reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Serio myślałam że zdrowy ... Ehhh nie widziałam...

A Wy jakie soki witaminki pijecie ? Czy same robicie w sokowirowce ?

Jakieś jogurty , owoce , warzywa jecie ?

Babcią mi dała do myślenia .
Ja też czytałam o tym Kubusiu że masakra a zawsze myślałam że zdrowy :( a taki dobry.

Ja wyciskalam w zimie pomarańczowy ale kurcze już pomarańcze są słabe teraz, przynajmniej ja nie trafiałam. Nieźle są też z sokowirówki jabłkowe nawet moja mama z buraczkami mieszała i spoko to bylo

Ja nie pije wogole soków bo mam po nich zgagę, pije tylko wodę, jogurty mi nie podchodzą, owoce to truskawki lub arbuz, warzywa to pomidory, surowa marchew i natka pietruszki kilogramami.... do tego nie łykam żadnych witamin bo po wszystkich wymiotuje ...

Też kupiłam laktator :) Tutaj mają taki sam jak na aliexpress, ale jak tani!! (bo tu go produkują :p) Nowy za 30 parę zł, więc się nie wahałam ;)

Mi się wydaje, że właśnie to by to znaczyło, dlatego dla rzeczy dozwolonych w pierwszym roku nzwykle piszą b dokładnie "od x miesiąca", a potem już "od 2 (lub więcej) roku". Ale doświadczenia wielkiego. nie. mam, może jestem w błędzie ;)

Też jestem uczulona na nikiel :( we wszystkich jeansach muszę sobie metalowe guziki zamalowywać lakierem do paznokci od wewnątrz, bo inaczej mam masakrę na brzuchu i biodrach... Uszy puchną od kolczyków, a nadgarstek od zegarka...
Ale o papryce nie słyszałam! Chyba muszę się poobserwować czy na nią podejrzanie nie reaguję ;)
Ja tez jestem uczulona na nikiel a papryki nie lubie hehe wiec nawet nie wiem czy na nią tez jestem uczulona [emoji3]

Ja pije standardowe soczki ze sklepów, czasem te jednodniowe ale częściej witaminka, hortex czy właśnie kubus. Z jogurtów to tez standardowe ze sklepu i jogurt naturalny z granola i tyle.

Sama nie robię bo mi się nie chce i nie mam blendera

reklama
Właśnie ktoś coś wie zna się na tym ...
Najlepiej to czytać skład, pierwszego składnika na liście jest najwięcej, ostatniego najmniej, powinien być sok 100 %, nie napój ani nektar, z warzyw lub owoców bez cukru i wydaje mi się, że lepiej wybierać te z lodówki z krótkim terminem przydatności ;)
Ja kupuje z lidla, albo wyciskam swoje soki warzywno-owocowe

Mojito virgin to mojito bez alkoholu :)

Do góry