reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Właśnie dzisiaj to tłumaczyłam jego dziewczynie, że jeżeli ciąża przebiega prawidłowo to nie warto odrazu lecieć do wybitnego specjalisty, ona jest z innego miasta i tu lekarzy nie zna. Dla tego szukałam lekarza na NFZ. Pytałam się ją czy lekarz u której była mówiła jej coś o badaniach prenatalnych, to mówi że coś mówiła ale ona nie pamięta i chyba na następnej wizycie jej powie dokładnie. Ale następna wizytę ma 12+4 więc się boję żeby później nie było zapóźno.... Pytałam czy bierze kwas foliowy to mówi że już zaczęła i że jeszcze lekarz kazała jej brać mama dha ale to jeszcze tego nie brała.. więc jej tylko powiedziałam żeby zaczęła jaknajszybciej. Doradziłam żeby poczytała sobie na necie o ciąży badaniach jakie musi zrobić.. nie chce jej matkować... bratu owszem mogę ale jej nie ;) więc czasem się gryzę w język...
I dobrze bo Twoje dobre serce później może cierpieć bo zostanie opatrznie zrozumiane:)

W porównaniu z takimi kompletnymi syfami na pewno jest lepszy, ale to dalej produkt sokopodobny, z konserwantami i cała reszta...
[emoji106] Teraz poczytalam i w sumie konserwantow nie ma ale zle o nim mówią bo mega duzo cukru ma, mimo ze trzcinowy. No coz, ja czasem wypije ale to nie jest napoj zeby ugasic pragnienie. Lubie naturalne soki albo wode mineralną [emoji4][emoji4]

reklama
Ja nie pije wogole soków bo mam po nich zgagę, pije tylko wodę, jogurty mi nie podchodzą, owoce to truskawki lub arbuz, warzywa to pomidory, surowa marchew i natka pietruszki kilogramami.... do tego nie łykam żadnych witamin bo po wszystkich wymiotuje ...

To tez dużo nie jecie warzyw i owoców... Myślałam że tylko ja tam malo ...

Ja z miesem mam dalej średnio raz na ile i małe porcje bo mi zapach przeszkadza i średnio smakuje ... A chyba powinnam sporo mięska jeść... Ogólnie jadłam zawsze ...

Do góry