reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Mój mąż sie nawet "nauczył" myć naczynia :D żebym mogła odpocząć po obiedzie [emoji14] 3 razy wchodzilam do kuchni i nie wierzyłam:D
Mój ma czasem problem odnieść talerz do kuchni. Ale teraz pilnuje się i nawet przypomniał sobie jak obsługiwać zmywarkę. Ostatnio robiłam pizze i oczywiście sajgon w kuchni był.
Poszłam szybko spać bo źle się czułam, wstałam rano a tam błysk w kuchni w salonie jak w pudełku poukładane :) czasami chłop potrafi zaskoczyć :)

reklama
Też mam więcej włosków na brzuchu zauważyłam :eek:

A co do tej linii kiedyś ja zauważyłam w odbiciu lustra ale taka ledwo ledwo widoczna jak cień wygląda , ale teraz sie dopiero pojawila kilka dni temu , dziś już 19+5 :cool2: w środę zaczynam 20 tc czyli połowa aleeeee mi jakoś szybko zleciało od lekarza do lekarza i mija po 3 tygodnie :rolleyes:

Ruchów dalej nie czuje , serio :(
Ledwo co raz na ile jakieś lekkie muśnięcie jak skrzydełka motylka ale rzadko ... Dlatego fajnie że chociaż dziś serduszko slyszalam i bobasek wporzadku :oops:
Wiesz, to moja trzecia ciąża i mimo że sporadycznie czuje ruchy już dawno to nadal nie są codziennie :/ w poprzedniej ciazy już były w tym czasie regularne, ale pocieszam się tym ze wtedy więcej wypoczywalam i wsluchiwalam się w ciało a teraz przy 6 miesięcznym dziecku odpoczywam jak idę spać :D więc nie mam kiedy ich wylapywac. Takze nie martw się nie tylko Ty tak masz - to normalne :)

Jeśli chodzi o włosy na brzuchu, to też mi się pojawiły, ale najdziwniejsze są te na głowie. Normalnie mam bardzo ciemne, grube, kręcone. A teraz to jakiś kosmos, są już kruczoczarne i wyglądam jakbym się zafarbowała :D

Moja przyjaciółka zaczęła teraz w trzeciej ciąży czuć ruchy w 14 tygodniu i od razu jej mąż je poczuł jak przyłożył rękę. Ginekolog nie chciał jej uwierzyć, ale jak zobaczył na usg to hiperaktywne dziecko, to stwierdził, że tak ruchliwego bobasa jeszcze nie widział i może ma rację z tymi ruchami.

Mój mąż nie chce przykładać ręki do brzucha jak wydaje mi się, że coś czuję, bo -uwaga-: "skąd mam wiedzieć, czy to dziecko, czy to kupa ci idzie", a on kupy czuć nie chce...

Hej dziewczyny :)
Pisze do Was po dlugiej przerwie, jednak codziennie podczytuje :)
U mnie coraz lepiej, pierwsze 4 miesiace ciazy to byly masakra, ale wraz z zaczetym 5 miesiacem wymioty ustaly i energia powróciła.
Dzidzius ma sie dobrze, niestety plci jeszcze nie znam, licze na to ze w piatek na wizycie sie dowiem lub na połówkowych w nast tygodniu. Wewnętrznie czuje ze to bedzie synek [emoji1]

Ruchy czuje juz od okolo 1,5 tygodnia a solidne kopniaki takie ze az brzuch sie podnosi zaczely sie juz w tamtym tygodniu :)

Życzę powodzenia i trzymam kciuki za wizytujace w tym tygodniu i czekam na relacje z połówkowych:)

Mama 2018. To super. Bardzo się cieszę że załatwiłas wszystko :-) nie wiem jaki masz pakiet ale ja miałam te badania w abonamencie. A jeśli masz płacić to polecam poszukać gdzie indziej bo ja dzisiaj byłam na próbach watrobowych - 5badan, w lux med kosztuje 98zl a w diagnostyxe zapłaciłam 33zl.Wiec różnica jest ogromną.
W LM możesz też zrobić połowkowe jak masz skierowanie.

Diagnostykę mam koło siebie zaraz więc często tam chodzę mam 10% zniżki a w synevo laboratorium mam aż 20% zniżki .
No jest roznica w cenie ja zawsze pierw dziwnie po laboratorium i pytam o ceny w nie idę w ciemno a potem zonk że to aż tyle kosztuje ...

@Kocurek a te próby to z krwi są co nie ?

A to Ty chyba mowialas że robisz połówkowe i prywatnie i w lux med bo są za free ? Bo jak mam ta kartkę z badaniami to jest to traktowane jako skierowanie więc chyba 21-26 tam było w rozpisce o ile dobrze pamiętam ...

@Mama2018 A zmieniasz prowadzącego, czy będziesz teraz chodzić w dwa miejsca?

Nie nie zmieniam absolutnie lekarza zostaje ten główny prywatnie , w lux med byłam w sumie tylko po kartę ciąży i skierowanie na badania żeby było taniej na przyszłość , ja mam do Krakowa 50 km raczej nie będę jeździć mężem specjalnie na wizyty do lux med , ewentualnie zastanawiam się tylko nad połówkowymi też dodatkowo w lux med , czy wyjdą pogodnie bo to takie ważne badanie , ale też nie wiem czy trafię z terminem i czy mąż będzie dostępny , sama nie pojadę źle się czuje duszno mi i słabo nogi jak z waty mam ....

Chociaż słyszę że dziewczyny niektóre chodzą i prywatnie i za free do NFZ czy lux medu ... ale jakbym mieszkała bliżej a nie takie hektary i korki ... No muszę to przemyśleć .

@Mama2018 A zmieniasz prowadzącego, czy będziesz teraz chodzić w dwa miejsca?

Poza tym dziś nie byłam zadowolona z wizyty Pani ginekolog nie była mna zainterowana , nie zapytała nawet jak się czuje , ogólnie czułam się olana byłam może 5-8 min z badaniem . Jak tak mają wyglądać te wizyty to ja dziękuję ... :eek:

reklama
Dziewczyny, a pokazała już Wam się ta ciemniejsza linia poniżej pępka? :) Ja w pierwszej ciąży tak chciałam ją mieć :p ale okazało się że było jej widać tylko taki cień i to nie do pępka , tylko na wzgórku łonowym i może z 3 cm nad ;) teraz już też widzę, ale jest taka sama jak w pierwszej, prawie nie widoczna ;) za to wloskow na brzuchu mam więcej i są ciemniejsze ... To mi się akurat nie podoba, ale wiem , że im brzuch będzie większy to i te włoski będą coraz mniej widoczne :)
Ja u siebie tez nie widzę tej lini ;p za to pępek mi sie "rozciąga" :p

Do góry