reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Witam, czy mogę dołączyć do październikowych mam? Co prawda miałam termin na 2 listopada i właśnie z mamami z tego miesiąca zaczęłam przygodę na bb, ale ostatnio dowiedziałam się, że termin zmienił się na 30 października.
Jestem w 18 tygodniu - z suwaczkiem coś nie tak, bo się nie zmienia:szok:Będę mama dziewczynki:)
witaj, to jakby odwrotnie do mnie - ja mialam na 26 października termin, a teraz jest zmieniony na 2 listopada, ale dziewczyn nie opuszczę :-D

Co do witamin, to ja też skończyłam Femibion classic,a ostatnio od gina dostałam całe pudełeczko próbek (łącznie 40tabletek) Pharmatonu maturella i teraz to biorę. Z Olusiem prawie całą ciążę brałam właśnie Prenatal i potem też pewnie kupię.
to ja sie zastanowie czy nie zmienic tez witamin, do tej pory biorę Femibion ktory zaczelam od 2 trymestru, ale skoro sa inne lepsze, tańsze..

hej. ja juz po genetyku a raczej USG połówkowym u niego. wszystko ok.
CHŁOPIEC :-D:-D:-D
mam się tylko zgłosić 4lipca ponownie buziaki
super, malenstwo gratuluje i ciesze sie ze wszystko dobrze! ja mam nadzieje ze w poniedzialek juz dowiem sie kto w brzuszku mieszka :tak:
co do pieczarkowej - nie mogłam popuscic i kupilam juz pieczarki, jutro bede robic :-D a na obiad bedzie zapiekanka: makaron penne, brokul i szynka w sosie serowym, mniam..
btw. uwazam, że brakuje na tym wątku szczególnie buźki oznaczającej MNIAM :-)
dodam, ze chwilo truskawki zmienilam na jagody - znalazłam słoiczek dżemu jagodowego roboty mojej mamy - to dopiero niebo w gębie, biała bułeczka z takim dżemem!! MNIAM po rac trzeci :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam nowe Mamusie!
Ja do tej pory brałam femibion clasic, bo miałam już zalecony przed starankami, ale dziś mi się skonczył i myślę czy nie zamienić na coś tańszego i dobrego
Ja od 5tc brałam Femibion Natal 1, a po miesiącu jak się skończył przerzuciłam się na Femibion Classic właśnie i biorę do tej pory.

Haneczka kopie i kopie jakiś nadpobudliwy dzień dziś mamy obie :szok:
U nas pół na pół - ja jakaś bez życia jestem dzisiaj, za to Majka mnie od rana cały czas kopie. No ale skoro ma tyle energii, to rozumiem czemu ja nie mam - w końcu skądś ją czerpie, widocznie ze mnie:-)

w ost trymestrze mysle dodatkowo zaopatrzyc sie w omega -3 (chodzi o ten ważny DHA); tak sie zastanawiam czy jak sobie kupię zwykłe omega-3 naturella czy to wystarczy...zapytam sie na wizycie :tak:
Daj znać co lekarz na to.

hej. ja juz po genetyku a raczej USG połówkowym u niego. wszystko ok.
CHŁOPIEC :-D:-D:-D
mam się tylko zgłosić 4lipca ponownie
buziaki

Gratuluję!

znalazłam słoiczek dżemu jagodowego roboty mojej mamy - to dopiero niebo w gębie, biała bułeczka z takim dżemem!! MNIAM po rac trzeci :-D
Popieram, moja Mama też dżemidła produkuje w własnych owoców, rewelacja!

malenstwo gratuluję synusia :-)
A ja właśnie na szybko ogarnęłam pokoje, łazienkę i kuchnię, bo znajomi mają wpaść. Na szczęście M mi pomógł to poszło troszkę szybciej. Idę coś na szybko do jedzonka przyszykować :tak:

