reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

ja biorę Elevit, ale w ost trymestrze mysle dodatkowo zaopatrzyc sie w omega -3 (chodzi o ten ważny DHA); tak sie zastanawiam czy jak sobie kupię zwykłe omega-3 naturella czy to wystarczy...zapytam sie na wizycie :tak:

reklama
Aj dziewczyny, ale jestem zła. Chciałam upiec ciasto z truskawkami i galaretką, taką miałam ochotę. A z ciasta wyszła za przeproszeniem dupa :-( Jedno wielkie chrupiące ciastko:wściekła/y: a masę już naszykowałam, galaretkę zrobiłam. I trzeba obejść się smakiem, drugiego nie będę robiła. Ale tak to jest, jak robi się 10 rzeczy na raz. No ale trudno.

Jeszcze co do tych krostek, to jedna właśnie jest z tyłu główki, tak na karku ale już we włoskach, a druga właśnie na plecykach, tak koło łopatki. Teraz właśnie myślę, że jak już się zaczęło to niech go wysypie i będzie potem z głowy. Mama Olusia kolegi z przedszkola jest teraz załamana, bo jej synek też ma ospę, razem byli w przychodni, a ona 2tyg. temu urodziła drugiego synka :szok: Ospa i noworodek w domu, współczuję i mam nadzieję, że Maleństwo się nie zarazi. Więc jak to usłyszałam to wolę żeby Olek teraz to przeszedł niż potem mam się stresować, że córcia jeszcze za mała na takie choroby.

Co do witamin, to ja też skończyłam Femibion classic,a ostatnio od gina dostałam całe pudełeczko próbek (łącznie 40tabletek) Pharmatonu maturella i teraz to biorę. Z Olusiem prawie całą ciążę brałam właśnie Prenatal i potem też pewnie kupię.

malenstwo - no to gratuluję synka:-D

a ja jednak nie pojechałam na zakupy, wpadła do mnie koleżanka z niezapowiedzianą wizytą i plotkowałyśmy do tej pory, haha, też będzie miała dzidziusia w połowie grudnia, ale wysyp wśród znajomych, normalnie szok
także zakupy znów muszą poczekać, idę jeść obiadek bo zgłodniałam strasznie i chyba po zakupy spożywcze trzeba się wybrać bo jutro pewnie sklepy będą nieczynne

Ostatnia edycja:
Maleństwo gratuluje synka!!!! Super że wszystko ok!!

Witam nowe mamy.
Aniunia ja biore Pharmaton ale cos mi niedobrze po nim i chyba zmienię.

Ja dzis ledwo zyje wybrałam się na zielony ryneczek i wróciłam obładowana owocami i warzywami niestety brzuch mnie od tej pory boli więc siedze i nic nie robie. Moje chłopaki poszły spać po obiadku i tylko słysze chrapanie:)
Jeszcze tylko wieczorkiem skoczymy na zakupy bo jutro do teścia na urodziny wiec jakis prezent chcemy kupic ale pojęcia nie mam co ...

malenstwo, gratuluję udanej wizyty, no i fajnie, że Synuś pokazał się :-)

Ode mnie właśnie pojechała siostra. Mój tata po nią wpadł i przy okazji przywiózł mi zdjęcia Olusia z p-kola. Ostatnio mieli fotografa i mam taki cudny portret synka, że napatrzeć się nie mogę :-):-):-) A już w ogóle nie mogę się doczekać widoku synka i córci razem, ach... :-)

Malenstwo gratuluje udanej wizytki i synusia:-)

Ale mi robicie apatyt tymi truskawkami, juz nie moge sie doczekac wzjazdu do PL wtedy sobie pojem bo tutejsze sa bezsmakowe:baffled:

A my po dentyscie. U mnie rwanko niestety bo sie okazało ze z wierzchu ok ale w srodku nie bardzo:zawstydzona/y:
o matko kochana, jak ja nie cierpię rwania. Ale już dobrze co?

nawet porę drugiego sniadania przespalam.
Zobaczymy ile mi sie uda ale zamierzam jesc mniej wiecej o stalych porach, moze waga mi sie zatrzyma

mnie się waśnie zatrzymała odkąd odstawiłam leki.. to chyba jakaś prawidłowość. A i apetyt mam jakby mniejszy..

Jest mi przykro i smutno bo wczoraj miałam urodziny i wszyscy pamiętali o życzeniach oprócz M :-( Znowu w sobotę obchodzimy 5 rocznice ślubu i ciekawe czy tez zapomni :sorry2:
Dobra nie zamulam :zawstydzona/y:

Jest takie powiedzenie:mężczyzna pamięta rocznice wszystkie od momentu kiedy o którejś zapomni. Mój po 8 latach już wszystkie pamięta :-D, wystarczyło że raz zapomniał to mu taką jazdę zrobiłam że teraz nie ma problemu hihihihihi

Witam, czy mogę dołączyć do październikowych mam?
Jestem w 18 tygodniu - z suwaczkiem coś nie tak, bo się nie zmienia:szok:Będę mama dziewczynki:)
witaj klaczek

c Tak się czaiłam, bo to moja 4 ciąża.. niestety 3 poprzednie nie udane :-(I nie chcę zapeszać..
Witaj.,.
nie ma czegoś takiego jak zapeszanie :-D a taka grupa jak nasza tylko wspiera w tych ważnych chwilach.. to moja 5 ciąża i jestem tutaj od początku i bardzo wiele wsparcia można tutaj dostać..Trzymaj się cieplutko i nie myśl o pechu tylko o szczęściu:-)

gratulacje z Synka!!

reklama
Do góry