reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Aleście sie rozpisaly od rana.Nie moge doczytac bo młody mi sie wlasnie obudził i juz chce zeby mu piosenki puscić na kompie :/

Takze tylko sie witam, od rana muli mnie strasznie i nawet kawy nie mogłam wypić:baffled:

reklama
paulawawa112 nic nie szkodzi:)) tylko sie stresuje czy bedzie widac czy tez nie, a nie wytrzymam prawie dwoch tygodni do wizyty i dlatego chce isc w tym tyg co teraz bedzie, zeby jak cos sie uspokoic:))

Palu nr1, ja byłam u gina w 5 tyg i 4 dniu wg moich obliczeń i serduszko pięknie już biło. Widać to doskonale na usg. Czytałam, że zaczyna bić 21. dnia od zapłodnienia. Może już będzie widać u Ciebie, a raczej napewno.
:-):-):-)

wiem ze powinien sie wchlonac. podobno ciazowe hormony to przyspieszaja. siorka meza miala na poczatku ciazy i tez miala podobne objawy jak ja:zawstydzona/y: teraz ostroznie wstaje bo jak zaszybko sie podniose to boli to taki klojacy rwacy bol jak by ktos mi szpile wbijal w jajnik:dry:kilka razy mialam wczesniej ten bol i byl pulsujacy a od wczoraj poprostu jak zlapie to trzyma:no: teraz sie ciesze ze te nospe sobie kupilam wczesniej:tak: jak bylam w ciazy z amelkowna to w ok 5 mcu dostalam skurczy (po powrocie ze slubu) wzielam od razu 2 nos[y i czekalam na karetke bo maz ichwezwal. panowi z pogotowia weszli do domu pokazalam co wzielam i pytali co to jest i skad to mam:sorry2:heheh oni tu takich rzeczy nie znaja i nie daja bo wg nich jak nie jest to produkt z UK to pewnie jakis lewy spod lady prawie jak narkotyk;-)

przepraszam ale strasznie mnei rozbawiłaś tą nospą heheheheh:-D:-D:-D:-D:-D ... no w UK juz tacy są ... ja jak bylam w UK wakacyjnie u siostry to młody od razu zachorował na świńską grypę ... biegiem do elkarza bo dziecko 40 stopni a oni kazali dawać paracetamol i NIC więcej :szok: ... dobrze że mialam poprzywożone lekarstwa dla siostrzenca z Polski to przynajmaniej mialam czym leczyc Matiego ... no ale szok ... a ile sie strachu najadłam :dry:

palu - poczekaj az bedziesz miala chociaz skonczony równo 6 tydzien ... bo jak nie bedzie widac to niepotrzebnie bedziesz sie stresowac ... bo kazde dziecko rozwija sie indywidualnie a nei idealnie ksiazkowo i na kazdym usg beda wychodzi jakies male odchylenia od terminu, raz cos bedzie wolniej a innym razem szybko. Serce jak zaczyna bić to nie od razu jak dzwon tylko powoli sie rozkręca wiec lekarz moze niewyłapac...dużo zalezy też od sprzętu lekarza.

A ja się przeraziłam ,poszłam do toalety,a na papierze toaletowym jest śluz podbarwiony na kolor taki bady róż ,no i teraz będę fisiować

znam to ;) ale dopoki nie ma zywej krwi to takie "plamienie" moze sie utzymac nawet do 10 dni jesli nie ustanie po tym czasie to trzeba sie zglosic do lekarza, troche na ten temat czylalam :) wiec nie stresuj sie

Witajcie dziewczyny :)

Ja od rana w dobrym humorze, dostalam wlasnie list z kliniki ginekologiczno-endykronologiczej, mam wizyte 8 marca, takze bedzie niby 10 tydz, alevto i tak wczewniej niz sie spodziewalam :)
Wszystkie wizyty mi sie narazie ladnie ukladaja, 13/02 usg, potem 21/02 pierwsze spotkanie z polozna i 8 marca endo, a potem 2-3 tyg i kolejne usg :)

Jakie plany macie na dzisiaj? Ja myslalam o spacerku, ale cos ciezko mi sie z kanapa moja rozstac ;)

Tak mam dopochwowo i mam brac po 2tabletki 2 razy dziennie
witaj w klubie kochana.. przynajmniej na starość nasze wątroby nam podziękują za 2 tabletki mniej do przerobienia :p
Zapominajka pisze:
Brzuch mi wysadziło strasznie, cycki mam wielkie.
I ja to samo.. .małż przyjechał na weekend i łazi za mną i się cycolami zachwyca..że sobie zrobił to może teraz podziwiać i macać :-D
aguga06 pisze:
A ja się przeraziłam ,poszłam do toalety,a na papierze toaletowym jest śluz podbarwiony na kolor taki bady róż ,no i teraz będę fisiować
nie fisiuj, leż i się nie stresuj.. we wczesnej ciąży zagnieżdżanie rozciąganie i formowanie zarodka jest krwawym procesem, zarodek przecież wżera się w śluzówkę macicy. Jakby nie było ciąża to doskonała forma pasożytnictwa.. tylko bez złych skojarzeń proszę
:-p

krak8686 pisze:
Jakie plany macie na dzisiaj? Ja myślałam o spacerku, ale coś ciężko mi się z kanapą moją rozstac ;)

to również moja najbliższa przyjaciółka ostatnio :p

mam wyniki dzisiejszego badania czy moglaby mi ktoras z was pomoc to odczytac , tzn sprawdzic czy jest ok?
bo 25.01 jak mialam robione to bylo 429mlU/ml a dzisiaj mam 12679mlU/ml

Wiem ze nie na tym watku pisze o wynikach, przepraszam, ale chcialam szybka odpowiedz :zawstydzona/y:

reklama
u mnie nie ma opcji z wyjściem bo -18 jest i dosłownie człowiek w jednej chwili zamarza ... ja już ogarnęłam mieszkanko, a zaraz trzeba zabrać sie za robienie obiadku, ale chwile posiedzę i odpocznę .

Mina - twój synek ma fajnie na imie :-);-)

onatoma - a jakie masz normy w swoim laboratorium? ... przyrost jest duzy, ale każdy lab ma swoje normy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry