reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

U mnie coś się różowi 🙈
I taki odzew to ja lubię, gratki i kciuki🤞🤞✊✊
Ja dzisiaj 6... Znowu testowałam 🙈🙈 Nie ma się co oszukiwać, będę już codziennie xD I najlepsze że najpierw coś widziałam, a potem stwierdziłam że chyba zwariowałam no i faktycznie nic tam nie ma 😂😂
Ale czekamy 3 dni i zaciskamy kciuki, testuj codziennie- ja też uwielbiam testowanie😁🤞🤞✊✊
Mam wynik.. beta 17, ale progesteron słaby. 35 nmol czyli jakieś 11 ng.
W poprzedniej ciąży miałam taki sam, ale zobaczymy co z tego będzie.
Startuje z betą i jest w tej chwili w normie, tego się trzymajmy. Czekamy na przyrosty💚🩵

reklama
Cześć dziewczyny, wracam na forum po kilku miesiącach. Starania trwają 1.5 roku i niestety nic nie strzeliliśmy. Mamy już córeczkę 2 lata, majstersztyk naturalnie bez wspomagania itd i teraz mając 33 lata niestety praca jajników już taka sobie i zaczynam leczenie. Czy ktoś tez tak miał? Ze pierwsze dziecko się udało a potem problemy? Pewnie powodów może być mnóstwo
Część, miło Cię poznać 🙂 mam tak jak Ty, tylko moja córka ma już 5 lat.

Hej, miło poznać🙂 zapisać Cię na testowanie albo ławkę rezerwowych(jeśli nie łapiesz się już na ten miesiąc)?
Jakie leczenie zaczęłaś? Robiłaś jakieś badania?
Nie, moje najblizsze testowanie dopiero w listopadzie. Ten cykl był bezowulacyjne wiec czekam po prostu na miesiączkę. Byłam tylko na monitoringu, dostałam skierowania na badania z krwi, skierowanie do szpitala na kontrast (sprawdzenie drożności jajowodów), stymulacja Clostilbegyt, mąż do zrobienia badania nasienia i tyle wiem… ogólnie temat leczenia dla mnie jest czymś nowym. Zawsze zachodziłam szybko 1-3 cykle, jedna ciąża stracona druga super, mamy córeczkę a teraz nagle 1.5 roku starań i nic. Wiec nowa w temacie jestem zupełnie

Cześć dziewczyny, wracam na forum po kilku miesiącach. Starania trwają 1.5 roku i niestety nic nie strzeliliśmy. Mamy już córeczkę 2 lata, majstersztyk naturalnie bez wspomagania itd i teraz mając 33 lata niestety praca jajników już taka sobie i zaczynam leczenie. Czy ktoś tez tak miał? Ze pierwsze dziecko się udało a potem problemy? Pewnie powodów może być mnóstwo
Witam w klubie. Pierwsze w miare spoko, 8 cykl, drugi po drożności, bez wspomagaczy. Teraz znów mija 8 cykli i poza jednym biochemem nic. W następnym cyklu wjeżdża Clo , castangus dodatkowo.

Ja do tej pory nie dostałam @ :/

czy to mozliwe aby faza lutealna jednego miesieca wynosiła 10-11 dni a kolejnego np 14?

Ewentualnie w poprzednim cyklu ovulaki mnie oszukały i owu albo nie było, albo była wcześniej.

Z mojego nieróbstwa w pracy właśnie powstają takie rozkminy :D

Teraz owulacja raczej na pewno była, co potwierdził progesteron 7dpo na poziomie 14.4

Zawsze milam fazę lutealna 14 dniowa, 2 poprzednie cykle jakieś skrócone dziwnie. 🫣 25-26 dni, zwyczajowo 28-29 dni

Jeszcze się łudzę pewnie ze jutro albo pojutrze coś wysikam ;P

Biorę w tym cyklu castangusa i mam śluz marzenie 😱🥰 już dawno takiego nie było 😁 testy owulacyjne już mocne 12dc, czyli ewidentnie castangus działa ! Teraz pozostaje działać i mieć nadzieję 😁
Jaki masz ten castangus? W sensie, z jakiej firmy. Brałam wiesiółka ale nie bardzo pomógł na śluz, może to pomoże.

A bierze lub brała któraś z was ACC na lepszy śluz? Ostatnio gdzieś mi ten temat mignął i chce zacząć pić tylko nie wiem dokładnie jak długo i w jakich dawkach.

Ostatnia edycja:
reklama
Oooo to też się chętnie dowiem. I czy któraś ma porównanie castangus vs acc na ilość śluzu?
ACC działa na rozrzedzenie śluzu i właśnie zamówiłam sobie tabletki musujące i zanim przyszły to zapomniałam jak je pić :D kojarzę tylko że na kilka dni przed spodziewaną owulacją sie pije ale nie pamiętam dokładnie ile dni. W tym cyklu zaczęłam pić wiesiołek zobaczymy jak to będzie w trakcie najbliższej owulacji bo ostatnio śluz wydawał mi się za gęsty i za krótko był. 🤣 podobno ACC przez to że rozrzedza wydzieliny to ułatwia życie plemnikom.

Ostatnia edycja:
Do góry