reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

witam sie i ja. nadrobilam zaleglosci:-) amelkowna wstala dzis o 6.40:baffled: a ja najchetniej spala bym nawet na stojaco ehhh

dziewczyny mam do was pytanie. co myślicie o podrozowaniu samolotem w ciąży?chcemy wybrać się na długi weekend do Egiptu. będę w 16 tygodniu.
ja latalam w ciazy z amelkowna i nic sie nie dzialo jednak egipt jest krajem w ktorym trzeba uwazac co sie je bo nasze zoladki nie sa przyzwyczajone a dwa ze bala bym sie cos zalapac w cieplym klimacie:zawstydzona/y: ale to akurat ja osobiscie. mam 2 kolezanki ktore w ciazy lataly do egiptu tylko bardzo ostroznie ppdchodzily do jedzonka;-)wszystko bylo z nimi i z dzidziorkami ok:tak: doczytalam ze sie jednak rozmyslilas i popieram osobiscie bo ja bym sie wlasnie bala bardzo ze cos zlapie chocby z powietrza:zawstydzona/y:

reklama
Ja też będę rodzić z położną która będzie mieć akurat dyżur.
Ale Wam fajnie z tymi planami urlopowo- wypoczynkowymi:) My raczej poza weekendowymi wypadami nic więcej nie planujemy. A może warto, to ostatnie chwile tylko we dwoje:) Trochę krucho z kasą, po 4 przeprowadzkach, zmianach pracy i sezonie grzewczym dopiero wychodzimy z dołka:)

Z innej beczki, skończyło się nam żarełko dla Panów Kotów wiec wieczorkiem na szybko pierwszy raz w życiu kupiłam im whiskas i co, protest głodowy, wyrzuty, narzekania, od rana podwójny foch!!! Moje koty nie kupowałyby Whiskasa:)

Z innej beczki, skończyło się nam żarełko dla Panów Kotów wiec wieczorkiem na szybko pierwszy raz w życiu kupiłam im whiskas i co, protest głodowy, wyrzuty, narzekania, od rana podwójny foch!!! Moje koty nie kupowałyby Whiskasa:)

U mnie wrecz przeciwnie kiedys kupiłam mojej kotce to od razu by puszczke cala zjadla, natomiast jesli chodzi o kitkata to wtedy powacha i tylkiem zarzuci i nie zje. wybredne te koty

dziewczyny chciałabym wam wszystkim coś odpisać ale ciąża zupełnie pozbawiła mnie koncentracji ;) to może to co pamietam

Syneczki proszę napisz jaki masz detektor, też bym chciała sobie kupić ale nie wiem jaki model
Monia B - a w jakiej części wawy sprzedajesz mieszkanko? Bo szukamy z mężem właśnie jakiegoś lokum ;)

co do podróży mi gin do 14 tygodnia zabroniła, więc nawet nie mogę odwiedzić rodziców.

Ale weekend majowy już mam zarezerwowany w górach i mam nadzieję że pojadę bo wszystko już opłaciłam

od wczoraj boli mnie brzuchol a raczej to takie kłucie po bokach pewnie się rozciąga wszystko, no i wczoraj zaatakowały mnie wymioty do tej pory miałam tylko mdłości, może dziś będzie lepiej.

malinova mamy mieszkanko na Tarchominie. Jeśli byłabyś zainteresowana tą lokalizacją to daj znać, wyślę ci linka z ogłoszeniem. My lubimy Tarchomin i większego mieszkanka też będziemy szukać w tej okolicy.

Mówisz, że jedziecie w góry. Właśnie pomyślałam, ze też może wybrać Taterki na weekend majowy. tylko ciekawe czy jeszcze znajde jakies wolne miejsca w fajnym pensjonaciku. Może dasz mi jakiś namiar na wasze miejsce :)

Moja kotka też nie lubi whiskasa, ale ograniczam jej mokre jedzonko bo 3/4 wywalałam do śmieci. teraz dostaje raz na tydzień i wylizuje do końca. są protesty ale powiedziałam że nie będę kasy do kosza wyrzycać

malinova mamy mieszkanko na Tarchominie. Jeśli byłabyś zainteresowana tą lokalizacją to daj znać, wyślę ci linka z ogłoszeniem. My lubimy Tarchomin i większego mieszkanka też będziemy szukać w tej okolicy.

