reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Majeczka, Mina - ja przywędrowałam do Bielska z Zamojszczyzny, a jakieś korzenie od strony taty na obecnej Ukrainie , więc pierożki z miętą ... poezja

reklama
widzicie Mina, sonkaa - mój tato jest z Zamojszczyzny ;) ale przepis jest od strony mamy, która jest z podkarpacia, ale najważniejsze, że nasze podniebienia znają ten cudny smak ;-) przez to forum mam mega ochote na pierogi z miętą i cole, a nie mam ani tego ani tego :-p

Majeczka- do Krakowa Ci podrzucić pierożków? Kraków kocham, tam studiowałam i mieszkałam 5 lat, z cola masz łatwiej , dasz radę załatwić :-), a znasz cebularze? to dopiero jest poezja, znalazłam już przepis na necie i za parę dni sobie zrobię to cudo

Dziewczyny, napiłam sie tej coli i Michaś, dla którego była to pierwsza przygoda z kofeiną, rozbrykał się, że hej, ale nie mam pewności, że to z zachwytu, więc raczej nie będe powtarzać eksperymentu zbyt często ;-)
na dziś się żegnam, dobranoc

Ostatnia edycja:
o wow!! tak dostawa do KRK byłaby spełnieniem marzeń! nawet po cole o północy bym wyskoczyła wtedy :laugh2: w takim razie Kraków znasz, zapraszam, po adresie trafisz z pierożkami, prawda? hihihi.
Kochana, cebularze to na porządku dziennym były w moim domu, ale to rzeczywiście zaleciałość z zamojszczyzny zdaje się :tak: ahhhh ale mnie smaki naszły!

Witam wszystkie mamusie:-) Dzisiaj ładny dzień się zapowiada. Słoneczko za oknem świeci, aż kawka dziś lepiej smakuje:-D

Poczytałam o pierożkach ruskich z miętą, nigdy takich nie jadłam, ale muszę smakować obłędnie....tylko kto mi takie zrobi:zawstydzona/y:

Wczoraj byłam na wizycie u gina, wszystko ok z dzidziolkiem:-):-):-)

Miłego dnia Wam życzę i zabieram się zaraz do pracy, znowu obróbka mnie czeka....

a u mnie nie ma słoneczka :( znowu szaro, buro, nic się nie chce
dobrze że już prawie połowa tygodnia...
kurczę, na początku ciąży pamiętam jak sobie mówiłam że będę pracować jak najdłużej, ile dam radę, ale ostatnio jestem coraz bardziej zmęczona i coraz bardziej kusi mnie opcja wcześniejszego zwolnienia...nie wiem czy to ciąża zabija we mnie motywację i chęć do pracy czy jak...muszę nad sobą popracować

jestem totalnie załamana dziewczyny mam cholestazę ... nie pisałam nic bo myślałam że to tylko moje wymysły ale pojechałam dziś na wszelki wypadek na badania do Krakowa i to moje wyniki...swędzi mnie całe ciało wczoraj sikałam na ciemno pomarańczowo i te weekendowe wymioty a teraz te wyniki jestem załamana to dopiero 16 tydzień ......

Próby wątroboweAST
51U/l534H
ALT
130U/l055H
Bilirubina całkowita10,40µmol/l3,4020,50N
Fosfataza zasadowa140U/l40150N
GGTP
63U/l936H

Dzień dobry!

U nas niby słonecznie, ale chmur na niebie sporo więc obstawiam, że potem będzie brzydko:-p Wczoraj nawiedziła nas teściowa.... Dzisiaj też ma przyjść.... Pomocy!

Ja jem zupki chińskie, mam na nie smaka i muszę pypcia zaspokoić, nie ma bata:-D Pepsi też piję, ale nie za często, zresztą u nas w domu nie ma jej na co dzień. Za to codziennie piję małą czarną - nieraz uratowała mi życie:-D Te pierogi ruskie z miętą muszą całkiem nieźle smakować:-) Ja lubię smakować nowych potraw:-)

Ja już kilka razy czułam coś innego w brzuchu ale nadal na stówę nie jestem pewna czy to TO:-) A powinnam bo przecież to moja druga ciąża:-D

Nikolaa, w poprzedniej ciąży też miałaś? Lekarz prowadzący już widział wyniki? Czy przed ciążą sprawdzałaś te próby? Moja koleżanka też miała podwyższone próby wątrobowe, badała je w 15 tygodniu ciąży. Lekarz w końcu położył ja w szpitalu gdzie przebadali jej wszystko i wykluczyli wszystkie inne choroby które mogły spowodować podwyższenie tych prób - więc na tej zasadzie niby potwierdzili cholestazę. Z ogromnym znakiem zapytania, bo nigdy wcześniej ona nie sprawdzała prób wątrobowych i mogła być taka jej uroda. Była na ogromnie restrykcyjnej diecie, prowadziła oszczędny tryb życia żeby dodatkowo nie obciążać wątroby ale pod koniec ciąży już trochę sobie luzowała bo próby wątrobowe się nie pogarszały. W styczniu urodziła zdrowego chłopczyka. Poczekaj co powiedzą lekarze, mam nadzieję, że będziesz podobnym przypadkiem - trzymam mocno kciuki!

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie z rana:)

U mnie tez pogoda wstrętna ,wieje okrutnie i obudziłam się z okropnym bólem głowy.

Nikolla cholercia a to juz pewne . Czytałam że cholestaza występuje w ostatnich tyg ciazy! . Z drugiej strony dobrze że szybko ją zdiagnozowali bedziesz pod opieka lekarza i zobaczysz że wszystko bedzie dobrze.

Wiecie co z jednej strony ciąza to piekny stan bo to cudowne że nosi sie w sobie zycie ale z drugiej strony to okres przeraźliwego stresu .Ja bym juz chciała mieć dzidzię przy sobie i żeby jak najszybciej minęly te miesiące do rozwiązania.

Do góry