reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Ja od zawsze byłam uzależniona od coli i teraz też piję, oczywiście nie tylko i wyłącznie ale jak mnie najdzie ochota to pozwalam sobie, i piję normalną (w sensie nie zero, light itp).

Piecyk do chleba mamy i fakt mieszadła zostają, ale jak się dojdzie do wprawy to jak ładnie się wyjmie to i dziur takich nie ma. A znika naprawdę w zastraszającym tempie :-)

reklama
Witam nowe dziewczyny
Sonka ja też piję cole. W ciąży mam na nią wielkie parcie i muszę wziąć choćby kilka łyków.

azorek - pierożki ruskie z miętą - pakowaną do środka , to stary przepis moje prababci (a co!:-)), zawsze używałam takiej mięty z saszetek, ale od roku mam własną, więc jak teraz z Majka wpakowałyśmy taka pachnącą, to jak sie gotują, to nos udraznia :-), brzmi może dziwnie, ale zapewniam, że kto spróbuje... nie chce innych :-)

jo_asia - witaj

jeśli chodzi o zupki chińskie - jestem niezarażalna :-D:-D- mam wstręt od studiów, bo jadłam ich mnóstwo, mój małż bardzo lubi te z Knorra, ale jak widzę te torebeczki i czuję zapach... no nic mnie nie skusi

ale tak marzę o coli, dziewczyny, czy Wy pijecie colę, a jeśli tak to zwykłą, czy zero - a używacie słodzików? - bo ja od kilku lat na słodzikach, a teraz odstawiłam i cierpię
ptyśka - podrzuć trochę tej sałatki, bo mnie ssie na samą myśl :-)

Nie ma sprawy :-D maz zrobil cala wielka miche jest co jesc hahaha :-D

Dziś nagrzeszylam zjadłam cala paczke cheetosów ketchupowych :zawstydzona/y: i serowo cebulowych :zawstydzona/y:

zawsze sobie obiecuje ze narobię pierogów i zamrożę....a z mietką spróbuje, ponoc tez fajne za szpianakiem i feta:eek:

A ja co by lenia przegonić zaraz będę szykować kotleciki sojowe.

Aktualnie mam wstręt do gazowanego, tak więc zadnej coli, a jeszcze niedawno nr 1 była Mirindaaaa

Apropos napojów gazowanych. Ostatnio zostałąm zaatakowana, że takowe piję. Ponoć picie gazowanych w ciąży może powodować później kolki u dzieci, słyszałyście coś na ten temat?

Ja cole też piję jak tylko najdzie mnie ochota. Nie przesadzajmy z tymi zakazami, bo jak by się tak przyjrzeć naszej diecie, to byśmy nie jadły, ani nie piły praktycznie nic. Bo niby jak tu się zdrowo odżywiać, jak w sklepach sama chemia.

azorek - pierożki ruskie z miętą - pakowaną do środka , to stary przepis moje prababci (a co!:-)),

ale tak marzę o coli, dziewczyny, czy Wy pijecie colę, a jeśli tak to zwykłą, czy zero - a używacie słodzików? - bo ja od kilku lat na słodzikach, a teraz odstawiłam i cierpię
trzeba wyprobowac u nas byly zawsze pierozki z cebulka lub kawalkiem wedlinki w srodku:tak:

Apropos napojów gazowanych. Ostatnio zostałąm zaatakowana, że takowe piję. Ponoć picie gazowanych w ciąży może powodować później kolki u dzieci, słyszałyście coś na ten temat?
i przez wizjer w drzwiach tez nam nie wolno wygladac bo dziecko bedzie mialo zeza:rofl2:przepraszam ale mnie to rozbawilo. przy cyckowaniu to tak moze dziecko miec kolki ale nie jak jestes w ciazy:tak::-)spokojnie pij gazowane i jedz co mozesz i na co masz ochote bo na cyckowaniu bedzie trzeba ciut ostrozniej:tak:

Krak nie martw się kochana nie jesteś sama ile ja się udenerwuję,upłaczę i unarzekam i udręczę to szok!Normalnie to chyba by ktoś depresji dostał albo się załamał.Doły łapię niemal bez przerwy,no pewnie wynika to z całej mojej sytuacji...Czasem G mimo tego,że cierpliwy i spokojny mówi do mnie:Dziubek no znowu zaczynasz?!To Twoja pierwsza ciążą więc normalne,że masz obawy jak to będzie itd.bo to kupa zmian,wyrzeczeń i całkiem nowa rola.Głowa do góry!Zaglądaj i pisz,rozmawiaj z ludźmi nie zamykaj się a będzie Ci na pewno lepiej;)
Ale dobre rzeczy pichcicie pierogi ruskie,lasagna mmmniam!Ja nie robię takich smakołyków bo nie mam dla kogo:-(Zuza tylko zupy jada:wściekła/y:A zupką chińską to i ja czasem zgrzeszę:zawstydzona/y:czy frytkami,wczoraj paczką chipsów,w sobotę wypiłam Karmi Caffe i smakowało mi tak bardzo jak nigdy...:-pMoże dlatego,że gazowane.Bo napojów gazowanych nie pijam ogólnie,chyba,że do drinków tak jak coli nie piję,a teraz kawy nawet też nie więc od czasu do czasu potruję się czym innym;-)

reklama
Do góry