reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja w pracy usłyszałam, że to jest nie możliwe, że zaszłam w ciąże tak szybko po poronieniu i ciekawe jakim cudem mi stwierdzili ciąże w 5tc. Na beszczelnego nawet usłyszałam pytanie to kiedy ja okres miałam? :oo: No i oczywiście pytanie nie padło na osobności tylko w obecności 6-7 innych osób :D
Ty z ludźmi pracujesz ??? Mało ludzkie zachowanie ..... mogłaś powiedzieć że w kapuście znalazłaś. Masakra. Mój szef jak się dowiedział to mnie wysciskal i wycalowal aż głupio mi było bo myślałam że się wscieknie. Też pracuje w korporacji ale to zależy wszystko czy pracujemy z ludźmi czy wytworami człekokształtnymi.

reklama
Dziewczyny wiecie jak to jest z chorobowym w ciąży? Wiem, że 100% ale 100% czego? :) Tego co się ma na umowie tzn podstawy czy liczą się też jakieś premie i dodatki jakie się miało w ciągu ostatniego np.roku.
Jakis czas temu tez sie zastanawialam i juz jestem po 1 pelnej wyplacie l4. Wiec u mnie wyszlo to na plus, tzn dostaje wiecej niz co miesiac chodzac do pracy, oni licza podstawe + wszystkie premie + np w moim przypadku 13stke i np dodatki za zmiany nocne. Potem dziela to przez 12.

Jakis czas temu tez sie zastanawialam i juz jestem po 1 pelnej wyplacie l4. Wiec u mnie wyszlo to na plus, tzn dostaje wiecej niz co miesiac chodzac do pracy, oni licza podstawe + wszystkie premie + np w moim przypadku 13stke i np dodatki za zmiany nocne. Potem dziela to przez 12.
Mi liczą podstawę z ostatnich 12 miesięcy a że przez 4 mies zarabiałam mniej a później miałam podwyżkę to za 30 dni wychodzi mi mniej niż moje ostatnie wypłaty od pracodawcy.

553BEF5E-26C3-48C4-81DA-5ADA08114C16.jpeg
C146DC55-F279-49FB-8D97-903B9680C452.jpeg
Ja dzisiaj po wizycie , z dzidziutkiem wszystko ok , rutynowe Usg , początek 17tc, no i raczej będzie Pola ;), mąż i syn obrażeni:-D musza to przetrawić hehe :laugh2:

Załączniki

• 553BEF5E-26C3-48C4-81DA-5ADA08114C16.jpeg
    553BEF5E-26C3-48C4-81DA-5ADA08114C16.jpeg
    539,6 KB · Wyświetleń: 561
  • C146DC55-F279-49FB-8D97-903B9680C452.jpeg
    C146DC55-F279-49FB-8D97-903B9680C452.jpeg
    579,1 KB · Wyświetleń: 569
Ja w pracy usłyszałam, że to jest nie możliwe, że zaszłam w ciąże tak szybko po poronieniu i ciekawe jakim cudem mi stwierdzili ciąże w 5tc. Na beszczelnego nawet usłyszałam pytanie to kiedy ja okres miałam? :oo: No i oczywiście pytanie nie padło na osobności tylko w obecności 6-7 innych osób :D
Czytam to i jedyne co mi sie na usta cisnie to "ja pier**dole"... Brak slow...

reklama
U mnie własnie 1/3 miesiecznych dochodów jest za dodatkowe dyżury i premie, dlatego takie rozwiązanie jak piszesz byłoby naprawde korzystne. Dzięki za wyjaśnienie!

Do góry