Margonelka
Fanka BB :)
Tak patrzę teraz stelaże pod wanienkę na olx i chyba sie skuszę. Raptem ok 20 zł kosztuje(są oczywiście i droższe),ale życie i byt kręgosłupa bezcenny
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pewnie, spróbuj taki kupić albo podpowiedz starszemu pokoleniu, bo zauważyłam, że oni uważają, że takie rożki są wspaniałe. Są rożki z wkładem kokosowym, który można wyciągnąć - on właśnie tak usztywnia. Kocyki i pieluchy tetrowe bądź flanelowe na pewno też kupisz, więc w razie płaczu będziesz mogła przetestować motanie w coś cieńszego bez inwestowania w specjalnie szyty owijacz. Problem zaczyna się przy większym dziecku, bo te rożki i pieluchy zwykle mają ok. 70-80 cm i w pewnym momencie już są za małe.Więc teraz moje myśli.... Owijak jakoś mi nie przypadł do gustu , jakieś to dziecko takie sztywne nie ma jak się poruszać , wiem wiem nie znam się nie mam dzieci jeszcze po prostu to moje takie 1 zdanie , być może i je zmienię i kupię kiedy owijak - nie wiem .
Husta czy pielucha czy ten kocyk , hmmm ?
Chyba na ten moment wole dla niemowlaka sztywniejszy rożek tak bym to nazwała... Z materialu jak lekka kołderka ale usztywniany na pozycji kręgosłupa i główki ... ( Znajoma ma coś takiego wiedzialam i trzymałam w tym jej dziecko ) .
Z tego co czytałam to bardzo ważny jest skład właśnie i te bambusowe są lepsze i droższe. A w gruncie rzeczy to chodzi o owijanie dziecia,a nie chyba samą nazwę. Choć ja właśnie bardziej się skłaniam bardziej do otulacza,który potem może byc po prostu kocykiem letnim,bez nap i rzepów i róznych suwaków.hmm...myslałam, ze otulacze to coś innego tutaj wszystko wygląda tak samo, otulacz, pielucha, i kocyk
Bezpieczne
Widocznie Maluch robi sobie sporo miejsca Najwazniejsze,że z dzieciatkiem jest ok,a tarzcycę łatwo naprostujeszJa już po wizycie, prenatalne mam w piątek. Macice mam podobno tak duża jakbym była w 16 tygodniu ciazy, dzidziuś ma 13 tygodni. Wszystko okej. Za to ja mam powiększona tarczyce i mam iść do ogólnego po skierowanie na badanie :/
Ja właśnie siedzę na poczekalni :-) powinnam wejść o 10:30 na prenatalne. Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę dokładnie dzidziola hehe :-) trzymajcie kciuki :-)
Jest oparty na takich nozkach musialabys sobie wooglowac jak to wyglada bo nie umiem wytlumaczycRozumiem haha chyba panikuje
już widzę jak spada ten przewijak z łóżeczka ....
Jeździsz czasem do Ikei? Ja akurat dawno nie byłam, więc nie macałam tych rzeczy, ale na pierwszy rzut oka mogą być fajne do opatulania:Z tego co czytałam to bardzo ważny jest skład właśnie i te bambusowe są lepsze i droższe. A w gruncie rzeczy to chodzi o owijanie dziecia,a nie chyba samą nazwę. Choć ja właśnie bardziej się skłaniam bardziej do otulacza,który potem może byc po prostu kocykiem letnim,bez nap i rzepów i róznych suwaków.
Ale fakt tez jest taki,że grubośc każdego z nich powinna byc inna,a tutaj info na ten temat nie znalazłam.