reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Gratulacje! Szczęśliwy czas przed Wami. Fajny pomysł, żeby od razu z chrztem razem zrobić. Ja na tyle polubiłam stan narzeczeństwa, że ślubu póki co nie planujemy ;)
Tak jak i my. Podoba nam się stan narzeczenstwa:) ale też dużo się dzieje i jakoś o ślubie nie mamy kiedy pomyśleć konkretnie. Poza tym mój K.chce wesele spore,ja tak średnio i tutaj musimy gdzieś znaleźć kompromis.
Problem tylko jest u lekarza np.bo wychodzi pielęgniarka na korytarz i wola go moim nazwiskiem. Nie lubię też tej naszej polskiej nazwy 'konkubinat'...ble.

Jakbyś mogła jeszcze raz przeczytac mój post to może byś wyczytała w nim, że napisałam , iż Ty tak samo jak inne mamy które rodziły wiedza już na jaki rozmiar się nastawiać bo dziecko kolejne będzie zapewne podobne rozmiarowo do pierwszego. Nie napisałam że nie zgadzam się z Twoim doświadczeniem, chodziło mi o to żeby nie wrzucać wszystkim dzieci do jednego worka. Oczywiście masz rację że większość dzieci urodzi się powyżej 3 kg i z dlgoscia ponad 50cm ale tak jak piszesz są też takie sytuacje, gdzie będzie ten poród wcześniej a mama o tym będzie wiedziała, albo też dziecko po prostu będzie małe na usg. Wtedy radzilabym mieć też kilka rzeczy na 50. To wszystko. Kończę temat rozmiarów, bo już i tak o czym innym piszecie :D

Przeczytalam i czytam....
Pierwsze zdajnie bylo " nie zgadzam sie z szalona co do rozmiarow" hehe :) i Ci odpowiadam nie.mozesz sie nie zgadzac, bo takie sa fakty co do rozmiarów.
Nikt nie wrzuca dzieci do jednego worka...
Pisz o swoich doswiadczeniach, bo na pewno ktos z nich skorzysta :) ja pisze o swoich... o to w tym chodzi...zeby sie wymieniac doswiadczeniami, a nie z nimi nie zgadzac :p

reklama
Wszystkie widzę bacznie widzicie moja gafę w pisaniu haha, dobrze bo się zamieszanie zrobiło muszę patrzeć co pisze dokładnie .

szalona29 miało być oczywiście 14+4 z OM a z USG crl 15+6. Tj 9 dni :oops::oops::oops:

Ten blad tez wylapalam :) hehe ale juz nic nie pisalam :)
siedze nadrabiam Was od 1.5h..i jeszcze tylko 3 strony ;)

Do góry