reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

dziendobry:-)ale naskrobalyscie hehehe kto pierwszy na 100 stronie ten berek;-):-Damelkowna wstala o 7 nie dala pospac ehhh muli mnie od samego rana. jak maz wstawal do pracy to juz nie czulam sie najlepiej:sorry:

dziewczyny które są po raz kolejny w ciąży .... przechodzicie ją tak samo jak poprzednio czy całkiem inaczej? .... ja stanowczo przechodze łagodniej, wtedy miałam wieksze objawy a wrecz masakryczne , a teraz czuje sie całkiem nieźle i martwi mnie to :(
ja poprzednia ciaze mialam bez objawow...poza brakiem miesiaczki nic mi nie dolegalo pozniej dopiero tak po 4-5 mcu zrobilam sie wrazliwa na zapachy ze w pracy byl problem ;-)i tylko jak otwieralam sklep i mylam grill takim plynem to ten plyn od poczatku samego mi zle pachnial:sorry:wiem tylko ze cycki od razu mi sie powiekszyly wtedy;-)teraz sa jak by spuchniete bola czasem rwa tak ze ciezko zasnac:confused2:muli mnie codziennie mam wilczy apetyt w poprzedniej ciazy apetytu nie mialam jakos specjalnie:sorry:

reklama
Mina przeszłaś dużo ,szkoda,że Ci lekarze podchodzą lekką ręką do tego. :no:
Lorelain mi mdłości przeszły,w sumie to miałam takie z 4dni. Teraz tylko nic nie jem:cool: :cool:

Wczoraj zjadłam w sumie półtorej bułki i 5łyżek zacierki na mleku przez cały dzień.

ja poprzednia ciaze mialam bez objawow...poza brakiem miesiaczki nic mi nie dolegalo pozniej dopiero tak po 4-5 mcu zrobilam sie wrazliwa na zapachy ze w pracy byl problem ;-)i tylko jak otwieralam sklep i mylam grill takim plynem to ten plyn od poczatku samego mi zle pachnial:sorry:wiem tylko ze cycki od razu mi sie powiekszyly wtedy;-)teraz sa jak by spuchniete bola czasem rwa tak ze ciezko zasnac:confused2:muli mnie codziennie mam wilczy apetyt w poprzedniej ciazy apetytu nie mialam jakos specjalnie:sorry:

U mnie cycki w poprzedniej ciąży z 75 B wzrosły do 95D
Nie powiem, bo były jak balony.
Poza tym, że nie miałam miesiączki, to nie miałam żadnych objawów.
Nic.No może oprócz ogromnego apetytu, który potem poskutkował wagą, że z 65 wzrosłam pod koniec ciąży do 98 :zawstydzona/y:
Teraz startuję znowu z 65, ale mam nadzieję, że nie będzie takiego samego efektu wagi jak poprzednio :/
Jednak już widzę, ze ta ciąża jest zupełnie inna od tamtej poprzedniej.

jednak do was nie dołączę kochane.... za to 3mam kciuki za wasze szczęśliwe ciąże:) pozostało nam walczyć dalej:)

Witam się i tak na szybko oznajmiam że żyjemy i mamy się dobrze. Cały czas siedzę przy talerzu jak świnka przy korycie :-p ale kicham na to przynajmniej wyjdę choć na kilka miesięcy z anorektycznego wyglądu a że to moja ostatnia ciąża to tez zamierzam się nią cieszyć na maxa :-D.
Wybaczcie że tylko tyle ale nie wiem dosłownie w co ręce włożyć tzn zaraz wkładam w rękawiczki :-p

nanulika chyba przeoczyłam Twojego wcześniejszego posta - test wyszedł negatywny????

Witam się z rana a raczej z południa:-) 30 stron nadrobione a nie było mnie tu 1,5 dnia:eek:

Witam nowe mamusie :) i więcej nie pamiętam co miałam napisać:confused2:

Mnie od rana coś mdli lekko, do tego ziiiimno i spać się chce. We wtorek mam wizytę i już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że wszystko ok. Idę osobno na usg a potem do lekarki. Zastanawiam się czy nie wziąc na tydzień l4:sorry: Czuje się strasznie zmęczona i wciąż co drugi, trzeci dzień pojawia się właśnie taki podbarwiony śluz:-(

A jak u Was mija niedziela?

Witam się i tak na szybko oznajmiam że żyjemy i mamy się dobrze. Cały czas siedzę przy talerzu jak świnka przy korycie :-p ale kicham na to przynajmniej wyjdę choć na kilka miesięcy z anorektycznego wyglądu a że to moja ostatnia ciąża to tez zamierzam się nią cieszyć na maxa :-D.
Wybaczcie że tylko tyle ale nie wiem dosłownie w co ręce włożyć tzn zaraz wkładam w rękawiczki :-p

nanulika chyba przeoczyłam Twojego wcześniejszego posta - test wyszedł negatywny????

Nie przeoczyłaś bo nie pisałam:) tak, wyszedł negatywny i 4go dostałam @... Cóż - nie tym razem....

Palu pierwsze poronienie: opinia lekarza: tak bywa
drugie poronienie: opinia lekarza: można by badania zrobić..:crazy:

na własną rękę przeszłam wszystkie badania endokrynologiczne: są OK
zmieniłam lekarza: mówię o wynikach i że endo sugeruje zakrzepicę: odp: :"zobaczymy". i nie zobaczyłam.. termin miałam na dzisiaj :frown:

kolejny raz zmieniłam lekarza a ten od razu z tekstem: widocznie musiałaś 3 ciąże stracić żeby w końcu do mnie trafić.. i dostałam końskie dawki leków i długa listę badań do zrobienia i przykazanie żeby dzwonić w każdej chwili..gdyby coś..

a z przyjemniejszych spraw to u mnie dzisiaj klopsiki.. mój synek je uwielbia

Matko aż włos się jezy na głowie. Tacy lekarze to powinni sami zrezygnować z wykonywania zawodu bo to tylko niebezpieczeństwo dla reszty pacjentek:wściekła/y:
Ja idę na usg 28 lutego to będzie 8 tydzień ciąży> mam nadzieję że bedzie wszystko Ok:tak:

reklama
Widzę, że większość z was nie może za bardzo jeść. Ja miałam tak samo w pierwszej ciąży. A teraz? Mi to się włączył jakiś odkurzacz pokarmowy :eek: Jem i jem... a najbardziej to mam ochotę teraz na kotlety mojej teściowej. Rany już się nie mogę doczekać. A jadę do niej dopiero za półtorej godziny :rofl2:.

Może tym razem będzie chłopak, bo z Anielką to mi się chciało lodów truskawkowych, musztardy i mirindy, landrynek, a teraz to bym jakieś mięcho zjadła. Ciekawe kto tam mieszka. :)

Wczoraj na raz mi się chciało pączków i ogórka kiszonego i musztardy. Kurcze przy pierwszej tak nie miałam...

Macie zachcianki???

Do góry