reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Mój mąż nie lubi wydawac kasy na mojr widzi mi sie. Ale rzecz uwazam genialna i marzylam o nim w kazdej ciazy... przynajmniej w.takim.stresie do gabinetu gina bym nie wchodziła..az sie trzese zawsze

na ali kupisz bardzo dobry za ok 80zł, ja zakupiłam swój 12 kwietna a dostarczyli mi go 30 kwietnia, więc to szybciutko (wybrałam płatną opcje za $0,68) zapłaciłam w sumie $26,03, a w PL za taki trzeba dać min 200zł (nowy)

Na.kiedy masz termin? W ktorym tyg jestes?
Jestem w 20+6. Termin mam na 22.05.
Będę wtedy 23+3
Jeszcze mam u swojego gina wizytę na 14.05. Na pewno go popytam, a w poniedziałek 7.05. Pójdę do tej przychodni i zapytam czy nie mogą mnie z kimś o tydzień chociaż zamienić w tej sytuacji. Może jest jakaś mama co ma termin wcześniejszy, że nie kolidowaloby.
Może się po prostu babka pomyliła...jak mnie zapisywała [emoji50] już nie wiem co myśleć.

Ja do porodu w ogóle się tam nie ogoliłam, nie wiem nawet czy ktoś mnie tam golił przed nacinaniem krocza, raczej nie. Ale w niektórych szpitalach golenie to obowiązek...
Rolą włosów tam na dole nie jest właśnie ochrona przed infekcjami?
Sorki, że się wtrącę, bo Was podczytuje od jakiegoś czasu i u Mamy ginekolog znalazłam artykuł o przygotowaniu do porodu
Link do: Jak przygotować ciało do szpitala do porodu? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet

O której masz? Ja 8:40. Choxiaz tyle dobrze, że z rana, bo jak mam popołudniu to potem cały dzień chodzę podenerwowana... :/
O 10. Wyspie się i akurat pójdę ;) robiłam wcześniej badania krwi (glukoze i morfologie) oraz mocz. Także zobaczę czy wszystko gra. No i może dostanę termin na polowkowe, bo jeszcze nie mam.

reklama
Nie chciałam. Po prostu tak jest napisane na stronie ministerstwa zdrowia i moja lekarka tak mówiła. U nas napewno wszystko będzie ok.

QUOTE="okruszek.emi, post: 16612006, member: 45103"]No to mnie teraz przestraszyłaś [emoji17][emoji17][emoji17] ja będę grubo po tym terminie zgodnie z prawem. [emoji17][emoji17][emoji17][/QUOTE]

Do góry