reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
Nie, moje najblizsze testowanie dopiero w listopadzie. Ten cykl był bezowulacyjne wiec czekam po prostu na miesiączkę. Byłam tylko na monitoringu, dostałam skierowania na badania z krwi, skierowanie do szpitala na kontrast (sprawdzenie drożności jajowodów), stymulacja Clostilbegyt, mąż do zrobienia badania nasienia i tyle wiem… ogólnie temat leczenia dla mnie jest czymś nowym. Zawsze zachodziłam szybko 1-3 cykle, jedna ciąża stracona druga super, mamy córeczkę a teraz nagle 1.5 roku starań i nic. Wiec nowa w temacie jestem zupełnie
Wpiszę Cię na ławkę rezerwowych, skoro testowanie wypada na listopad🙂
Wszystko co piszesz brzmi jak dobry plan, badania, drożność, stymulacja - chociaż oczywiście trzymam kciuki, żeby nie było to potrzebne, bo wysikasz 2 kreski już niebawem 🤞
Rozgość się u Nas, byle nie na długo 🙂

Ja do tej pory nie dostałam @ :/

czy to mozliwe aby faza lutealna jednego miesieca wynosiła 10-11 dni a kolejnego np 14?

Ewentualnie w poprzednim cyklu ovulaki mnie oszukały i owu albo nie było, albo była wcześniej.

Z mojego nieróbstwa w pracy właśnie powstają takie rozkminy :D

Teraz owulacja raczej na pewno była, co potwierdził progesteron 7dpo na poziomie 14.4

Zawsze milam fazę lutealna 14 dniowa, 2 poprzednie cykle jakieś skrócone dziwnie. 🫣 25-26 dni, zwyczajowo 28-29 dni

Jeszcze się łudzę pewnie ze jutro albo pojutrze coś wysikam ;P
Faza lutealna powinna być względnie stała każdego miesiąca, to na pewno 😃
Oczywiście życzę, żeby może jutro coś się zadziało fajnego na teście 🤞

Czy to już pik? Wg mnie jeszcze chwila.
Co sądzicie? Bo ja się wciąż uczę tych testów.
Ten cykl i tak spalony, ale robię tak dla samokontroli żeby porównać inne cykle.

Załączniki

• 20231017_170105.jpg
    20231017_170105.jpg
    595,2 KB · Wyświetleń: 79
Ten cykl i tak spalony, ale robię tak dla samokontroli żeby porównać inne cykle.
też bym powiedziała, że tak dosłownie ciut, ale może być tak, że już za godzinę wysikasz pozytywa (albo byś wysikała kilka godzin temu, gdybyś wtedy zrobiła)

reklama
Jeeeeszcze jakby odrobinka. U mnie jak jest pik to ta druga kreska jest ciemniejsza niż pierwsza

Załączniki

• Screenshot_2023-10-17-18-23-49-89_c117003b601ff3debd1e6b91429968c5.jpg
    Screenshot_2023-10-17-18-23-49-89_c117003b601ff3debd1e6b91429968c5.jpg
    61,2 KB · Wyświetleń: 49
Do góry