reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
@Bolilol czekamy na dzisiejszy teścik i bete 🩷😊
Właśnie miałam chamsko wbić z buta i się zapytać 😅

A skoro już jestem to się wypowiem odnosnie tsh i ft4, bo mi teraz wyszła niedoczynnosc. Jak mój gin zobaczył wynik tsh to kazał mi dorobić ft3 i ft4, bo powiedział ze dopiero wtedy mi wdroży eutyrox jak tu będą nieprawidłowości :) bo mówi właśnie ze tsh się lubi wahać. Jako dowód jeszcze powiem ze miesiąc wcześniej miałam tsh 0,011 a potem w ciągu miesiąca koło 4.

Ja w pierwszej ciąży tez miałam problem z tsh. Po pozytywnym teście wyszło mi tsh 14 🤯 po weekendzie poszłam jeszcze raz się zbadać i tsh wyszło już prawie 20, natomiast wszystkie inne ft3, ft4, antyTpo, antyTg, trab ,usg tarczycy w normie.
Poszłam do lekarza i przepisał mi dawkę eutyroxu 75. Stwierdziła, że przy tak wysokim tsh moge poronic. 🤯
Ponowne badanie krwi, tsh przy dolnej granicy, a ft4 ponad norme. Oczywiście ten sam lekarz był na urlopie jak chciałam przyjść na kontrolę. Poszłam do innego i ten do mnie, ze samo wysokie tsh nie jest powodem, aby przyjmować leki i kazał je odstawić. I że przy tak wysokim ft4 mogę poronic 🤯
Nie dało mi to spokoju, że jeden mówi tak a drugi tak, wiec tego samego dnia umówiłam teleporade do kolejnego. Kazala brać leki, zaczęłam od dawki 25, która okazała się za mała... i tak uregulowanie mojego tsh trwało 2 miesiące... Przy końcówce brałam już dawkę 125...
Córka urodziła się z wrodzoną niedoczynnoscia tarczycy 🤬
Teraz dalej trwają moje przeboje z wynikami tsh 🙃

@Bolilol
Happy Lets Go GIF by Shalita Grant

Czy którejs z was zastrzyk ovitrelle utrzymuje się powyżej tych 10 dni jakie są zaznaczone w ulotce ? W poprzednich miesiącach jakoś szybciej mi schodził dziś jestem jakieś 12 dni po zastrzyku i nadal cieniutka kreseczka jak w 10 dniu

Czy którejs z was zastrzyk ovitrelle utrzymuje się powyżej tych 10 dni jakie są zaznaczone w ulotce ? W poprzednich miesiącach jakoś szybciej mi schodził dziś jestem jakieś 12 dni po zastrzyku i nadal cieniutka kreseczka jak w 10 dniu
Nie mam doświadczenia z zastrzykiem, bo finalnie go nie dostałam, ale ulotka mówi o 10 dniach od zastrzyku, wiec skoro dzisiaj jest 12 dzień, to moze coś jest na rzeczy - ja bym poszła na betę lub pojutrze zrobiła ponowny test - 14dni po zastrzyku wynik już musi być miarodajny 🤞

reklama
Mi kolo 10 dni. Zwykle 11 jest biel. A jak w 12 dniu po ovi miałam cień to była ciąża :) fakt, że biochem ale jednak była.

Do góry