reklama
Dziewczyny nie za szybko idziecie do tego lekarza ? Prawdopodobnie nic nie zobaczycie
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja poszłam w poniedziałek kiedy czwarty test wyszedł pozytywnie. Lekarz miał problem z określeniem czy faktycznie jestem w ciąży, widzieliśmy malutką plamkę, ale nie było pewności [emoji4] Od razu skierował mnie na badanie krwi, od wczoraj wiem, że będę mamą już za kilka miesięcy [emoji4] To było takie dziwne uczucie...
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
1
174974
Gość
Szalona 29
Moderatorka
Cześć dziewczyny [emoji4] Dołączam do Waszej grupy. To moja pierwsza ciąża. Jakieś rady od doświadczonych już mam na początek ciąży? [emoji4]
Nie stresować się, wyspac sie na zapas
Szalona 29
Moderatorka
Moje 3 dziecie...
Ja to sama w trakcie badania widze czy dynda cos miedzy nogami czy nie
To widac na usg.. gdy rusza i przesuwa gin obraz... bo na zdjeciu to mozna pomylic sie z pempowina... w drugiejj ciazy w 13 tc juz byl konkret miedzy nogami
Hehe a teraz to bez badania wiem ze dziewczyna będzie
Szalona 29
Moderatorka
Dziewczyny nie za szybko idziecie do tego lekarza ? Prawdopodobnie nic nie zobaczycie
Zgadzam sie... ale kazda robi jak chce
Mamisia83
Fanka BB :)
Ja natomiast dostaje strasznych boli, a raczej kłucia regularnie. Biorę ten duphaston w razie czego, 2 tabletki na dzień. Nie wiem czy dobrze robię, bo moja ginekolog przepisała mi go na wywołanie okresu (wtedy nie było wiadomo czy jestem w ciazy). A przeczytałam, ze podtrzymuje również ciąże. Za każdym razem jak dostaje boli to biorę pół tabletki. Nie wiem, orientujecie się czy to czasem nie zaszkodzi? Bóle mijają i są jedynie takie leciutkie, które mnie nie niepokoją
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Myślę, że duphaston nie zaszkodzi ale chyba nie można go tak nagle przerwać. Przynajmniej ja w pierwszej ciąży brałam 3x1...później 2x1 i...1x1 aż mi odstawił jak łożysko przejęło funkcję ciałka żółtego i za pewniło wytwarzanie progesteronu. Ok 18tc to było...wtedy też potwierdził, że będzie syn.
Wizyta 19.02.18->czekamy
okruszek.emi
bardzo szczęśliwa mamusia
I właśnie o to chodzi. Lepiej się nie spieszyć z tym rozpoznaniem bo zdarzja się pomyłki, a to rozczarowanie ponoć nie jest przyjemne.Ja w 13 że będzie dziewczyna, a później okazało się że jednak chłopak
A u siostry było na odwrót
A już zdążyłam co nieco kupić różowego hehe
Teraz poczekam do 5 miesiąca dla pewności
Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja płeć poznałam w 21tyg. ale tylko dlatego, że to było 3d i zatrzymał kadr dokładnie na konkrety między nóżkami [emoji16] nawet mam to zdjęcie zachowane.
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
okruszek.emi
bardzo szczęśliwa mamusia
Ja już gotowa na jutro [emoji16] aż mnie kręgosłup trochę boli...śle faworki to niebo w gębie [emoji16]
Szalona a skąd czujesz że to dziewuszka? U mnie wszyscy czekają na dziewuszkę, ale nie wiem...nic nie wiem.
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
ewelinka10425
Fanka BB :)
Ja miałam iść na betę ale nie mam z kim zostawić synka a nie chce go brać do przychodni gdzie zapewne wirusów a wirusów :/ do lekarza wybiorę się jakoś na początku marca nie wiem tylko czy zapisywać się też na USG czy czekać na genetyczne, bo mój lekarz z takich który najchętniej robiłby tylko te 3 genetyczne w pierwszej ciąży tak właśnie miałam. Chociaż skierował mnie jeszcze w 38 tc na USG ale dzień wcześniej urodziłam
Migdalove kojarzę Cię że staraczek chyba tyle że ja się tam nie mogłam odnaleźć - za dużo was tam było i nie nadazalam z czytaniem mnie też boli brzuch ale to normalnie w pierwszej ciąży też bolał jak na okres przez długi czas.
Co do grupy na Fejsie, dziękuję za zaproszenie ale jednak wolałabym posiedzieć tutaj no chyba że wszystkie uciekniecie. W razie czego mozna i tu na bb założyć wątek zamknięty ale to już później jak dziewczyny podolaczają wszystkie
Migdalove kojarzę Cię że staraczek chyba tyle że ja się tam nie mogłam odnaleźć - za dużo was tam było i nie nadazalam z czytaniem mnie też boli brzuch ale to normalnie w pierwszej ciąży też bolał jak na okres przez długi czas.
Co do grupy na Fejsie, dziękuję za zaproszenie ale jednak wolałabym posiedzieć tutaj no chyba że wszystkie uciekniecie. W razie czego mozna i tu na bb założyć wątek zamknięty ale to już później jak dziewczyny podolaczają wszystkie