reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dzisiaj zauważyłam że włoski na brzuchu są dłuższe i sterczace :) dobrze, że są jasne bo śmiesznie to wygląda.

reklama
Dzisiaj zauważyłam że włoski na brzuchu są dłuższe i sterczace :) dobrze, że są jasne bo śmiesznie to wygląda.
Ja też w ciąży mam dłuższe i jakby więcej. I jeszcze robią mi się takie maleńkie czerwone plamki - kropeczki (widać tylko w dobrym swietle). W zeszłej ciąży tak miałam i teraz też widzę :) cały brzuch zasypany [emoji14]

Ja już po mega szybkiej wizycie u ginekologa w lux med , założyła mi kartę ciazy i dała ta kartkę z rozpiska badań . Dała też skierowanie na te badania wymaz z pochwy tlenowy pod kątem bakterii i grzybów oraz wymaz z kanału szyjki macicy na mykoplazma i ureoplazma. Oczywiście w lux med są poza pakietem i ok 140 zł kosztuja .

@Kocurek

W tej placówce na Lubelskiej 29 koło Wroclawskiej nie robią USG ciążowego .
Tylko sprawdzila tętno bobaska serduszko ładnie biło i zrobiła badanie ginekologiczne sprawdziła szyjkę - mówiła że fajnie wszystko z nią ok .

Masz rację lublanska , czerwone maki robią USG . Teraz już wiem .

Hej,
ja będę miała połówkowe 22 maja - to będzie 19+6. Trochę się obawiałam, że wcześnie i że może lepiej byłoby z tydzień później, ale lekarz uznał, że tak będzie dobrze - mam nadzieję, że będzie widać wszystko, co trzeba:)

Chyba też zaczęłam już czuć ruchy! :) Nie jestem pewna na 100%, bo ogólnie często w moim brzuchu "dużo się dzieje";) Ale powoli, powoli się upewniam, że to to:) Dziewczyny, a kiedy Wasi mężowie i niemężowie zaczęli czuć ruchy bobasa, przykładając rękę do brzucha? Po jakim czasie od tego, gdy same zaczęłyście je czuć?

Ja zaczęłam czuć ruchy 14 kwietnia. Mój mąż 8 mają. Teraz widac juz jak Szymek się rusza w brzuchu. Zwłaszcza rano i na wieczór. :)

Dziewczyny, a pokazała już Wam się ta ciemniejsza linia poniżej pępka? :) Ja w pierwszej ciąży tak chciałam ją mieć :p ale okazało się że było jej widać tylko taki cień i to nie do pępka , tylko na wzgórku łonowym i może z 3 cm nad ;) teraz już też widzę, ale jest taka sama jak w pierwszej, prawie nie widoczna ;) za to wloskow na brzuchu mam więcej i są ciemniejsze ... To mi się akurat nie podoba, ale wiem , że im brzuch będzie większy to i te włoski będą coraz mniej widoczne :)

U mnie była linea negra w pierwszej ciąży, dość widoczna. I znikala długo bo pamiętam, że jeszcze pół roku po porodzie ją miałam. Teraz jeszcze nie mam, ale też nie pamiętam kiedy się pojawiła w pierwszej ciąży :)
Dziewczyny, a pokazała już Wam się ta ciemniejsza linia poniżej pępka? :) Ja w pierwszej ciąży tak chciałam ją mieć [emoji14] ale okazało się że było jej widać tylko taki cień i to nie do pępka , tylko na wzgórku łonowym i może z 3 cm nad ;) teraz już też widzę, ale jest taka sama jak w pierwszej, prawie nie widoczna ;) za to wloskow na brzuchu mam więcej i są ciemniejsze ... To mi się akurat nie podoba, ale wiem , że im brzuch będzie większy to i te włoski będą coraz mniej widoczne :)

Dziewczyny, a pokazała już Wam się ta ciemniejsza linia poniżej pępka? :) Ja w pierwszej ciąży tak chciałam ją mieć [emoji14] ale okazało się że było jej widać tylko taki cień i to nie do pępka , tylko na wzgórku łonowym i może z 3 cm nad ;) teraz już też widzę, ale jest taka sama jak w pierwszej, prawie nie widoczna ;) za to wloskow na brzuchu mam więcej i są ciemniejsze ... To mi się akurat nie podoba, ale wiem , że im brzuch będzie większy to i te włoski będą coraz mniej widoczne :)
Ja w żadnej ciąży tej kresy nie miałam :) ale co ciekawe taka ciemna linię na wzgorku lonowym mam od zawsze, tzn od urodzenia...

Ja mam ta linie, ale ja zawsze jakos delikatnie ja mialam. Mam ciemna karnacje wiec moze dlatego

reklama
Mama 2018. To super. Bardzo się cieszę że załatwiłas wszystko :-) nie wiem jaki masz pakiet ale ja miałam te badania w abonamencie. A jeśli masz płacić to polecam poszukać gdzie indziej bo ja dzisiaj byłam na próbach watrobowych - 5badan, w lux med kosztuje 98zl a w diagnostyxe zapłaciłam 33zl.Wiec różnica jest ogromną.
W LM możesz też zrobić połowkowe jak masz skierowanie.

Ja już po mega szybkiej wizycie u ginekologa w lux med , założyła mi kartę ciazy i dała ta kartkę z rozpiska badań . Dała też skierowanie na te badania wymaz z pochwy tlenowy pod kątem bakterii i grzybów oraz wymaz z kanału szyjki macicy na mykoplazma i ureoplazma. Oczywiście w lux med są poza pakietem i ok 140 zł kosztuja .

@Kocurek

W tej placówce na Lubelskiej 29 koło Wroclawskiej nie robią USG ciążowego .
Tylko sprawdzila tętno bobaska serduszko

ładnie biło i zrobiła badanie ginekologiczne sprawdziła szyjkę - mówiła że fajnie wszystko z nią ok .

Masz rację lublanska , czerwone maki robią USG . Teraz już wiem .

Do góry