reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Annaszka wiesz może dlatego mi się skojazylo bo miałam znajoma co mieszkała w Niemczech i miała tak na imię. Ale w Polsce są teraz brajany, jesici, typowo angielskie imiona tylko pisane jak pisane. Więc teraz już chyba nie można na to tak patrzeć. :)

reklama
Annaszka wiesz może dlatego mi się skojazylo bo miałam znajoma co mieszkała w Niemczech i miała tak na imię. Ale w Polsce są teraz brajany, jesici, typowo angielskie imiona tylko pisane jak pisane. Więc teraz już chyba nie można na to tak patrzeć. :)

Akurat tak szalec nie chce[emoji23]. Lubie imiona proste i krotkie. I najlepiej aby mialy podobna wymowe. Na Sofia mowia tak jak sie czyta albo Sofija ( w żłobku czy sasiedzi juz wiedza jak). A Zoya bede wymawiac jak Zoja bo gdybym wziela pl wersje to byłaby Zodża [emoji23]. My raczej do pl nie wrocimy wiec zależy mi aby dzieci chociaż z imieniem miał łzej bo juz na nazwisku łamia jezyk tubylcy [emoji16]
Takze nie jest łatwo znaleźc coś co spełnia te wszystki kryteria i jeszcze sie podoba

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Szalona kurczę ja bym odpuscila i na miejscu siostry nawet bym nie była zła jakby się okazało ze nie przyjedziesz. Ja ci oppowiem swoją historię
Ja miałam ślub 28.01. I trzeba zaznaczyć tylko ślub w urzędzie (15 min) i obiad dla najbliższej rodziny 2,5h. Mojego męża kuzyn był zaproszony z żoną która miała termin na za tydzień. I mieszkają od urzędu 2 min piechota. Nie przyszła na mój ślub (nie mówię o obiedzie) bo podobno miała leżące, ale jak wyszliśmy z urzędu to widziałam ja spacerujaca z matką. Więc dziwnie się poczułam. Nie żebym była zwiazana z nią bardzo, ale taki niesmak ze cię oklamuje prosto w oczy.
A co do ślubu zgadzam się z wirki.

Monami Zoe kojarzy mi się z niemieckojezycznym imieniem. :)
2 min..... ja bym sie nie zastaneiala nawet ggdyby to ok 100km było..... ale z wawy do poznania sama autostrada jest 3h. I potem na lubelskie ..a z wawy na lubelskie jest rozkopane..i drogi i tory.. wiec ze 2 h minimum

Dzien dobry wszystkim... ktora dzis testuje.?? Jak sie dzis czujemy?_?

Moje dziecko standardowo o 6 wstalo..
Je kaszke... ja sie nawet wyspalam i czuje sie nadal bardzo dobrze... nic nie boli ani nie ciagnie... tylko ta temperatura 37,2 i apetyt :)

Dzien dobry wszystkim... ktora dzis testuje.?? Jak sie dzis czujemy?_?

Moje dziecko standardowo o 6 wstalo..
Je kaszke... ja sie nawet wyspalam i czuje sie nadal bardzo dobrze... nic nie boli ani nie ciagnie... tylko ta temperatura 37,2 i apetyt :)

Ja się średnio czuje głowa boli piersi tez ale wstać trzeba było dzieci odprawić jedno do przedszkola a drugie do szkoły.

Ja od wczoraj nie moge patrzec na jedzenie, od tych wymiotow juz mam dosc. Wszystkie miesnie mnie bola ehhh
A poza tym wszystko ok [emoji4]
Delikatne mdlosci i tyle

Jeszcze 13 dni do wizyty, nie moge sie juz doczekac a, z drugiej strony bardzo sie boje, tak dlugo staralam sie o to dzieciątko [emoji173]

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja nic. Nawet cycki mi się nie powiekszyly, nie stwardnialy. Nadal są niejedrne po 1 ciąży. Hahaha :)

reklama
Dzień dobry
Ja nadal nie mam objawów,
Oprócz zmęczenia, ale mój synek choruje i mamy ciężkie noce a w dzień to trzeba się na kąbinować żeby coś zjadł a najgorzej z lekarstwem.
I muszę go nosić bo płacze i marudzi a ma już 11 kg.
Także moje objawy schodzą na drugi plan.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry