reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
@Bolilol czekamy na dzisiejszy teścik i bete 🩷😊
Właśnie miałam chamsko wbić z buta i się zapytać 😅

A skoro już jestem to się wypowiem odnosnie tsh i ft4, bo mi teraz wyszła niedoczynnosc. Jak mój gin zobaczył wynik tsh to kazał mi dorobić ft3 i ft4, bo powiedział ze dopiero wtedy mi wdroży eutyrox jak tu będą nieprawidłowości :) bo mówi właśnie ze tsh się lubi wahać. Jako dowód jeszcze powiem ze miesiąc wcześniej miałam tsh 0,011 a potem w ciągu miesiąca koło 4.

Ja w pierwszej ciąży tez miałam problem z tsh. Po pozytywnym teście wyszło mi tsh 14 🤯 po weekendzie poszłam jeszcze raz się zbadać i tsh wyszło już prawie 20, natomiast wszystkie inne ft3, ft4, antyTpo, antyTg, trab ,usg tarczycy w normie.
Poszłam do lekarza i przepisał mi dawkę eutyroxu 75. Stwierdziła, że przy tak wysokim tsh moge poronic. 🤯
Ponowne badanie krwi, tsh przy dolnej granicy, a ft4 ponad norme. Oczywiście ten sam lekarz był na urlopie jak chciałam przyjść na kontrolę. Poszłam do innego i ten do mnie, ze samo wysokie tsh nie jest powodem, aby przyjmować leki i kazał je odstawić. I że przy tak wysokim ft4 mogę poronic 🤯
Nie dało mi to spokoju, że jeden mówi tak a drugi tak, wiec tego samego dnia umówiłam teleporade do kolejnego. Kazala brać leki, zaczęłam od dawki 25, która okazała się za mała... i tak uregulowanie mojego tsh trwało 2 miesiące... Przy końcówce brałam już dawkę 125...
Córka urodziła się z wrodzoną niedoczynnoscia tarczycy 🤬
Teraz dalej trwają moje przeboje z wynikami tsh 🙃

@Bolilol
Happy Lets Go GIF by Shalita Grant

Czy którejs z was zastrzyk ovitrelle utrzymuje się powyżej tych 10 dni jakie są zaznaczone w ulotce ? W poprzednich miesiącach jakoś szybciej mi schodził dziś jestem jakieś 12 dni po zastrzyku i nadal cieniutka kreseczka jak w 10 dniu

Czy którejs z was zastrzyk ovitrelle utrzymuje się powyżej tych 10 dni jakie są zaznaczone w ulotce ? W poprzednich miesiącach jakoś szybciej mi schodził dziś jestem jakieś 12 dni po zastrzyku i nadal cieniutka kreseczka jak w 10 dniu
Nie mam doświadczenia z zastrzykiem, bo finalnie go nie dostałam, ale ulotka mówi o 10 dniach od zastrzyku, wiec skoro dzisiaj jest 12 dzień, to moze coś jest na rzeczy - ja bym poszła na betę lub pojutrze zrobiła ponowny test - 14dni po zastrzyku wynik już musi być miarodajny 🤞

reklama
Mi kolo 10 dni. Zwykle 11 jest biel. A jak w 12 dniu po ovi miałam cień to była ciąża :) fakt, że biochem ale jednak była.

Do góry