reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Więc teraz moje myśli.... Owijak jakoś mi nie przypadł do gustu , jakieś to dziecko takie sztywne nie ma jak się poruszać , wiem wiem nie znam się nie mam dzieci jeszcze po prostu to moje takie 1 zdanie , być może i je zmienię i kupię kiedy owijak - nie wiem .

Husta czy pielucha czy ten kocyk , hmmm ?
Chyba na ten moment wole dla niemowlaka sztywniejszy rożek ;) tak bym to nazwała... Z materialu jak lekka kołderka ale usztywniany na pozycji kręgosłupa i główki ... ( Znajoma ma coś takiego wiedzialam i trzymałam w tym jej dziecko ) .
Pewnie, spróbuj taki kupić albo podpowiedz starszemu pokoleniu, bo zauważyłam, że oni uważają, że takie rożki są wspaniałe. Są rożki z wkładem kokosowym, który można wyciągnąć - on właśnie tak usztywnia. Kocyki i pieluchy tetrowe bądź flanelowe na pewno też kupisz, więc w razie płaczu będziesz mogła przetestować motanie w coś cieńszego bez inwestowania w specjalnie szyty owijacz. Problem zaczyna się przy większym dziecku, bo te rożki i pieluchy zwykle mają ok. 70-80 cm i w pewnym momencie już są za małe.

hmm...myslałam, ze otulacze to coś innego:) tutaj wszystko wygląda tak samo, otulacz, pielucha, i kocyk :)
Z tego co czytałam to bardzo ważny jest skład właśnie i te bambusowe są lepsze i droższe. A w gruncie rzeczy to chodzi o owijanie dziecia,a nie chyba samą nazwę. Choć ja właśnie bardziej się skłaniam bardziej do otulacza,który potem może byc po prostu kocykiem letnim,bez nap i rzepów i róznych suwaków. :)
Ale fakt tez jest taki,że grubośc każdego z nich powinna byc inna,a tutaj info na ten temat nie znalazłam.

Ja już po wizycie, prenatalne mam w piątek. Macice mam podobno tak duża jakbym była w 16 tygodniu ciazy, dzidziuś ma 13 tygodni. Wszystko okej. Za to ja mam powiększona tarczyce i mam iść do ogólnego po skierowanie na badanie :/

Ja już po wizycie, prenatalne mam w piątek. Macice mam podobno tak duża jakbym była w 16 tygodniu ciazy, dzidziuś ma 13 tygodni. Wszystko okej. Za to ja mam powiększona tarczyce i mam iść do ogólnego po skierowanie na badanie :/
Widocznie Maluch robi sobie sporo miejsca :D Najwazniejsze,że z dzieciatkiem jest ok,a tarzcycę łatwo naprostujesz ;)

reklama
Z tego co czytałam to bardzo ważny jest skład właśnie i te bambusowe są lepsze i droższe. A w gruncie rzeczy to chodzi o owijanie dziecia,a nie chyba samą nazwę. Choć ja właśnie bardziej się skłaniam bardziej do otulacza,który potem może byc po prostu kocykiem letnim,bez nap i rzepów i róznych suwaków. :)
Ale fakt tez jest taki,że grubośc każdego z nich powinna byc inna,a tutaj info na ten temat nie znalazłam.
Jeździsz czasem do Ikei? Ja akurat dawno nie byłam, więc nie macałam tych rzeczy, ale na pierwszy rzut oka mogą być fajne do opatulania:
Link do: TILLGIVEN Kocyk - IKEA
Link do: DRÖMLAND Kocyk - IKEA
Patrzyłam w Empiku na otulacze 100x100 Lulujo i jakoś mnie nie przekonują, ale w sumie można oddać, jeśli na żywo będą byle jakie.

Do góry