reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
Mi poprzednia ginekolog zawsze kazała robić TSH razem z ft4, przy staraniach żaby było nie było więcej niż 2. Zobaczymy co powie obecny ginekolog.

Ja w pierwszej ciąży tez miałam problem z tsh. Po pozytywnym teście wyszło mi tsh 14 🤯 po weekendzie poszłam jeszcze raz się zbadać i tsh wyszło już prawie 20, natomiast wszystkie inne ft3, ft4, antyTpo, antyTg, trab ,usg tarczycy w normie.
Poszłam do lekarza i przepisał mi dawkę eutyroxu 75. Stwierdziła, że przy tak wysokim tsh moge poronic. 🤯
Ponowne badanie krwi, tsh przy dolnej granicy, a ft4 ponad norme. Oczywiście ten sam lekarz był na urlopie jak chciałam przyjść na kontrolę. Poszłam do innego i ten do mnie, ze samo wysokie tsh nie jest powodem, aby przyjmować leki i kazał je odstawić. I że przy tak wysokim ft4 mogę poronic 🤯
Nie dało mi to spokoju, że jeden mówi tak a drugi tak, wiec tego samego dnia umówiłam teleporade do kolejnego. Kazala brać leki, zaczęłam od dawki 25, która okazała się za mała... i tak uregulowanie mojego tsh trwało 2 miesiące... Przy końcówce brałam już dawkę 125...
Córka urodziła się z wrodzoną niedoczynnoscia tarczycy 🤬
Teraz dalej trwają moje przeboje z wynikami tsh 🙃
Ja się budzę codziennie strasznie opuchnięta. Słyszałam wlasnie, że tak może być przy niedoczynności tarczycy, ale zawsze wszystkie parametry były w normie, a tsh miałam 1,4-1,6. Jestem ciągle zmęczona, nic mi sie nie chce, ciągle mam opuchnięte ciało, a wszystkie badania mam w normie, anemii nie mam. Przed wizyta u endokrynologa powstrzymuje mnie właśnie to, że każdy z nich mówi coś innego. Mi ginekolog też mówił ze tsh do 2,5 jest ok, dopiero tutaj z forum się dowiedziałam, że powinno być niższe do starań, dlatego już nic nie rozumiem, bo każdy mowi coś innego😀

A może się udało?🙂
Bardzo bym chciała ale jakoś nie zakładam tego. Już raz się napalilam na pozytywny test który okazał się błędny. I tym miesiącu jakoś nie wierzę, że mogło by się udać. Wczoraj złapałam jakieś nudności i przez chwilę zaczęłam myśleć że może się udało ale bardziej prawdopodobne jest to że mąż mnie wirusówka zaraził.

Bardzo bym chciała ale jakoś nie zakładam tego. Już raz się napalilam na pozytywny test który okazał się błędny. I tym miesiącu jakoś nie wierzę, że mogło by się udać. Wczoraj złapałam jakieś nudności i przez chwilę zaczęłam myśleć że może się udało ale bardziej prawdopodobne jest to że mąż mnie wirusówka zaraził.
Obyś się ździwiła🤞
Z tym napaleniem to rozumiem, w tamtym cyklu też miałam jakieś nudności, aż nawet test szybciej robiłam niż zwykle, ale był zonk jak zawsze😅

Czy którejs z was zastrzyk ovitrelle utrzymuje się powyżej tych 10 dni jakie są zaznaczone w ulotce ? W poprzednich miesiącach jakoś szybciej mi schodził dziś jestem jakieś 12 dni po zastrzyku i nadal cieniutka kreseczka jak w 10 dniu
Moja znajoma ma kreski po ovitrelle nawet przy becie 1,0 🤷 taki wyjątkowy egzemplarz

Ja w tym miesiącu znów zaliczyłam fałszywkę 🤷 do okresu jeszcze trochę ale raczej nic z tego nie będzie 😔 dzisiaj jakieś 10dpo i nie ma nic, nawet testowej

Niestety ta beta bez szału 😞 Taki kiepski mam przyrost od wczoraj, bo dzisiaj mi wyszło 22,4. To niby dwudniowy wychodzi 133%, bo przedwczoraj było 9,47, ale wczoraj było 17,4
Kurczę, ja specjalistka rzadna od bet, jakby nie patrzeć na wczorajszy pomiar , to przyrost jest dobry, ( biorąc pod uwagę z 9.47 na 22.4, ) . Doradzałaś się kogoś? Pytałaś lekarza? Zalecił kolejną betę?

reklama
Niestety ta beta bez szału 😞 Taki kiepski mam przyrost od wczoraj, bo dzisiaj mi wyszło 22,4. To niby dwudniowy wychodzi 133%, bo przedwczoraj było 9,47, ale wczoraj było 17,4
Myślę, że właśnie dlatego nie powinno się badać bety co 24h, bo wówczas nie jest to miarodajne. Beta ma się podwajać co 48h i u Ciebie tak właśnie jest ❤️ Powtórzysz badanie w poniedziałek, i wówczas się trochę uspokoisz.

Będzie dobrze, nie widzę innej opcji ❤️

Do góry