reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja miałam iść na betę ale nie mam z kim zostawić synka a nie chce go brać do przychodni gdzie zapewne wirusów a wirusów :/ do lekarza wybiorę się jakoś na początku marca ;) nie wiem tylko czy zapisywać się też na USG czy czekać na genetyczne, bo mój lekarz z takich który najchętniej robiłby tylko te 3 genetyczne ;) w pierwszej ciąży tak właśnie miałam. Chociaż skierował mnie jeszcze w 38 tc na USG ale dzień wcześniej urodziłam :D
Migdalove kojarzę Cię że staraczek chyba ;) tyle że ja się tam nie mogłam odnaleźć - za dużo was tam było i nie nadazalam z czytaniem:p mnie też boli brzuch ale to normalnie w pierwszej ciąży też bolał jak na okres przez długi czas.
Co do grupy na Fejsie, dziękuję za zaproszenie ale jednak wolałabym posiedzieć tutaj :) no chyba że wszystkie uciekniecie. W razie czego mozna i tu na bb założyć wątek zamknięty ale to już później jak dziewczyny podolaczają wszystkie :)
W pierwszej ciąży też bolał mnie tak brzuch tyle, że nie biorę tego pod uwagę bo była to ciąża pozamaciczna. Typowe objawy ciąży pozamacicznej dopiero były koło 8tc, a do tej pory jak na normalną ciążę. Dlatego też chcę szybko lecieć na usg by położenie ciąży zobaczyć, żeby w czas zareagować.
Dokładnie ja ze staraczek 2018 jestem. :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Cześć, dziewczyny u mnie wg. Kalkulatora 6 tc do lekarza idę 23 lutego ogólnie dobrze się czuje , pojawiają się lekkie mdłości, ale jest mi potwornie ciągle zimno non stop siedzę w szlafroku i pod kocem z herbatą . Też tak macie?

szalona mi też mówili wyspać się na zapas, a mój przesypial noce jak skończył 3 tyg. Ale wstawal o 5 od początku. Więc lepiej się wyspalam niż jak z brzuchem chodziłam z razy do kibelka aby zrobić siku. :) a teraz pobudka 6.30-7 bo zęby idą :(

Szalona a skąd czujesz że to dziewuszka? U mnie wszyscy czekają na dziewuszkę, ale nie wiem...nic nie wiem.
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wiem na 100 % ze dziewucha bedzie :))))
tak samo bylam pewna, ze wpadne, czulam to...i zalozylam wątek mam październikowych 2 tyg przed testowaniem
Dlaczego wiem??? Wszystkie znaki na niebie o tym wskazują...

1
wpadka byla 4 dni przed owulacja, plemniki dziewczece sa duze i silne, a chlopiece krocej zyją i sa szybkie.... 4dni mogly przetrwac tylko te dziewczece, meskie wyginely przez te 4 dni... sa mbiej żywotne

2
Dziewczynki w brzuchu odbieraja urode mamie, mnie zsypalo pryszczami na twarzy i udach... normalnie mnie tak nie zsypuje

3
W obydwoch ciazach z synami źle się czułam, zygalam czesto i ogolnie wszystko mnie meczylo i bolało..... a teraz dla odmiany czuje się świetnie

4
W dwoch ciazach kalendarz chinski mi sie sprawdzil. ...i teraz mi wychodzi...co??? Dziewczynka

5 ogólnie silne przeczucia

Ostatnia edycja:
Ja wiem na 100 % ze dziewucha bedzie :))))
tak samo bylam pewna, ze wpadne, czulam to...i zalozylam wątek mam październikowych 2 tyg przed testowaniem
Dlaczego wiem??? Wszystkie zbaki na niebie o tym wskazują...

1
wpadka byla 4 dni przed owulacja, plemniki dziewczece sa duze i silne, a chlopiece krocej zyją i sa szybkie.... 4dni mogly przetrwac tylko te dziewczece, meskie wyginely przez te 4 dni... sa mbiej żywotne

2
Dziewczynki w brzuchu odbieraja urode mamie, mnie zsypali pryszczami na twarzy i udach... normalnie mnie tak nie zsypuje

3
W obydwoch ciazach z synami źle się czułam, zygalam czesto i ogolnie wszystko mnie meczylo i bolało..... a teraz dla odmiany czuje się świetnie

4
W dwoch ciazach kalendarz cginski mi sie sprawdzil. ...i teraz mi wychodzi...co??? Dziewczynka

5 ogólnie silne przeczucia

Oooo ciekawa jestem mnie tez wypryszczylo bardzo na buzi i plecach [emoji15] może tez będzie dziewuszka chociaż bardziej nastawiamy się na chłopczyka

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry