reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja w 13 że będzie dziewczyna, a później okazało się że jednak chłopak
A u siostry było na odwrót

A już zdążyłam co nieco kupić różowego hehe

Teraz poczekam do 5 miesiąca dla pewności

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny nie za szybko idziecie do tego lekarza ? Prawdopodobnie nic nie zobaczycie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja poszłam w poniedziałek kiedy czwarty test wyszedł pozytywnie. Lekarz miał problem z określeniem czy faktycznie jestem w ciąży, widzieliśmy malutką plamkę, ale nie było pewności [emoji4] Od razu skierował mnie na badanie krwi, od wczoraj wiem, że będę mamą już za kilka miesięcy [emoji4] To było takie dziwne uczucie...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny nie za szybko idziecie do tego lekarza ? Prawdopodobnie nic nie zobaczycie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nie do końca nic, ciążę będzie widać tak czy inaczej. Ja jestem po ciszy pozamacicznej więc dlatego tak szybko chce iść, żeby w razie czego szybciej zareagować.

Ginekolog do którego chodzę mówi o płci dopiero na koniec drugiego trymestru... Trochę szkoda, ale poza tym jest super lekarzem. :)

Moje 3 dziecie...
Ja to sama w trakcie badania widze czy dynda cos miedzy nogami czy nie :)
To widac na usg.. gdy rusza i przesuwa gin obraz... bo na zdjeciu to mozna pomylic sie z pempowina... w drugiejj ciazy w 13 tc juz byl konkret miedzy nogami

Hehe a teraz to bez badania wiem ze dziewczyna będzie

Ja natomiast dostaje strasznych boli, a raczej kłucia regularnie. Biorę ten duphaston w razie czego, 2 tabletki na dzień. Nie wiem czy dobrze robię, bo moja ginekolog przepisała mi go na wywołanie okresu (wtedy nie było wiadomo czy jestem w ciazy). A przeczytałam, ze podtrzymuje również ciąże. Za każdym razem jak dostaje boli to biorę pół tabletki. Nie wiem, orientujecie się czy to czasem nie zaszkodzi? Bóle mijają i są jedynie takie leciutkie, które mnie nie niepokoją

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę, że duphaston nie zaszkodzi ale chyba nie można go tak nagle przerwać. Przynajmniej ja w pierwszej ciąży brałam 3x1...później 2x1 i...1x1 aż mi odstawił jak łożysko przejęło funkcję ciałka żółtego i za pewniło wytwarzanie progesteronu. Ok 18tc to było...wtedy też potwierdził, że będzie syn.

Wizyta 19.02.18->czekamy

Ja w 13 że będzie dziewczyna, a później okazało się że jednak chłopak
A u siostry było na odwrót

A już zdążyłam co nieco kupić różowego hehe

Teraz poczekam do 5 miesiąca dla pewności

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
I właśnie o to chodzi. Lepiej się nie spieszyć z tym rozpoznaniem bo zdarzja się pomyłki, a to rozczarowanie ponoć nie jest przyjemne.
Ja płeć poznałam w 21tyg. ale tylko dlatego, że to było 3d i zatrzymał kadr dokładnie na konkrety między nóżkami [emoji16] nawet mam to zdjęcie zachowane.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

1518034470-54515734839bcb15-aaaaaa.jpeg

Ja już gotowa na jutro [emoji16] aż mnie kręgosłup trochę boli...śle faworki to niebo w gębie [emoji16]

Szalona a skąd czujesz że to dziewuszka? U mnie wszyscy czekają na dziewuszkę, ale nie wiem...nic nie wiem.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja miałam iść na betę ale nie mam z kim zostawić synka a nie chce go brać do przychodni gdzie zapewne wirusów a wirusów :/ do lekarza wybiorę się jakoś na początku marca ;) nie wiem tylko czy zapisywać się też na USG czy czekać na genetyczne, bo mój lekarz z takich który najchętniej robiłby tylko te 3 genetyczne ;) w pierwszej ciąży tak właśnie miałam. Chociaż skierował mnie jeszcze w 38 tc na USG ale dzień wcześniej urodziłam :D
Migdalove kojarzę Cię że staraczek chyba ;) tyle że ja się tam nie mogłam odnaleźć - za dużo was tam było i nie nadazalam z czytaniem:p mnie też boli brzuch ale to normalnie w pierwszej ciąży też bolał jak na okres przez długi czas.
Co do grupy na Fejsie, dziękuję za zaproszenie ale jednak wolałabym posiedzieć tutaj :) no chyba że wszystkie uciekniecie. W razie czego mozna i tu na bb założyć wątek zamknięty ale to już później jak dziewczyny podolaczają wszystkie :)

Do góry