reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Ja dostałam wczoraj późnym wieczorem wynik cytologii, wszystko ok.

Za to mam pierwszy cykl (albo pierwszy odkąd pamiętam), gdzie skończył mi się okres a mam dalej jakieś dziwne plamienie…

reklama
Powiedzcie mi czy po histeroskopii można się starać ? Mam zapalone na 7 DC jak dobrze wszystko pójdzie i okres przyjdzie na czas i nie wiem teraz czy brać lamette 3-7 DC czy odpuścić bo nie będziemy mogli się starać ?
Są różne zdania, mój lekarz akurat jest z tych co pozwalają. Po łyżeczkowaniu też nie widział przeciwwskazań, żeby się od razu starać.

Ja dostałam wczoraj późnym wieczorem wynik cytologii, wszystko ok.

Za to mam pierwszy cykl (albo pierwszy odkąd pamiętam), gdzie skończył mi się okres a mam dalej jakieś dziwne plamienie…
Wiesz co? Ja poszłabym z plamieniami po okresie do lekarza. Z tego co pamiętam to masz pakiet w Luxmed, więc ani chwili bym się nie zastanawiała. A ile dni miałaś miesiączkę a ile plamisz?

Jadę dzisiaj na kolejną kontrolę sprawdzania mojej niby owulacji. To moja 3 wizyta, gdzie na I: pani dr (bo mojego dr akurat nie było) stwierdziła, że raczej ta owulacja nie rokuje. Na wizycie nr II: już mój dr ocenił, że elegancko się rozkręca (pęcherzyki 14mm i 16mm) i dzisiaj przychodzę na wizytę nr III. Jeśli okaże się, że jednak mam owulację to ja się pytam gdzie ona była przez 11 lat kiedy nie używaliśmy żadnej antykoncepcji?! 🧐

Jadę dzisiaj na kolejną kontrolę sprawdzania mojej niby owulacji. To moja 3 wizyta, gdzie na I: pani dr (bo mojego dr akurat nie było) stwierdziła, że raczej ta owulacja nie rokuje. Na wizycie nr II: już mój dr ocenił, że elegancko się rozkręca (pęcherzyki 14mm i 16mm) i dzisiaj przychodzę na wizytę nr III. Jeśli okaże się, że jednak mam owulację to ja się pytam gdzie ona była przez 11 lat kiedy nie używaliśmy żadnej antykoncepcji?! 🧐
a który masz dc?

17dc, ale ewidentnie widać, że opóźniona ta pseudo owulacja i kompletnie nie zgrywa się z aplikacją (biorę wielki margines błędu, jedynie co to zaznaczam kiedy mam okres, temperatury nie mierzę i testów LH nie wykonuję 🤪). Dam znać co powie mój dr. Mam wrażenie, że powie „Już po ptokach”.
A działane było? 😄

Wiesz co? Ja poszłabym z plamieniami po okresie do lekarza. Z tego co pamiętam to masz pakiet w Luxmed, więc ani chwili bym się nie zastanawiała. A ile dni miałaś miesiączkę a ile plamisz?
Miesiączka 5 dni a plamienie dzisiaj dopiero drugi dzień. Jeśli przez weekend dalej będzie to spróbuję po weekendzie się umówić. Na razie mam wizytę umówioną na 26.10 więc może wtedy spytam po prostu co i jak

reklama
Do góry