reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ogólnie z włosami to ja mam zagadkę. Po prawej moje, po lewej córki. Ja miałam takie jasne jak ona do trzeciego roku życia. Ona ma 6 i delikatnie tylko przeszły w brąz :p
[emoji16][emoji16][emoji16]
Mam sasiadke Zosie 4 lata. Do 3 lat nie wiedziała co to spinki i gumki. W miare krótkie włoski i git [emoji4]
Teraz czasem da zrobić kitke ale ma dość krótkie włosy...Ale jak to dziewczyna...chce być dziewczęca [emoji16] tylko włosów nie chce dać poczesać [emoji23]
sketch-1526369618525.jpeg

Załączniki

• sketch-1526369618525.jpeg
    sketch-1526369618525.jpeg
    71,8 KB · Wyświetleń: 440
reklama
Dzięki dziewczyny,człowiek taki zielony jest,że szok. Wiadomo,że nie chcę pierdół nakupować.
Z tym muslinem to tez własnie mi sie nie podoba,a to takie drogie jest :/
Ja wzięłam wzykla pieluszek bambusowa, są na allegro. Tyle że ta większa. Ale mega dużo nie zapłaciłam. Chyba niecałe 10 zł.

Ktos się widać zamyślił ;) Tymoteusz już mi się nie podoba... Tymon fajnie bo krótkie a Tymoteusz to jak Amadeusz czy inne takie wydumane ;)
A mnie się właśnie Tymoteusz bardzo podoba zamiast Tymona. Brzmi tak dostojniej. Tymon 'Kowalski' brzmi trochę jak robotnik, a Tymoteusz 'Kowalski' jak doktor. Takie skojarzenie dziwne mam.

6B7E8A32-1CC0-4BB8-B3F5-533DF63EB6E5.jpeg
A ja z innej beczki .... taka ze mnie matka roku ze zaspalam rano i razem z synem wstaliśmy późno przez co on zaspał do szkoły .... i zamiast szybko gonić na następna lekcje ( do szkoły jedzie autobusem 40 min a autem ze mną ok 20) to machnęłam ręka i powiedziałam żeby dalej szedł spać :yes: ale teraz za to dostałam kawę do lozka hehe

Załączniki

• 6B7E8A32-1CC0-4BB8-B3F5-533DF63EB6E5.jpeg
    6B7E8A32-1CC0-4BB8-B3F5-533DF63EB6E5.jpeg
    604,1 KB · Wyświetleń: 537
Zobacz załącznik 857144 A ja z innej beczki .... taka ze mnie matka roku ze zaspalam rano i razem z synem wstaliśmy późno przez co on zaspał do szkoły .... i zamiast szybko gonić na następna lekcje ( do szkoły jedzie autobusem 40 min a autem ze mną ok 20) to machnęłam ręka i powiedziałam żeby dalej szedł spać :yes: ale teraz za to dostałam kawę do lozka hehe

Dzień dobry :-) pijesz kofeinową ?

Dziewczynki,które mają dzieci albo chociaz pojęcie...doradźcie...bo co jakis czas kupuję rzeczy z wyprawki żeby później miliona nie wydac :D
-termometr..jaki najlepszy ?
-ile kocyków i jakie(z czego)?
-co myslicie o muslinie bambusowym? warto?i w jakiej ilości ew tego miec
-pieluchy tetrowe i flanelowe...ile czego?
-gdzie najlepiej kupic bodziaki te kopertowe(bo one na poczatek chyba najlepsze?) bo f&f itp nie widziałam
- co wziąc do szpitala (co kupic) żeby mały nie leżał taki maluski,nieokryty i żebym sie nie bała go wziąc na ręce
-co kupuje się do wózka?

Dziękuję :D
Większość info znajdziesz na wątku wyprawka.

Dziewczynki,które mają dzieci albo chociaz pojęcie...doradźcie...bo co jakis czas kupuję rzeczy z wyprawki żeby później miliona nie wydac :D
-termometr..jaki najlepszy ?
-ile kocyków i jakie(z czego)?
-co myslicie o muslinie bambusowym? warto?i w jakiej ilości ew tego miec
-pieluchy tetrowe i flanelowe...ile czego?
-gdzie najlepiej kupic bodziaki te kopertowe(bo one na poczatek chyba najlepsze?) bo f&f itp nie widziałam
- co wziąc do szpitala (co kupic) żeby mały nie leżał taki maluski,nieokryty i żebym sie nie bała go wziąc na ręce
-co kupuje się do wózka?

Dziękuję :D
My mamy termometr bezdotykowy przykładamy do czoła. Plus taki ze zmierzasz temp nawet jak dziecko nie chce współpracować minus -zawsze sprawdzam temp kilka razy i waha się o ułamki.
Kocyki kWh mnie dwa wystarcza - tyle używałam z pierwszym synkiem - zazwyczaj podczas dziennej drzemka albo jako okrycie do samochodu w foteliku. Ja mam takie dwa mile w dotyku (jeden chyba nawet kupowany w biedronce i jestem zadowolona. Koleżanka kupiła mi kiedyś taki nieprzyjemny pokarmowy to rzuciłam gdzieś w kat bo się elektryzowal.
Muslinu bambusowego nie miałam okazji używać.
Ja używałam wielu pieluszek tetrowych - synek sporo ulewal więc żeby ratować bluzki niezbędne :) teraz się nauczył z nią spać. Flanelka używam raczej bo okrycia podczas snu jak ciepło jest. No i przydaje mi się jak gdzieś jedziemy żeby mieć na co synka położyć (nie lubię ceratek). Ogólnie to mam cytat ba trzy sztuki + 3 po starszym synku i wszystkich nie używam.
Body kopertowe u nas nieużywane, nie lubię :)
Co do szpitala to warto się dowiedzieć, bo czasami mają jakieś śmieszne wymagania (np u mnie chcą kocyki i w nie dzieci zawijaja)
A do wózka to chyba co kto lubi :) jeśli np bedziesz dziecko spowijac to chyba nic [emoji14] ja kupiłam kołderką z podudzia i dopiero później używałam.

reklama
Do góry