reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

No kompletnie mętne tłumaczenie lekarza. Mnie reportaż nie usatysfakcjonował.

No właśnie my małżeństwem nie jesteśmy i może warto wziąć pod uwagę to uznanie w ciąży bo życie pisze tak różne scenariusze...

@aspekt...ja oglądam filmiki o pielęgnacji noworodka i wyrzuty sumienia mam,że synowi źle pieluche zmienialam :( ale tak w szpitalu zmieniali to i ja tak robiłam,choć teraz na logikę to błąd robili... Wszystko tak idzie naprzód,coraz nowsze metody,sposoby,leki.....
O matko..jak to źle pieluche zmienialas? A jaka tam filozofia?... ja pewnie tez zle zmieniam.... bo nie wiem jaki inny sposob drugi moglby być? Chodzi o dziecko przy podkladaniu pieluchy by mu nog do gory...albo do czola... nie wywijac?..zeby za nogi do gory nie podnosic?

reklama
Mi się ciężko was nadrabia bo w pracy wyłączam neta...po pracy musiałabym tylko przy tel siedzieć :)

Piękne brzuszki macie.
U mnie jakoś tak nieciążowo się zrobiło :( Brzuch nie rośnie, ruchów nie czuję, samopoczucie nieciążowe, żadnych dolegliwości...zaczynam świrować...dzisiaj równiutko 17tc
Wizyta dopiero w poniedziałek...oby przetrwać weekend...ten krótki weekend.

Ja pije przeważnie wodę albo sok 100%. Raz na jakiś czas robię sobie sama soki np
Marchew jabłko albo pomarancz grejfrut ;) mniam
Tylko sporo tych owoców czy warzyw trzeba kupować -trochę zachodu z tym jest ;)

Bałam się pytać czy to wpadka, wydawało mi się to trochę nie namiejscu... zreszta tak czy inaczej to fakt jest taki że jest w ciąży. Ona ma 19 lat i o ile za brata jestem spokojna bo wiem że to rozsądny chłopak, nawet jeżeli ciąża była nieplanowana... to o jego dziewczynie nie mogę powiedzieć że jest dojrzała i zaradna... jeszcze się uczy, raz już rok zawaliła, rok jej został i ja to czarno widzę... przeniosła się na naukę zaoczną bo chciała iść do pracy, nigdzie miejsca nie zagrzała dłużej niż 2-3 miesiące, już chyba 4 razy pracę zmieniała... ja przekazałam info o lekarzach, badaniach, witaminach i na razie dałam spokój, zadzwonię za kilka dni i się zapytam co ustalili bo nie chce być natrętna. Brat sobie radzi finansowo, o pomoc nas nie prosi ale nie wiem czy wydatki na dziecko ich nie przerosną... kokosow jednak nie zarabia
Kurcze..czyli niedojrzala do macierzynstwa... no ale ma.te 9 miesięcy do przygotowania sie do nowej roli........tylko roli mamy nie porzuci po 3.miesicach... dobrze ze brat dojrzaly.... cos czuje ze sama szybciej zadzwoni...

Nie mogę odnaleźć wypowiedzi która szalona cytowałas a chciałabym się odnieść, bo sama zaszłam w ciąże mając 19 lat i...nie zgodzę zie z poradami które tu wypisałas.

Powiem wam, ze dajcie im samym się ogarnąć w sytuacji ;) ja miałam 19 M 21lat, poroniłam dość późno, ale wzięliśmy ślub zamieszkaliśmy razem i tak zaraz 5 lat stuknie :) naprawdę tacy „młodzi dorośli” są czasem bardziej świadomi niż wam się wydaje, a takie matkowanie im niczego dobrego nie wniesie ;) a podstawiając pod nos listę z cenami to trochę robić z nich ułomów jakichś, dadzą sobie radę bez obaw.
Ta wypowiedz Oli jest na str 1371

Latwo mozna wyszukiwac...

Napisze tak ma zas..i dla innych..
. wchodzisz w dana osobę..rozowy napis... potem jak wyskoczy okienko....znowu rozowy napis z nickiem danej osoby..... klikasz na jej aktywnosci. ... posty..i poczatek postu zawsze sie wyswietla..... ..klikasz w ten post i automatem przekieruje na strone z postem....

Mozna tez wyszukac po jakims konkretnym slowie ktorego dana osoba użyła

Ostatnia edycja:
reklama
@Szalona 29

I jak Twoje zdrowie ? Dobrze kojarzę że od męża się troszkę zarazilas co ma anginę ?
Lykasz coś leczysz się jakos ?

Mnie chyba mój mąż uraczyl przeziebieniem... Głowa boli i dreszcze mam ale gorączki nie na szczęście....

Do góry