Mówisz, że jedziecie w góry. Właśnie pomyślałam, ze też może wybrać Taterki na weekend majowy. tylko ciekawe czy jeszcze znajde jakies wolne miejsca w fajnym pensjonaciku. Może dasz mi jakiś namiar na wasze miejsce :)
Ja mam 100 km do Tatr więc pewnie też sie wybierzemy na wycieczkę :tak:Ale jako takich planów wakacyjnych nie mamy. w zeszłym roku we wrześniu dopiero kupiliśmy mieszkanie skończyliśmy remont a teraz jeszcze trochę rzeczy nam brakuje np łozka do sypialni:-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kasiorzyca trzymam kciuki. Musi być dobrze.

Monia no i dobrze że nie lecicie. Już nie chodzi o zemste faraona, bo jak juz mialas styczność z ich florą bakteryjną to nic ci nie grozi, sama byłam dwa razy, ale na szczeście mi nic nie było, męża złapało tylko za pierwszym razem. Jednak nie chciała bym tam w razie czego trafić do szpitala albo złapać jakiegoś innego choróbska.
My od 5 lat zawsze lecimy za granicę i nad polskie morze chociaz na dluższy weekend. W tym roku niestety tylko Bałtyk nam zostaje, więc pewnie pojedziemy na dłuzej. No ale w przyszłym roku to już napewno za granicę, narazie planujemy jakieś wyspy w Hiszpanii.

kasiorzyca - mój syn na usg przez wiele miesięcy był młodszy o ok 3 tyg. od terminu wedle OM ;) a wszystko dlatego że owulacja nastąpiła o wiele później niż powinna :)

co do rowerków - my też córce kupiliśmy w decathlonie i sprawuje się dobrze :) - co ważne można tam spokojnie się przymierzyć do roweru i pośmigać po sklepie aby być pewnym że jest ok :)

anusia super że na wizycie wszystko okazał się ok :)Monia.B ja osobiscie bym nie poleciala do Egiptu w ciazy.
moje też nienawidzą whiskasa, moje koty jedzą tylko suchą karmę Royal Canin i codziennie dostają 1 saszetkę (na 2 koty bo 3 nie lubi) uwaga: karmy z Biedronki! najbardziej im podpasowała.
A kiedy otwieram puszkę tuńczyka to wszystkie 3 meldują się w kuchni to im troszeczkę daję.. :).
Poza tym nic. Jak są inne karmy (kitekat, whiskas) to mogą nic nie jeść w ramach protestu..charrrakterki.
Ale ja kupuję karmę w 10 kg workach, żwirek w 40l workach i nie dopuszczam żeby mi zabrakło. Kurier zazwyczaj jest w cenie i dostawa na drugi dzień.

Monia B - ja przyrosłam do Ursynowa i to chyba na stałe, a tu niestety mieszkania są drogie i ciężko coś znaleźć, nie wiem czy czołgiem mnie stąd ruszą;) więc póki co Tarchomin odpada ;)

poniżej link do mojego miejsca wypoczynku - jedziemy z moimi rodzicami i bratem więc koszty trochę się rozłożą. Zakochałam się w tym apartamencie i uparłam się, że jedziemy. Mieliśmy zarezerwowany luty, śnieg, kominek - marzenie, ale przez ciąże trzeba było zmienić plany

http://www.zakopanenoclegi.biz.pl/apartamenty/sloneczna-perc/galeria/

będzie to też taka mała podróż poślubna bo jeszcze nigdzie nie byliśmy

reklama
Do góry