takie na poczekaniu) :)

reklama
Przecież to są piękne piękne imiona! Najgorzej jakby Wam się podobały tylko Bryan, Rufus i Wiesław (takie na poczekaniu) :)
Nie no...wiem, ze piekne [emoji16] Janusza i Cipka tez nie wezmiemy...[emoji5] w zasadzie to nie wiem na ile sa popularne te imiona, bo nie mam stycznosci z dziecmi,tyle co w rankingach podpatrze. Franek na razie nr.1, troche bedzie mial z nazwiskiem do podpisywania jak wybierzemy, ale trudno, bedzie cwiczyl pisanie ;)

Do góry