reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

tak tak pokrzywa dobra na wszystko - juz kiedys o niej pisałam.. od kilku lat codziennie rano ją pije - pycha, a sonkaa taka z ogródka najlepsza. a na upały polecam do wody z cytrynką kilka listków mięty - tez ochładza organizm, wiadomo że nie tak jak basen z wodą, ale zawsze cos ;)

reklama
Witanko!Kurde dziewczyny nie wiem juz co myśleć,znowu mam te okropne bóle brzucha,rano 2 razy plamiłam,minimalnie,a jednak,wszyscy lekarze mówią,ze ok,a ja się tak strasznie martwię!!!!Ile razy jeszcze mam isć do tego szpitala,gdzie i tak nikt nic nie wie,badaja,badaja,a nikt nic konkretnego nie mówi.Mam juz mega doła.Dzisiaj idę sobie prywatnie na usg,bo to co robili mi w szpitalu to pół minutki i wsio.Może dowiem sie coś niecos od tego lekarza,bo ponoc dobry jest... Młode sie tak rozkulało,ze aż czasami boli,jak się wierci i stuka,ale to jest super,hehe.Zaraz doczytam i poodpisuję.

ja niestety nie bardzo mam dostęp do świeżej pokrzywy więc pije taką herbatkę - ktoś ją właśnie polecał przy problemach z żelazem...dodać można cytrynkę bo z witaminką C żelazo się lepiej wchłania - tylko wtedy herbatkę trzeba przestudzić, bo wrzątek tą witaminkę niszczy

ptyśka, faktycznie Cię nie nastraszyła w ogóle:-D Poród jest do przeżycia, naprawdę :-D Ja najbardziej pamiętam, że kiedy urodziłam główkę to pomyślałam: JUUUUUUUŻ? Przecież miało tak boleć i trwać tak nieskończenie długo...:-D
pesca, nie mam jeszcze kreski na brzuchu :-)
sonkaa, jutrzenka, a ja nie mam kompletnie pomysłu na obiady... Jeszcze teraz jak jest tak ciepło, stać przy tych garach się gotować razem z nimi...:baffled:
debi, widziałam dziś tą reklamę w tv. Jestem na kupnie jakichś legginsów, ale nie podoba mi się to, że mają panel na brzuch - przecież w tym się można ugotować....
polcia, dostałaś moją pw?

Truskawki, młoda kapusta, makaron ze szpinakiem... Chyba podejdę po kapustę i zrobię z kiełbaską... Już by mi się chciało kalafiorów, fasolki szparagowej, młodych ziemniaczków....

Fasolek to trzymam kciuki za Was i żeby się coś wkońcu wyjaśniło! Daj znać koniecznie po wizycie!

Hmm to ja muszę się wybrać w poszukiwaniu pokrzywy :-) Dobrze mi ona zrobi :tak:

Mmm,pyszności!!!Ale ja dzisiaj nie wybiorę sie na zakupy,tylko usg,ale i tak muszę dwoma autobusami jechać,wiec padaka.No cóż,moze jutro uda sie coś z tą kapustką,a na deser truskaweczki,mmmmm.U mnie dzisiaj jedynie koperkowa od teściowej,co ja pichci własnie na dole,hehe.Też jeszcze nie mam kreski,a brzuszek juz sporawy,nie pamietam kiedy z Melcia miałam...pewnie cos koło 24 tygodnia...Bellka dzięki,bo ja juz powoli wysiadam,jeśli mam przez cały dzień nieprzerwany ból...

Fasolek, to trzymam mocno kciuki żeby minęły Ci te bóle i plamienia. I mam nadzieję, że może ten dzisiejszy gin będzie w stanie CI pomóc, oby tak było.

Ja już pranie zebrałam, wyprasowałam, makaron do truskawek ugotowałam, paznokcie też przed chwilą pomalowałam i nie wiem co dalej hehe. Później jadę po Olusia do przedszkola, zabieramy moją mamę i ma zostać z Olim jak ja pójdę do lekarza. Zastanawiałam się, czy nie zabrać go ze sobą, ale chyba wezmę go na połówkowe razem z mężem to razem sobie popatrzą :-)

no a ja wróciłam od lekarza Wiki lekko przeziębiona , kupiłam truskawki i zrobię ryż z truskawkami i bita śmietaną no trudno mój zje albo będzie o samej zupie;-)..... po za tym wpadłam do sh na zakupki dzidziusiowe:-)....
fasolek kurde dobrze że idziesz do innego lekarza może on coś wymyśli
mimii kurde to przyjedź do mnie poskładaj poprasuj:-D............
kurde i zapomniałam resztę:-(

reklama
Karola.M. w każdej aptece i w większości zwykłych sklepów na dziale Herbaty dostaniesz pokrzywę - cóż, jesli nie mamy dostępu do takiej z działki, może być expresowa, lepsza taka niż żadna, a na prawde ma zbawienne działanie :tak: oprócz przyswajania żelaza, ma działanie wypłukujące wode (mniej puchniemy, ale uwaga, trzeba też wiecej pić wody, bo jest moczopędna) oraz oczyszczające krew - gorąco polecam!

mam taki smak na tę młodą kapustkę że nie wytrzymam.. ale mi robicie ochote, a ja w pracy siedze :-(
ściełam sie z kolezanka od klimatyzacji (opisywałam swoje wywody rano), aż sie z nerwów poryczałam i stwierdziłam, że nie ma co.. nie bede ryzykować sie non stop denerwować - ide w poniedziałek po L4 do lekarza, odpoczne tydzień i może zregeneruje nerwy

Do góry