Heloł dziewczynki, cóż za dzień poszalałam w kuchni bo tyle smaków za mną wciąż "chodzi" i czuję się teraz objedzona jak świnka.gifzrobiłam sernika na zimno i koktajl truskawkowy bo chce nacieszyć się truskawkami i teraz ruszyć się nie mogę, masakraaaa odkąd siedzę w domku na L4 cały czas w kuchni szaleję, wcześniej nie było nigdy czasu a jak przychodziłam z pracy to coś na szybko byleby zjeść a teraz szokkkking, ale pociesza mnie fakt że czytając dzisiejsze wpisy to widzę że 3/4 dotyczą jedzenia wiec nie tylko ja pochłaniam teraz na maksa, któraś z was pisała o braku buźki mniam - proszę bardzo - Zobacz załącznik 472185 - przyda nam się tu jak nic, własnie wpadłam na to ze w swoich postach mogę wklejać emotikony z gadu gaducfaniak.gif (u mnie w poście działają, nie wiem jak się będą wam wyświetlać i czy w ogóle będą)

malenstwo - gratuluje synusia;-)
anniunia - ja biorę pharmaton maturelle od początku ciąży

zmykam się położyć, bo naprawdę zaraz eksploduje a jeszcze Junior szaleje, chyba muszę poprosić męża by na lodówce kłódkę zamontował bo ja naprawdę nad sobą nie panujelodówa.gif

Ostatnia edycja:
To może moja najbardziej potrzebna też działa <serduszka> Nie działa :-(
Bo jak widzę śpiochy, body lub inną część garderoby z kotkiem to tą chcę wkleić!

witam wieczorową pora

zmeczona dzis jestem, troche na zakupach, potem na pogrzebie, do przedszkola po Kube i Maje R brata i to mnie jakos wykonczylo
dobrze ze jutro wolne to R nie wstaje wiec sie wyspie

Lori ojj skad ja to znam. Wyjde z toalety za chwile dostane kopniaka w pecherz i znow lece. Wogole ja duzo siusiam. Pojde do wc zrobie siusiu, umyje zeby i znow mi sie chce:baffled:.

Moze wstyd sie przyznac ale dzis przed wyjsciem z domu bylam w wc, pojechalismy do kosciola i znow mi sie chcialo. Dobrze ze postawilismy auto wzdluz drogi przy polu to zrobilam na trawke obok auta, tylko drzwi sobie otworzylam zeby nikt nie widzial :zawstydzona/y:

Sandrik dzis zobaczylam w necie ze te tabletki Vita=miner co biore sa tez z DHA. Nastepne takie kupie

Malenstwo gratki

a ja dalej zamulam, deska do prasowania stoi, prasowanie tez ale sie dzis nie doczeka bo mam lenia, zreszta juz od tygodnia

a ja dalej zamulam, deska do prasowania stoi, prasowanie tez ale sie dzis nie doczeka bo mam lenia, zreszta juz od tygodnia

moge za Ciebie wyprasować. ale teraz siedze jeszcze w pracy.
dostałam dziś mały prezencik już dla maleństwa.
klient był ciekaw czy chłopiec czy dziewczynka jak dziś mu powiedziałam to pół godziny później przyniósł pralinki z MILKI (serduszka) mniam pyszne ;p

jutrzenka to tak jak ja, nigdy mocnego pęcherza nie miałam i jak ja to mówie w temacie toalety jestem bardzo towarzyska, jak ktos idzie to ja tez moge mu towarzyszyć (np. jak się z kolezankami w szkole parami chodziło) No a w ciązy to już wogóle, załatwię sie w domu, pojadę np. na zakupy i zaraz musze gdzies toalety w CH szukać.

malenstwo to bardzo miły gest klienta:-)

Moja Mała tak samo upodobała sobie pęcherz i do łazienki latam non stop. Mój mąż to się śmieje, że mogłabym się tam przeprowadzić hehe.

Musa, ja mam taką ochotę na ciasta, że szok. Poproszę o kawałek tego serniczka :-):zawstydzona/y: jutro z teściową będę robiła ciasto na biszkoptach przekładane masą, galaretką i truskawkami. Dostała od kogoś taki przepis i podobno pyszne :-) A ja już nie mogę się doczekać :-)

reklama
Kochane wybaczcie jestem o całym dniu pracy i padam. dzisiaj jeszcze muszę masę na ciasto przygotować i odprężyc się potem do wanny:-D Doczytałam że są nowe mamusie więc WITAM !
NO i maleństwo witamy w klubie :tak: Bardzo się cieszę:-D
A i dzisiaj odebrałam swój fotoobraz z sesji ślubnej. Bedzie niespodzianka dla męża:-)

Do góry