NaturalnaMama
Fanka BB :)
Coś wyszło nie tak przy prenatalnych?@aspekt Zdecydowalismy sie na amniopunkcje.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Coś wyszło nie tak przy prenatalnych?@aspekt Zdecydowalismy sie na amniopunkcje.
A mogę zapytać jakie ryzyko? I jak to u Ciebie wyglądało przy poprzednich ciąża Ch z ttm ryzykiem?@NaturalnaMama
Tak mam kiepska biochemie i podwyzszone ryzyko ZD.
Obstawiam, ze dzidzi jest zdrowa. Przy poprzednich dzieciach takze bylo podwyzszone, ale teraz duzo bardziej, sadze, ze ze wzgledu na moj wiek
Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Dobrze ze masz juz doświadczenie z poprzednich ciąż, więc wiesz, że nie ma co panikowac czyli przeziernosc była ok, tylko na podstawie wieku tak wyszło?@NaturalnaMama
pierwsza ciaza 29 latryzyko ZD 1:300 (pisze na oko bo nie pamietam)
w drugiej 35/36 lat1:153
w trzeciej 37/38 lat 1:57
USG jest ok, wad wspolistniejacych nie stwierdzono.
Zbadan prenatalnych (Poznan Euromedicus na ul. Wojskowej bylam niezadowolona, ale konsultacja genetyczna w ogole dramat)
Konsultowalam wiec tez u dr. Kocylowskiego, ktory robil mi prenatalke w ciazy nr 2 ibedzie robil drugie prenatalne w trzeciej ciazy. Moja prowadzaca wypisala mi skierowanie do szpitala, poniewaz nie moge miec tego zabiegu w trybie ambulatoryjnym, wiec pewnie potrzymaja mnie 3doby...
U mnie tezU mnie strona tytułowa nie mogła być ponumerowana, numeracja zaczynała się od spisu treści
Kochana trzymam kciuki. Melduj co i jak pozniej.
Ja tez msm dzis wizyte i spac od 6 nie moge.
Hej, witamyHej dziewczyny
Czy mogę dołączyć ? Podczytywalam was już od lutego bo wtedy dowiedziałam się o ciąży ale póki co uczestniczyłam głównie na innym temacie tego forum
Coś oosobie - mam 30 lat, dwie córki (6 lat i 14msc), i 3cie w dordze, planowany i wymarzony chlopiec (tu z dziewczynami z forum) stal sie kolejna dziewczyna no życie
Termin porodu: 23.10
Płeć : dziewczynka, to usłyszałam na 12tyd USG, nub leży i wstać nie chce
Już wam to kiedyś pisałam ale może nie chcecie mnie słuchać morfologii i innych badań w ciąży nie trzeba robić na czczo... Jednie glukozę i później ten test glukozy to na czczo. Nawet mamaginekolog kiedyś o tym mówiła, a ja Wam o tym wcześniej pisałam chcecie głodować proszę bardzo , ja w pierwszej ciąży się męczyłam i jeździłam na czczo bo nie wiedzialam że nie trzeba być...Na czczo tak tak .
Racja, ja też nie robię na czczo. Dzisiaj musiałam się przemeczyc, bo glukoza właśnie.Już wam to kiedyś pisałam ale może nie chcecie mnie słuchać morfologii i innych badań w ciąży nie trzeba robić na czczo... Jednie glukozę i później ten test glukozy to na czczo. Nawet mamaginekolog kiedyś o tym mówiła, a ja Wam o tym wcześniej pisałam chcecie głodować proszę bardzo , ja w pierwszej ciąży się męczyłam i jeździłam na czczo bo nie wiedzialam że nie trzeba być...