reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Pytałam w UP i taka informacje mi podali, jakiś miesiąc temu. Na necie też tak piszą, z nie trzeba rejestracji
Tak, masz rację. Tu są strony ministerialne:
Link do: Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej / Wsparcie dla rodzin z dziećmi / Świadczenia rodzinne / Rodzaje i wysokość świadczeń rodzinnych, kryteria uzyskania / Świadczenie rodzicielskie
Na dole jest link do pytań i odpowiedzi, i tam jak wół stoi, że " z tego nowego świadczenia będą mogli skorzystać miedzy innymi:
  • osoby bezrobotne (niezależnie czy są zarejestrowane w Urzędzie Pracy czy nie)"

reklama
Czesc dziewczyny, pisze do Was ze szpitala. Niestety rano miałam krwawienia. Udało mi się dostać do mojej Pani doktor. Wszystko z dzieckiem w porządku, łożysko nie jest nisko. Nieś mam grupe krwi ARH- więc skierowanie do szpitala konieczne i podanie immunoglobuliny A przy okazji też progesteronu. Nienawidze szpitali ale myśl ze z maluchem wszystko dobrze mi to rekompensuje :)
Najważniejsze ze z dzidziusiem wszystko dobrze. Trzymaj się dzielnie :)

Czesc dziewczyny, pisze do Was ze szpitala. Niestety rano miałam krwawienia. Udało mi się dostać do mojej Pani doktor. Wszystko z dzieckiem w porządku, łożysko nie jest nisko. Nieś mam grupe krwi ARH- więc skierowanie do szpitala konieczne i podanie immunoglobuliny A przy okazji też progesteronu. Nienawidze szpitali ale myśl ze z maluchem wszystko dobrze mi to rekompensuje :)
Bądź dzielna, trzymam kciuki za Ciebie :) dobrze że dzidziuś ma się dobrze :)

Na szczęście udało mi się usiąść i powoli przeszło. Co do poprzednich to wydaje mi się ze nie miałam takich akcji ale tez w domu siedziałam na L4 wiec może po prostu nie byłam tak zmęczona. Słyszałam ze ten lekarz uważa ze ciąża to nie choroba i nie lubi dawać zwolnień. Jak będę się męczyć to rzexzywiscie pójdę do rodzinnego po L4 albo zmienię gina

Bedziesz musiala lekarza zmienic...
Rodzinny chyba nie bedzie wystawial co i rusz. Co 4 tyg l4 ciazowe.. zreszta bys musiala specjalnie do rodzinnego tylko po l4 jezdzic... a osobno do gina na wizyty....trafilas na nieodpowiedniego gina jezeli chodzi o zwolnienia.....bo normalnie lekarze wystawiaja.... ciaza nie choroba, ale nie kazdy czuje sie tak swietnie...sa rozne organizmy i roznie reaguja na ciaze .. kurde lekarz powinien wiedziec, ze jest to obciazenie dla organizmu...

Mi sie slabo robilo tez w tej ciazy.. i raz odlecialam..a NIGDY MI SIE TO NIE ZDARZYLO..w szoku bylam, ze nie mialam kontroli nad organizmem...ze czulam ze odlatuje.. krzylnelam tylko imie meza... i tyle zdazylam... szok dla mnie
Lekarz powiedzial ze to normalne w ciąży
..i tyle

Ostatnia edycja:
Aaa ja to na tyle się nie znam - trochę tylko czytałam przy okazji jak dowiadywalam się o swoim macierzyńskim przy działalności. Zostaje Ci chyba urząd pracy i kosiniakowe tak?
No ale od lipca do października z niczym. I jeśli nie bede chodzić na rozmowy o pracę to mi cofna zasiłek na bezrobociu

Ojejku, niech się Wami zaopiekują. Odpocznij trochę, weź leki i wracaj do domu. Wiadomo, skąd to krwawienie?
Niestety nie wiadomo, ale tak się zdarza. Może coś ciezszego podniosłam.. w każdym bądź razie wszystko jest w porządku :) I niech tak zostanie :) poleze kilka dni. Może tego mi było trzeba. Zobaczymy

reklama
Do góry