reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Część dziewczyny. W końcu Was nadrobilam. Wczoraj usnelam podczas czytania [emoji23]także już nawet nie odniosłam się do poprzednich postów. Jejku jak fajnie jak mąż w domu w weekend jest... do zeszłego roku razem prowadziliśmy firmę więc 24/h praktycznie razem a teraz on 9 godzin poza domem czasami więcej. Ciężko mi z tym. Współczuję dziewczynom których mężowie wyjeżdżają na dłużej, ja już po 2 godzinach odliczam czas :/
Z racji ze nic dziewczecego w domu nie mam a Liwia ma być pojechałam w sobotę na lumpki :) wydałam jakieś 120 zl a obkupilam się jak na święta :D upolowalam 2 kombinezony jak nowe i 2 kurtki w tym jedną nową z metka :)Zobacz załącznik 856775
No nieźle... teraz to.wszystko poprac, ppprasowac, poukładać... wiec roboty sobie narobilas hihi.
Liwia ślicznie. Nie slyszalam jeszcze.

Zle, bo mowi, ze to 21tydzien, a ja i lekarze traktuja to jako zaczety 20[emoji5]
A to mój też mówi,że np 18 tygodni mamy za sobą,zaczynamy 19(zreszta w nawiasie obok rozpoczetego tygodnia masz dokładną ilośc tygodni i dni). Aplikacja dobrze pokazuje,tylko o odczytanie chodzi,jego sposób. Aplikacja mówi Ci,że "jesteś w 21 tyg tzn,że rozpoczelas ten tydzien".
A lekarze różnie mówią,moja w opisie to tak jw. ale w rozmowie ,że to 19 i obie wiemy o co chodzi:)

To ja Cię pobije , 1 prenatalne miałam o 18:20 weszłam 19:45 takie opóźnienie było 1h20 min , podobno byłam zestresowana tak mówił gonekolog że mam jakiś skurcz macicy na tym USG widać nawet na zdjęciu ,

Teraz połówkowe mam jutro na 15:40 i jestem 3 bo od 15 przyjmuje ... Ciekawe jak będzie w praktyce .

Daj znać co tam u Ciebie wyjdzie :rolleyes:
O ja nie mogę....dam znać id razu [emoji3]

A to mój też mówi,że np 18 tygodni mamy za sobą,zaczynamy 19(zreszta w nawiasie obok rozpoczetego tygodnia masz dokładną ilośc tygodni i dni). Aplikacja dobrze pokazuje,tylko o odczytanie chodzi,jego sposób. Aplikacja mówi Ci,że "jesteś w 21 tyg tzn,że rozpoczelas ten tydzien".
A lekarze różnie mówią,moja w opisie to tak jw. ale w rozmowie ,że to 19 i obie wiemy o co chodzi:)
Juz mniejsza o to jak to liczyc, bo znowu zacznie sie dyskusja:p, ja zawsze mowie ktory tydzien i ktory dzien zeby nie bylo watpliwosci [emoji6] wazne ze to juz polowa!! [emoji16]

Zle, bo mowi, ze to 21tydzien, a ja i lekarze traktuja to jako zaczety 20[emoji5]
Ten temat już był poruszany a twoja apka Dobrze mówi :) jak byłaś w 1 dniu ciąży czyli 0t+1d to nie byłaś w 0 tygodniu tylko w pierwszym :) tak samo jest jak urodzi się dziecko jak ma 1 dzień czy 1 miesiąc to jest w pierwszym roku życia nie w 0 :)

Cześć dziewczyny:) no ja dzisiaj 20+1. Połowa za mną, polowkowe jutro o 19.00. Stresuję się już mocno, muszę przyznać. Ostatnio nie mogę spać, dziś mi się śniły jakieś nieciekawe rzeczy, np. że mąż sobie znalazł kogoś innego i zostawił mnie w tym 20 tygodniu;) ciągle mam te bóle brzucha i podbrzusza i przez to też mi już psycha siada:(
Powodzenia na wizytach:)

Cześć dziewczyny:) no ja dzisiaj 20+1. Połowa za mną, polowkowe jutro o 19.00. Stresuję się już mocno, muszę przyznać. Ostatnio nie mogę spać, dziś mi się śniły jakieś nieciekawe rzeczy, np. że mąż sobie znalazł kogoś innego i zostawił mnie w tym 20 tygodniu;) ciągle mam te bóle brzucha i podbrzusza i przez to też mi już psycha siada:(
Powodzenia na wizytach:)
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :) Nie martw się, na pewno będzie wszystko dobrze :)
Snami sie nie przejmuj,to tylko sen :p Mnie też się takie zdarzają,a potem na niemęża chodze cały dzień zła :D

reklama
Dziewczyny mam pytanie, szczególnie do tych z większymi brzuszkami.... czy wam tez jest ciagle tak duszno? Ja sapie jak lokomotywa... a jak zjem trochę więcej to już wogole masakra, tchu nie można złapać :frown::unsure:
Ja też szybko się męczę robi mi się duszno i muszę robić sobie przerwy i odpoczywać

Do góry