reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

@pat&mom No faktycznie przesadziłaś, uważaj na siebie. A z tą uczelnią to chyba jest jakieś faktum. Moja koleżanka zdawała pracę w zaawansowanej ciąży, miała wszystko oprawione, a w dziekanacie dowiedziała się, że... promotor zmienił jedno słowo w tytule (nie powiedział jej). No to ona pyta, czy można w takim razie skreślić i dopisać ręcznie z parafką albo wydrukować na papierze samoprzylepnym i zakleić ten zły tytuł. Panie odpowiedziały oczywiście, że nie i biedna łaziła po punktach ksero, dodrukowywała stronę tytułową, wypruwali jej te oprawy i zszywali na nowo.
Nie strasz... Ja kończę pisać pracę licencjacką... Puki co promotor nie czepiała się za bardzo i w tym tygodniu przesyłam całość :) oby nic nie wyszło bo chce się bronić w czerwcu

reklama
Cesarka ...

1.Takie pytanko do mamusiek które dobrowolnie i same podjęły świadomie decyzję o CC... Żałujecie ?

2.Druga sprawa to czy to prawda że następny poród też już będzie CC że się nie da Sn kolejny raz ?

3. Oraz , że nastepna poród może być za 18 m-cy tj 1,5 roku po pierwszym CC ?
Odpowiem tylko na drugie pytanie bo jestem po sn - ale po cesarce da się urodzić naturalnie. Wszystko zależy od tego ile minęło od cesarki, jak wygląda blizna, jak się wszystko zagoilo itd.

Ale dużo nas będzie z trojgiem dzieci! :D

bedzie dziewczyna to i tak będę ubierała w ubrania po Wiktorze, wiadomo że będę kupować nowa bieliznę i też dziewczęce ciuszki ale dopoki ubiór będzie dla dziecka obojętny to ja nie widzę problemu by dziewczyna chodziła w chłopięcych kurtkach, spodniach, bluzkach
Moja chodzi w ubraniach po bracie. Te typowe chłopięce np. koszule z kołnierzykiem albo spodnie w kant oddałam, ale moja córka autka lubi, więc jakieś zwykłe t-shirty z koparką też nosi. Zresztą, dużo kupowałam uniseksów w odcieniach zieleni albo ze zwierzakami itp. Typowe dziewczęce ubranka czasem dostaje na prezent, część do noszenia na co dzień, a część trzymam jako wyjściowe. Sama kupuję tylko jakieś perełki, którym nie mogę się oprzeć. I uwaga! Ulubiona czapka mojej córki wygląda mniej więcej tak (i jest o jakieś 3 rozmiary za duża, bo brat miał 5 lat jak ją nosił, a ona ma 2):
I520x520-czapka-chlopieca-psi-patrol-odziez-licencyjna-smyk.jpg

Ale dużo nas będzie z trojgiem dzieci! :D

Moja chodzi w ubraniach po bracie. Te typowe chłopięce np. koszule z kołnierzykiem albo spodnie w kant oddałam, ale moja córka autka lubi, więc jakieś zwykłe t-shirty z koparką też nosi. Zresztą, dużo kupowałam uniseksów w odcieniach zieleni albo ze zwierzakami itp. Typowe dziewczęce ubranka czasem dostaje na prezent, część do noszenia na co dzień, a część trzymam jako wyjściowe. Sama kupuję tylko jakieś perełki, którym nie mogę się oprzeć. I uwaga! Ulubiona czapka mojej córki wygląda mniej więcej tak (i jest o jakieś 3 rozmiary za duża, bo brat miał 5 lat jak ją nosił, a ona ma 2):
I520x520-czapka-chlopieca-psi-patrol-odziez-licencyjna-smyk.jpg
Moja ma zimowa ze scooby doo :D ja też mam dużo uniseksow, ale już tylko te duże, bo takie do rozmiaru 98 porozdawalam po rodzinie i znajomych. Posegregowalam już ostatnio na worki właśnie uniseks i typowo dziewczece i jak będzie Kazik na polowkowych to te dziewczece wystawiam na olx :D

Ja też uwielbiam ciepełko...i gorąco wolę od chłodu...Zazdraszczam klimatu [emoji6]

Ale Ci zazdroszczę!! Uwielbiam upały...nie ciepło 20-25 stopni tylko upał [emoji7] można cały dzień łazić w sukience a nie jak u nas, że rano musisz coś mieć na sobie a wieczorem to już w ogóle spodnie i bluza.

Hahhaha ja tez uwielbiam! Uwielbialam poprzednie lata...ale teraz jak czytam, ze w ciazy w Polsce jest dziewczynom ciezko ze wzgledu na goraco, ktore trwa kilka dni, to sie martwie! Ale musi byc dobrze!

reklama
Do góry