reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Mój gin dał mi do zrozumienia ze zwolnienia nie da z powodu moich dolegliwości. Czytałam o nim komentarze i spodziewałam się tego. Planuje wrócić do pracy i pracować do czerwca, ale jesli będzie robił problem to po pierwsze spytam czy bierze odpowiedzialność jak doradzała któraś z koleżanek na forum a po drugie zmienię lekarza. Jesli chodzi o internistę to jak jesteś w ciąży to masz prawo do 100% pensji na zwolnieniu - internista musi Ci wpisać w L4 kod: B.

A no to przynajmnij tyle ze jest 100% [emoji106]
Moze jak juz bedziesz wyzej w ciazy to sie opamieta [emoji848]

reklama
Kaśka urodziła trzecie royal baby;)
Ja znowu mam tak, że teraz to bym chętnie poszła do pracy:/ chociaż wiem, że nie byłoby to korzystne, za dużo stresu, ale nagle mam sporo energii i nudzi mi sie w domu. Ale nie będę już robić w szkole zamieszania, obiecałam, że już nie wrócę do końca roku szkolnego;)

Kaśka urodziła trzecie royal baby;)
Ja znowu mam tak, że teraz to bym chętnie poszła do pracy:/ chociaż wiem, że nie byłoby to korzystne, za dużo stresu, ale nagle mam sporo energii i nudzi mi sie w domu. Ale nie będę już robić w szkole zamieszania, obiecałam, że już nie wrócę do końca roku szkolnego;)
Właśnie też słyszałam i mam tylko nadzieję, że nie da mu na imię Casimir bo będzie wysyp Kazimierzy a tego bym chciala uniknąć :D

Zaloze sie, ze jakbys poszla i uslyszala ten wrzask, od razu odeszlaby Ci ochota. Halas w szkole to jest dla mnie cos mega przerazajacego.

Usg daje 80% wyniku o dziecku a papa zwiększa to do 95%. Są to badania uzupełniajaxe i powinno się je robić razem.

Mi lekarz dokładnie tak samo tłumaczył, jak pytałam, czy warto robić tę pappę - że jakieś 20% dzieci z wadami genetycznymi na usg wygląda na całkowicie zdrowe, dlatego poszerzenie diagnostyki o krew zwiększa wykrywalność wad. Aczkolwiek wiadomo, pappa opiera się na statystykach, nie jest stricte diagnostyczna tak jak badania inwazyjne... Poza tym nie chcę absolutnie stresować dziewczyn, które robiły tylko usg - jak widać, co lekarz, to opinia.

Dziewczyny, które pisały o Beskidach i Pieninach - rozbudziłyście we mnie mega ochotę na choćby krótki wyjazd:) Co prawda będę musiała ponamawiać męża, bo on uznaje głównie góry wysokie, ale będzie musiał zaakceptować, że dwutysięczniki chwilowo nie dla mnie;) A w niższych górach też widoki potrafią być piękne:)

Mi lekarz dokładnie tak samo tłumaczył, jak pytałam, czy warto robić tę pappę - że jakieś 20% dzieci z wadami genetycznymi na usg wygląda na całkowicie zdrowe, dlatego poszerzenie diagnostyki o krew zwiększa wykrywalność wad. Aczkolwiek wiadomo, pappa opiera się na statystykach, nie jest stricte diagnostyczna tak jak badania inwazyjne... Poza tym nie chcę absolutnie stresować dziewczyn, które robiły tylko usg - jak widać, co lekarz, to opinia.

Dziewczyny, które pisały o Beskidach i Pieninach - rozbudziłyście we mnie mega ochotę na choćby krótki wyjazd:) Co prawda będę musiała ponamawiać męża, bo on uznaje głównie góry wysokie, ale będzie musiał zaakceptować, że dwutysięczniki chwilowo nie dla mnie;) A w niższych górach też widoki potrafią być piękne:)
Zgadzam się :) ja mieszkam u podnóży Beskidów i są tu też wymagające górki :) może Babiej Góry nie będę polecać w ciąży, ale Pilsko choćby albo Skrzyczne dają mile zmęczenie :)

Zaloze sie, ze jakbys poszla i uslyszala ten wrzask, od razu odeszlaby Ci ochota. Halas w szkole to jest dla mnie cos mega przerazajacego.
No ja po wakacjach, tak tydzień po rozpoczęciu pracy, zawsze mam przez miesiąc ból głowy;) dzień w dzień, już to nawet z neurologiem kondultowalam. A na przełomie września i października tracę głos;) potem już wszystko vwraca do normy, ale oczywiście dochodzi stres, bo a to jakieś dziecko palnie coś, co zwyczajnie zaboli albo się chłopaki pobiją, albo ktoś wagaruje, albo ma osobiste problemy i też trzeba mu pomóc. Ale tęsknię za moją młodzieżą, na pewno muszę ich odwiedzić.

robiłam to jednego dnia. pierwsze pappa a potem szłam na prenatalne. nie mam pojęcia z czego to wynika. po usg wrocilam szczesliwa do domu i zylam w niewiedzy miesiac a po miesiacu dostałam telefon, ze moje wyniki z pappa są niepokojace i wymagają konsultacji z genetykiem i dalszej diagnostyki. Takich historii jak moja jest mnóstwo i na ogół kończą sie happy endem ale zastanawiam się czy któraś miała aż tak wysokie hcg i zdrowe dzieciątko
A robiłaś genetyczne? Nie dał Ci zaleceń do aminopunkcjj? U mnie wynik pappa podniósł jeden i drugi powinien oscylowac około 1.
1524490879379.jpg

Załączniki

• 1524490879379.jpg
    1524490879379.jpg
    1 022,7 KB · Wyświetleń: 4 687
reklama
Do góry