reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Wróciłam z R. od lekarza -ma ropną anginę -dostał antybiotyk z grubej rury i L-4 do piątku -teraz tylko jeszcze chłopaki podjadą po służbowe auto i po druk L-4 ,starsza jutro ma wolne -bo 6-ta klasa pisze testy ,to mała też zostanie w domu,
Musze wymyślić płynny obiad ,bo biedactwo nie może nic przełknąć -gorzej niż z małym dzieckiem:wściekła/y:

No to masz szpital w domku:szok: A i wiem jak to jest jak meżul choruje strasznie się rzeczy wtedy dzieją, najlepiej cały czas mieć pod telefonem szpital;-)
U mnie w domu same problemy:-( Zastanawiam sie nawet czy mój mąż nie ma jakiś obaw z ciazą bo nie poznaję go ostatnio. Całkowicie sie odsunął na bok nie można z nim porozmawiać, ostatnio nawet po wizucie nie zadzwonił i nie zapytał czy wszystko ok. Nie wiem co mam o tym myśleć zrobiło mi sie tak strasznie przykro:zawstydzona/y:

reklama
witajcie
a mnie jakiś marazm ogarnął, za oknem zimn,paskudnie, humoru wcale nie mam.
Spodnie ciężarówkowe jakieś eleganckie muszę kupić (rurki mam) ale nawet Allegro nie chce mi się przeglądać...

Witajcie!
Ale beznadziejna pogoda za oknem :baffled: A miałam myć okna...
Co do objawów to mi również prawie wszystko przeszło. Zostały tylko bolące i swędzące brodawki :zawstydzona/y: oraz kłucia i podbrzuszu.

hej

ja dzis jeszcze nie poszlam do pracy bo wstalam z lekkim bolem gardla i katarem. A zreszta mam pare dni zaleglego urlopu to swiat sie nie zawali jak odpoczne.

zreszta u nas taka pogoda ze nawet nie chce mi sie nosa wystawic. Kuby do przedszkola nie zawiozlam bo lało i tak wieje ze szok.

jesli chodzi o porzadki świateczne to u mnie nie ma. Nie zamierzam teraz nic robic, tylko sprzatne jak co sobota. Po swietach tydzien lub dwa przyjda nam montowac balustradę schodowa i beda spawac. Potem R ma przytrzec trepy i lakierowac wiec szkoda mojej roboty. Posprzata sie po wszystkim. Siostra powiedziala ze mi moze umyc okna to w maju jak bedzie po wszystkim ja poprosze.

ech zazdroszcze takiej sily w wywalaniu, u mnie troche z tym gorzej. Niby wczoraj reklamowke ciuchow na pck odlozylam bo i tak juz za male ale jeszcze ze 2 bym spakowala. Moze nastepnym razem.

Margot powodzenia na usg !!!!. Ja mam 32 lata i nie robie testu Pappa. Gin mnie spytal czy chce robic, powiedzialam ze chyba w moim wieku to nie jest jeszcze mus. A on na to ze jak chcę, to nie chodzi o wiek, ze w niektorych krajach robią to wszystkim. Ale nie zachecal mnie, nie namaiwal wiec mysle ze nie ma co. NT i kosc nosowa ok wiec nie bede dodatkowo testu robic.
A ze ja niedaleko Warszawy to u nas te taka sama pogoda wczoraj byla. Tragedia.

Polcia jesli chodzi o HIV to tez robilam z piewrszymi badaniami. To sie podobno zmienilo i HIV jest podstawowoym badaniem w ciazy. Cos czytalam ze jak sie okaze ze matka jest noscicielem to mozna zapobiec aby sie dziecko zarazilo jesli sie o tym wie. To juz kilka lat sa to zalecenia. Moja kolezanka ma 2 letniego synka i juz to robila

wogole co do badan to ja po tej mega liscie na poczatek to juz raz mialam zrobic mocz i morfologie ogolna. Ale to sie chyba robi czesciej niz inne. No i wyszly mi bakterie w moczu wiec czekam teraz na wynik posiewu

Mimi a pod Warszawą w którą strone??

z jednej strony fajnie ze wozki sobie wybieracie bo to takie przyjemne ale z drugiej to ciezka decyzja. Nie ma idealnych sprzetow.
Ja narazie pojezdze X-landerem. Gondole mam praktycznie jak nowa bo kuba jezdzil do 5 m-ca. Potem pewnie jezdze troche pojezdzimy spacerowka od niego a po roku moze kupię jakas nowa spacerowke, bo parasolka bo Kubie ktora kupilam na krotkie wypady okazala sie porazka.

