reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
No ale od lipca do października z niczym. I jeśli nie bede chodzić na rozmowy o pracę to mi cofna zasiłek na bezrobociu
Wiesz ja nie wiem jak u Was jest (domyślam się ze w Warszawie więcej ofert pracy) ale u mnie pierwsza oferta pracy pojawia się po ok pół roku (mówię na podstawie tego co opowiadają rodzina/znajomi, z różnym wyksztalceniem, doswiadczeniem w pracy itp). Kolezanka o ktorej wczesniej pisalam zapisala sie na poczatku ciazy i nikt nie zadzwonił - ale ja to tylko z opowieści zaslyszanych wiem, bo sama nigdy nie korzystałam. A dowiadywalas się już w up jak to jest z zapisaniem się ciężarnej - jak to w praktyce wygląda?

Wy frytki a ja placki ziemniaczane :)

O to to to... za mna chodza od 2 dni... :)
Ale teraz znowu mam inne przysmaki..i placki sie przesuwaja... :)

Dzisiaj rosół gotuje na giczy wolowej, elementach z kurczaka i filet indyla dorzucilam dla dzieci... mniami... jutro przerobie na pomidorowa :)

Arbuz...

Babeczki słodkie z owocami :)

Macie ochote ??? :)
P_20180419_125026_1.jpg

P_20180419_114305_1.jpg
P_20180419_125034_1.jpg

Jak milo nie miec mdłości...
Najlepszy 2 trymestr !!!

Załączniki

• P_20180419_114305_1.jpg
    P_20180419_114305_1.jpg
    1 005,6 KB · Wyświetleń: 296
  • P_20180419_125026_1.jpg
    P_20180419_125026_1.jpg
    626,9 KB · Wyświetleń: 286
  • P_20180419_125034_1.jpg
    P_20180419_125034_1.jpg
    523,7 KB · Wyświetleń: 282

Dzisiaj rosół gotuje na giczy wolowej, elementach z kurczaka i filet indyla dorzucilam dla dzieci... mniami... jutro przerobie na pomidorowa :)

Arbuz...

Macie ochote ??? :)Zobacz załącznik 848269
Zobacz załącznik 848268 Zobacz załącznik 848270

Najlepszy 2 trymestr !!!
Ja dzisiaj robie barszcz na wedzonych zeberkach :) przez Was bede musiala jechac szukac arbuza po miescie jak maz wroci z pracy [emoji14]

Dziewczyny, u mnie jest pogorszenie. Mam skierowanie do szpitala. Szukam teraz na gwałt jakiejś konsultacji z lekarzem klinicznym. Jeśli któraś z Was może podpowiedzieć lekarza we Wrocławiu, to proszę (może być na priv).

O matko.. :( mam nadzieje ze za 30 stron jak was dogonie dowiem sie ze wszystko okey !!!

Czekam na telefon z gabinetu kierownika kliniki, czy mnie dzisiaj przyjmie. Pani z rejestracji była bardzo miła, gdy jej nakreśliłam problem - oby się zgodził mnie przyjąć, bo nie chcę pchać się do szpitala, w którym zaproponują mi to samo, co w poprzednim.

Krwiak wcale się nie opróżnia, wcale się nie zmniejsza, już pół macicy jest w skrzepach. Mój ginekolog ma ogromne doświadczenie USG i powiedział wprost, że NIE WIE, co to jest, nie widuje takich rzeczy.

Dziecko żyje, rośnie zgodnie z terminem, ale już jest przygniecione "towarzystwem" w macicy ;(
Jak dzidzie przygniata...to co bedzie potem.. powinien chyba ktos operowac i usunac to ustrojstwo ! Moze powinnas nie szukac w okolicy tylko w Polsce najlepszego szpitala..

Dziewczyny!! Będzie chłopak [emoji173][emoji173]
Gratulacje! <3
Wiesz ja nie wiem jak u Was jest (domyślam się ze w Warszawie więcej ofert pracy) ale u mnie pierwsza oferta pracy pojawia się po ok pół roku (mówię na podstawie tego co opowiadają rodzina/znajomi, z różnym wyksztalceniem, doswiadczeniem w pracy itp). Kolezanka o ktorej wczesniej pisalam zapisala sie na poczatku ciazy i nikt nie zadzwonił - ale ja to tylko z opowieści zaslyszanych wiem, bo sama nigdy nie korzystałam. A dowiadywalas się już w up jak to jest z zapisaniem się ciężarnej - jak to w praktyce wygląda?
U mnie tez oferta pojawila sie niepredko, ale na kilku rozmowach bylam.. na jednej uslyszalam, ze szukaja osoby starszej, bo mloda nie umie tyle, co ktos kto dluzej jest w branzy. Na innej przemily pan powiedzial, z on tak naprawde nie chce ludzi z polski, ale oferte musial dac, bo chce sciagnac ukraincow do pracy, a na trzeciej rozmowie pani kierownik wyszla, poprosila o skierowanie i wpisala "nie spelnia wymogow" nie zamieniajac ze mna slowa... Wiec no.. nie zawsze tak kolorowo jest z UP... W ciazy wiem, ze w niektorych urzedach notuja, ze kobieta jest w ciazy i kaza przychodzic tylko sie pokazac, ale nie dopasowuja zadnej oferty-tak jest np u nas...

reklama

Arbuz...

Macie ochote ??? :)Zobacz załącznik 848269
Zobacz załącznik 848268 Zobacz załącznik 848270

Najlepszy 2 trymestr !!!
U mnie gulasz :) ale taki deserek. ...mmmmm zjadłabym :)

Do góry