reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
@Margonelka to miło że o mnie pamiętasz :) Mam podobne wrażenie... Czuję takie jakby rozciąganie i tylko z prawej strony. Raz wydawało mi sie że poczułam takie puknięcie poniżej pępka. Doczekamy się kopniaków, jeszcze trochę ;)
A który masz tc? Ja mam 16+6 i wydawalo mi się też, że coś czułam. Jelita to nie były na pewno:D ale teraz 2 dni i nic. A to rozciąganie też czuję :)

Męża mi nie żal.Zobaczu co to jest samodzielna, bez niczyjej pomocy opieka nad dwoma pomiotami.A jeszcze powiedział że będą sprzątać, żebym ja nie musiała.
A w sobotę mamy mieć gości :)
Także użyje jak pies w studni i może zakoduje sobie, że siedząc w domu z dziećmi to miodów nie spinam, jak to mu wmawia mamusia.Ze mam życie high life - kawka, spacerki i ksiazeczki, zakupy i koleżaneczki.
Moje zakupy to głównie spożywka w Biedrze,a kawę zawsze spijam zimna :p
Mój mąż sie nawet "nauczył" myć naczynia :D żebym mogła odpocząć po obiedzie :p 3 razy wchodzilam do kuchni i nie wierzyłam:D

Dziewczyny, a pokazała już Wam się ta ciemniejsza linia poniżej pępka? :) Ja w pierwszej ciąży tak chciałam ją mieć [emoji14] ale okazało się że było jej widać tylko taki cień i to nie do pępka , tylko na wzgórku łonowym i może z 3 cm nad ;) teraz już też widzę, ale jest taka sama jak w pierwszej, prawie nie widoczna ;) za to wloskow na brzuchu mam więcej i są ciemniejsze ... To mi się akurat nie podoba, ale wiem , że im brzuch będzie większy to i te włoski będą coraz mniej widoczne :)
Ja ta linie miałam jeszcze długo przed zajściem w pierwszą ciążę. Nie wiem dlaczego :)

No nieźle... teraz to.wszystko poprac, ppprasowac, poukładać... wiec roboty sobie narobilas hihi.
Liwia ślicznie. Nie slyszalam jeszcze.
Imię rzadko spotykane - sama jeszcze takiej osoby nie spotkałam :) spodobało mi się jeszcze w podstawówce po przeczytaniu Quo Vadis, potem natknelam się na nie gdzieś podczas poszukiwań imienia na bierzmowanie - jest taka święta Augustyna Liwia :) gdzieś tam zakodowalam ze jeżeli będę mieć córkę to rak nazwę - mąż na drugiej randce miał to zakomunikowane [emoji23]

Imię rzadko spotykane - sama jeszcze takiej osoby nie spotkałam :) spodobało mi się jeszcze w podstawówce po przeczytaniu Quo Vadis, potem natknelam się na nie gdzieś podczas poszukiwań imienia na bierzmowanie - jest taka święta Augustyna Liwia :) gdzieś tam zakodowalam ze jeżeli będę mieć córkę to rak nazwę - mąż na drugiej randce miał to zakomunikowane [emoji23]
Mi się te bardzo podoba, u nas znajomi mają córeczkę o tym imieniu, ale mówią, że żałują - bo jest na tyle mali spotykane, że wszyscy myślą, że to Oliwia i tak do niej mówią. A Oliwia z kolei mega popularna.

Mi się te bardzo podoba, u nas znajomi mają córeczkę o tym imieniu, ale mówią, że żałują - bo jest na tyle mali spotykane, że wszyscy myślą, że to Oliwia i tak do niej mówią. A Oliwia z kolei mega popularna.
No mi tez już kilka razy zdarzyło się poprawić kogoś mimo że się jeszcze nie urodziła :) ale to nic, ja uparta jestem i dam radę - ludzie przyzwyczają się :D

reklama
Dziewczyny, a pokazała już Wam się ta ciemniejsza linia poniżej pępka? :) Ja w pierwszej ciąży tak chciałam ją mieć :p ale okazało się że było jej widać tylko taki cień i to nie do pępka , tylko na wzgórku łonowym i może z 3 cm nad ;) teraz już też widzę, ale jest taka sama jak w pierwszej, prawie nie widoczna ;) za to wloskow na brzuchu mam więcej i są ciemniejsze ... To mi się akurat nie podoba, ale wiem , że im brzuch będzie większy to i te włoski będą coraz mniej widoczne :)

Też mam więcej włosków na brzuchu zauważyłam :eek:

A co do tej linii kiedyś ja zauważyłam w odbiciu lustra ale taka ledwo ledwo widoczna jak cień wygląda , ale teraz sie dopiero pojawila kilka dni temu , dziś już 19+5 :cool2: w środę zaczynam 20 tc czyli połowa aleeeee mi jakoś szybko zleciało od lekarza do lekarza i mija po 3 tygodnie :rolleyes:

Ruchów dalej nie czuje , serio :(
Ledwo co raz na ile jakieś lekkie muśnięcie jak skrzydełka motylka ale rzadko ... Dlatego fajnie że chociaż dziś serduszko slyszalam i bobasek wporzadku :oops:

Do góry