reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

u mnie rano bylo -20 i jak wyszlam z samochodu to w ciagu kilku sekund nie czulam dloni. aguga popros o tabletki podtrzymujace ciaze podobno nie szkodza a napewno moga pomoc i swiadomosc ze je mam bardzo mnie uspokoila. Lorelain mi o nich powiedziala i bardzo sie z tego ciesze :)

Tak mam dopochwowo i mam brac po 2tabletki 2 razy dziennie

Ostatnia edycja:
reklama
onatoma - ja Ci odpisałam jeszcze w poście wyżej...ciekawa jestem jaką masz dawke luteiny :tak: ... odstawia się powoli zmneijszając dawke i spokojnie brac pierwszy trymestr aż wykształci się łożysko

Ona-to-ma wciągu 2 dni może się pojawić fasolka bo w tym okresie wszystko bardzo szybko się dzieje ,może faktycznie masz ciążę młodszą. Rozumiem Cię jednak doskonale ,ja przechodziłam taką nie wiadomą w tamtym roku.

Ja miałam tak 5 lat temu.
Lekarz po 6 tygodniach stwierdził z USG, że maleństwo się nie rozwija.
Jednak teraz z perspektywy czasu nie wiem, czy to trochę za wcześnie nie było.
U mojej córy dopiero w 8 TC wykryli serduszko, więc nie ma na to reguły

Ja doła łapię ,że coś jest nie tak. Kłucia mam czasami ,kopnijcie mnie w dupę

Tez tak mam niestety.
Raz mnie boli podbrzusze, raz nie.
Raz mnie kuje, raz nie.
Raz się czuję jak w ciąży, raz nie.
Ale staram się nie zamartwiać na zapas.
I tak będzie co ma być.
Nie zmienię i tak tego co ma być, więc pozostaje mi tylko czekać i wierzyć, że będzie dobrze :)

witam sie i ja:-)ktoras yu wczoraj pisala o pizzy?? to mam wiadomosc od mojego mezastego: nie pisac co jecie w domu bo zona przylazi i kaze robic lub zamawiac:dry: no po pracy mu zadzwonilam ze chce pizze z pieczarkami i kukurydza bo umre jak nie zjem:-Dpyszna byla:-pmaz wsciekly heheheh stwierdzil ze jak tak bedzie do konca ciazy to on woli mnie ubierac bo taniej wyjdzie hahaha
Dlaczego tak to późno wszystko się odbywa?
a no tak tu juz jest pierwszy skan ok 12 tyg na potwierdzenie cciazy, prywatnie robia dopiero od 7-8 tyg bo twierdza ze moga byc pomylki i nie chca stresowac ciezarnych:tak: kolejny skan polowkowy i tyle:tak: jakos przekulam co mam zrobic prywatnie zrobie w pl jak bede na urlopie zaplace 150zl a nie 100Ł (ok 500zl i jak dla mnie to za ta kase mam oplacone wszystkie rachunki lacznie z netem i telefonami i jeszcze by mi zostalo na tzw waciki;])a tak przez cala ciaze raz w mcu (teraz bedzie rzadziej bo to druga ciaza) spotkanie z polozna czyli mierzenie brzuszka i sluchanie steca tylko aaa i mocz sparawdzaja tylko takim paskiem i tyle

Paulawawa Twój post postawił mnie trochę na nogi.Mam identycznie ,ciągle myślę o objawach czy ma je czy nie i czasami się podłamuje,mam czarne myśli ,ach.....
Ona-to-ma wizytę mam prawie za 2tyg ,tabletek takich nigdy nie brałam bo pierwsza ciąża książkowa,a w drugiej problemy i tabletki i tak cudu by nie zdziałały.
Lorelain u mnie kłucia nie są mocne,poprostu czasami je odczuwam,podbrzusze nie boli teraz tylko czasami jak zrobię szybki ruch to w pachwinach złapie ból.
Azorek kosztowne są u Ciebie te badania bardzo. U nie których to pół wypłaty

Wiecie co jestem blada jak ściana,a since mam pod oczami takie jakbym przepłakała tydzień czasu i do tego nie spała.

aguga jasne ze cudu nie zdzialaja ale zawsze moga pomoc, ja tez mam bole brzucha, a bolec cie moze rowniez przez to ze sie stresujesz, a jesli wizyte masz dopiero za dwa tygodnie to do tego czasu jak najwiecej lez i absolutnie sie nie przemeczaj ( tak mi mowil lekarz)

kurcze wypadałoby posprzątać, ale ogarnęła mnie niemoc :dry: ... leże na kanapie ... muli mnie i patrze co wyprawia moje dziecko...wpadło na genialny pomysł obcinania paluszków kombinerkami :unsure:

progesteron cudów nie zdziała, ale na pewno pomaga się zarodkowi utrzymać i rozwijać więc warto brać :tak:

Azorek kosztowne są u Ciebie te badania bardzo. U nie których to pół wypłaty
Wiecie co jestem blada jak ściana,a since mam pod oczami takie jakbym przepłakała tydzień czasu i do tego nie spała.
no to tez jest pol mojej wyplaty:zawstydzona/y:pracowalam po 12,5h teraz zostalo mi 10h bo byla redukcja w pracy:no: wyplaty miesiecznej mam ok 240 a skan kosztuje 100 ehhh i moze tez przez to maz nie chce sie zgodzic na prywatne usg bo on bardziej mysli przyszlosciowo ze za ta kase mamy spora wyprawke dla maluszka:tak:
ja tez jestem oslabiona na since pod oczami kupilam sobie taki wynalazek z garniera
Garnier-Skin-Naturals-Youthful-Radiance-Anti-Dark-Circles-Roll-On-Concealer.jpg
ja zaczynam sie zastanawiac co sie dzieje. najpierw lekarz mi mowi ze za szybko na oslabienia jakie mialam i mam a teraz doszly klocia w okolicy lewego jajnika:zawstydzona/y:wczoraj ledwo doszlam na przystanek jak do pracy wyszlam:zawstydzona/y::-(wzielam nospe to przeszlo troche ale trzymalo dluuugo. u mnie jest taka sprawa ze mam spore zrosty po 2 operacjach do tego endometrioze i torbiele. i teraz sie martwie ze albo mam torbiel albo ciaze pozamaciczna bo wg lekarza jestem w grupie ryzyka ze wzgledu na zrosty:zawstydzona/y::-(

reklama
Ja mam wykupiony pakiet w Medicover co prawda za 230 zł miesięcznie, ale mam nieograniczoną ilość wizyt u gina i wszytkie badania dla kobiet w ciąży w pakiecie + usg 3d w połówce
i tak III trymestr będę już za granicą, więc będę niestety w międzyczasie zmieniać i lekarza i otoczenie pod koniec, bo mąż za granicą i nie ma wyjścia, poród za granicą.
Ale tym razem zdecydowałam się na prywatną opiekę, gdyż w pierwszej ciąży chodziłam publicznie i zostałam strasznie zaniedbana, mała urodziła się z paciorkowcem i teraz nie chce na nowo przechodzić tego samego, dlatego wybrałam może i drogą opiekę, ale prywatną, bo nie chce się drugi raz narażać na to samo!

Do góry