reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja w 13 że będzie dziewczyna, a później okazało się że jednak chłopak
A u siostry było na odwrót

A już zdążyłam co nieco kupić różowego hehe

Teraz poczekam do 5 miesiąca dla pewności

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny nie za szybko idziecie do tego lekarza ? Prawdopodobnie nic nie zobaczycie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja poszłam w poniedziałek kiedy czwarty test wyszedł pozytywnie. Lekarz miał problem z określeniem czy faktycznie jestem w ciąży, widzieliśmy malutką plamkę, ale nie było pewności [emoji4] Od razu skierował mnie na badanie krwi, od wczoraj wiem, że będę mamą już za kilka miesięcy [emoji4] To było takie dziwne uczucie...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny nie za szybko idziecie do tego lekarza ? Prawdopodobnie nic nie zobaczycie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nie do końca nic, ciążę będzie widać tak czy inaczej. Ja jestem po ciszy pozamacicznej więc dlatego tak szybko chce iść, żeby w razie czego szybciej zareagować.

Ginekolog do którego chodzę mówi o płci dopiero na koniec drugiego trymestru... Trochę szkoda, ale poza tym jest super lekarzem. :)

Moje 3 dziecie...
Ja to sama w trakcie badania widze czy dynda cos miedzy nogami czy nie :)
To widac na usg.. gdy rusza i przesuwa gin obraz... bo na zdjeciu to mozna pomylic sie z pempowina... w drugiejj ciazy w 13 tc juz byl konkret miedzy nogami

Hehe a teraz to bez badania wiem ze dziewczyna będzie

Ja natomiast dostaje strasznych boli, a raczej kłucia regularnie. Biorę ten duphaston w razie czego, 2 tabletki na dzień. Nie wiem czy dobrze robię, bo moja ginekolog przepisała mi go na wywołanie okresu (wtedy nie było wiadomo czy jestem w ciazy). A przeczytałam, ze podtrzymuje również ciąże. Za każdym razem jak dostaje boli to biorę pół tabletki. Nie wiem, orientujecie się czy to czasem nie zaszkodzi? Bóle mijają i są jedynie takie leciutkie, które mnie nie niepokoją

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę, że duphaston nie zaszkodzi ale chyba nie można go tak nagle przerwać. Przynajmniej ja w pierwszej ciąży brałam 3x1...później 2x1 i...1x1 aż mi odstawił jak łożysko przejęło funkcję ciałka żółtego i za pewniło wytwarzanie progesteronu. Ok 18tc to było...wtedy też potwierdził, że będzie syn.

Wizyta 19.02.18->czekamy

Ja w 13 że będzie dziewczyna, a później okazało się że jednak chłopak
A u siostry było na odwrót

A już zdążyłam co nieco kupić różowego hehe

Teraz poczekam do 5 miesiąca dla pewności

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
I właśnie o to chodzi. Lepiej się nie spieszyć z tym rozpoznaniem bo zdarzja się pomyłki, a to rozczarowanie ponoć nie jest przyjemne.
Ja płeć poznałam w 21tyg. ale tylko dlatego, że to było 3d i zatrzymał kadr dokładnie na konkrety między nóżkami [emoji16] nawet mam to zdjęcie zachowane.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

1518034470-54515734839bcb15-aaaaaa.jpeg

Ja już gotowa na jutro [emoji16] aż mnie kręgosłup trochę boli...śle faworki to niebo w gębie [emoji16]

Szalona a skąd czujesz że to dziewuszka? U mnie wszyscy czekają na dziewuszkę, ale nie wiem...nic nie wiem.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja miałam iść na betę ale nie mam z kim zostawić synka a nie chce go brać do przychodni gdzie zapewne wirusów a wirusów :/ do lekarza wybiorę się jakoś na początku marca ;) nie wiem tylko czy zapisywać się też na USG czy czekać na genetyczne, bo mój lekarz z takich który najchętniej robiłby tylko te 3 genetyczne ;) w pierwszej ciąży tak właśnie miałam. Chociaż skierował mnie jeszcze w 38 tc na USG ale dzień wcześniej urodziłam :D
Migdalove kojarzę Cię że staraczek chyba ;) tyle że ja się tam nie mogłam odnaleźć - za dużo was tam było i nie nadazalam z czytaniem:p mnie też boli brzuch ale to normalnie w pierwszej ciąży też bolał jak na okres przez długi czas.
Co do grupy na Fejsie, dziękuję za zaproszenie ale jednak wolałabym posiedzieć tutaj :) no chyba że wszystkie uciekniecie. W razie czego mozna i tu na bb założyć wątek zamknięty ale to już później jak dziewczyny podolaczają wszystkie :)

Do góry