Majeczka ja bralam 3 dni zwolnienia i kod B wystarczy. Nikt ode mnie zaśiwaczenia nie chcial.

Malami u nas problem sepow sie rozwiazal jak kupilismy laptopa. A potem 3 latach jak sie okazal juz za wolny dla mnie kupilam drugi a stary jest jaak Kuba chce cos porobic sobie, wiec nie ma awantur o kolejke do kompa.

Krak ojj ja ciegle rano wymiotuje. Nie wiem kiedy to minie, ostatnio mialam tak do 18 tygodnia :baffled:. Poza tym szybko sie mecze.

ide sobie zrobic kawe i ubrac mlodego bo przez to ze siadlam do kompa on w pizamie siedzi.

i obiecalam mu zbudowac remize strazacka z lego co dostal na gwiazde i ja niechcacy rozwalil.

milego dnia

Hej.U nas świeci słoneczko,ale zimno jest,dałam młodej zimową kurtkę,bo nie wiem czy ich przypadkiem na jakiś spacer nie wezmą,albo do ogródka przedszkolnego.Czasami mam wrażenie jakby specjalnie te dzieci ciagnęły w takie zimno ,żeby się połowy pozbyć,hehe.

Co do objawów,to ja nadal mam bolący dół brzucha,piersi jakby mniej bolące,siku co pół godziny,no ale lepiej,ze są jakiekolwiek objawy,to mniejsze schizo,że coś jest nie tak...

Którś z dziewczyn pisała o foteliku na stelażu.Ja po Amelce mam x-landera xa,stelaż,gondolę i fotelik maxi-cosi.Młoda jezdziła w gondoli przez 2 miesiące,a potem już cały czas fotelik mocowany do stelaża,super rozwiązanie,bo do samochodu bierzesz tylko fotelik,stelaż do bagażnika i luz,a w tym foteliku moze sobie dziecko spokojnie spać :tak:.
Jak miała 7-8 miesięcy zamontowałam jej juz spacerówkę do stelaża,a fotelik kupiliśmy nowy,już wiekszy i na stałe był w samochodzie. Także polecam.

witam u mnie pogoda brzydka i zimno ale póki co nie wieje w sobotę u mnie była wiatrowa kulminacja...do tego cały weekend boli mnie pachwina przy nodze i ledwo chodzę ogólnie pogoda wpływa na mnie bardzo depresyjnie i jeszcze do tego wszystkiego o 4 zachciało mi sie siku i pa pospane ogólnie zdycham.....

buziaczki dla was wszystkich

Cześć dziewczynki:-) Ja mam w czwartek badania prenatalne a dziś kto wizytuje to też nie wiem.
Pogoda strasznie przytłaczająca...nic sie nie chce. Z łóżeczka chyba dziś nie wyjde!
Pozdrawiam cieplutko!!!

reklama
witam sie i ja. u nas tez pochmurno ale bez wiatru i tylko lekki deszczyk pada wiec w miare znosnie jest jeszcze:tak:
u nas badania na HIV robia od reki za kazdym razem tak samo test pappa ja wlasnie miala w czwartek robiony. jak sie zdecydowalam na skan na zespol downa to automatycznie biora krew na to badanie :tak:co do wozka pisalam juz co ja mam na odpowiednim watku;-):-)
dałam młodej zimową kurtkę,bo nie wiem czy ich przypadkiem na jakiś spacer nie wezmą,albo do ogródka przedszkolnego.Czasami mam wrażenie jakby specjalnie te dzieci ciagnęły w takie zimno ,żeby się połowy pozbyć,hehe.
widzis zco kraj to obyczaj u nas nawet zima jak snieg pada to biora dzieci do parku i nikt sie nie przejmuje dzieci z katarem chodza do przedszkola i nikt paniki nie sieje. mam liste ktora dostalam przy zapisywaniu mlodej do przedszkola. tam mam wymienione jakie choroby moze mloda zalapac i jakie powinno byc postepowanie wiec jak miala ospe to wiafomo nie szla ale z katarem ja puszczam normalnie bo tu tak juz jest:tak:jak ma temp do 37,7 i powyzej to w domu zostaje a tak to uczeszcza ciagle:tak:

Do góry