reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

bo to się tak mówi, że rośnie 2mm na dobę ale czasem może szybciej czasem wolniej czasem stanie na chwilę w miejscu 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ ja na przykład nigdy nie czuję owulacji
ja różnie właśnie ,raz czuje raz nie 😅 teraz pewnie będę turbo czuła jajniki bo po drożności lekarka powiedziała żeby odpuścić starania więc pewnie będę miała śluz , bóle i wszystko na raz haha 😅

reklama
przygotowuje się do owulacji? Tzn ile mm miał pęcherzyk?
Zaczęłam myśleć o tym pęcherzyku i zerknęłam na usg. Wstawię zdjęcie czy tu chodzi o ten pęcherzyk. Bo w sumie co byłam na usg to nikt mi nigdy nie mówił ile ma pęcherzyk. Mam regularne cykle i bywało że byłam na usg w trakcie jajeczkowania, albo przed i po i ta owulacja zawsze była potwierdzona..

Załączniki

• 20241025_194047.jpg
    20241025_194047.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 66
Jak się patrzy na rozmiar pęcherzyka? W necie czytam praktycznie wszędzie o średnicy, że jeśli jest min 18mm to jest już ok itp. A co jeśli kształt jest bardziej nieregularny? Np ostatnio miałam te 14x22 i zastanawiałam się czy to ok, czy powinien być bardziej „okrągły” i coś jest nie tak?

U mnie zmiana planów i mikro starania były. Nie mam nadziei, że skuteczne (bo ta owulacja mnie wzięła z zaskoku), ale coś tam było. Jutro się okaże czy już po owu.
Mój pęcherzyk był ostatnio trójkątny 🤣 Ale doktorowi się spodobał.

Załączniki

• IMG_8625.jpeg
    IMG_8625.jpeg
    641,2 KB · Wyświetleń: 46
Jak się patrzy na rozmiar pęcherzyka? W necie czytam praktycznie wszędzie o średnicy, że jeśli jest min 18mm to jest już ok itp. A co jeśli kształt jest bardziej nieregularny? Np ostatnio miałam te 14x22 i zastanawiałam się czy to ok, czy powinien być bardziej „okrągły” i coś jest nie tak?

U mnie zmiana planów i mikro starania były. Nie mam nadziei, że skuteczne (bo ta owulacja mnie wzięła z zaskoku), ale coś tam było. Jutro się okaże czy już po owu.
U mnie podają zawsze średnicę pęcherzyka. Czasem zwracają uwagę, że jest ładny wzgórek jajonośny, wtedy widać, że okrąg w pewnym momencie wchodzi w taki cypelek.

Mi podaje lekarz zawsze jakiś jeden wymiar tak jak teraz np 2 pęcherzyki po 17 mm

reklama
Do góry