reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Ullana witaj! będę trzymać kciuki za Ciebie, żeby było wszystko dobrze:biggrin2:
Lorelain cieszę się bardzo, że z maluszkami wszystko w porządku, będziesz na pewno spokojniejsza:biggrin2: mnie też czasem pobolewa w dole kręgosłupa ale to podobno w ciąży normalne;-)
Mina 29 no to miałaś zerwaną nockę. Mam nadzieję, że z mężem wszystko w porządku. Skąd ja znam akcje z ostrych dyżurów:p prędzej człowiek im tam zejdzie niż doczeka się pomocy:p

W Krakowie dzisiaj takie piękne słoneczko mnie obudziło a ja dalej muszę się kurować i nie mogę wychodzić:/ Mam nadzieję, że to już ostateczny koniec zimy i taka pogoda będzie nas budzić częściej:biggrin2:

reklama
Witam ,jestem ,rano o 5 wzięłam tabsy ,zaliczyłam WC i poszłam z powrotem spać.Teraz gotuje obiadek ,pije przeźroczystą kawę ,dzieciom zrobiłam tiramisu.
Musze się trochę podrasować bo na 13.30 z laskami na klasowe urodziny do Groty solnej-prezenty zapakowane ,bukiet z lizaków gotowy.

Wczoraj do 24 rozmawiałam z m ,na temat zmian w domu,uznaliśmy ,że na razie salon u góry zostaje ,do sypialni damy kojco --łóżeczko,
Taki mi się podoba
Wielofuncyjne lozeczko dla dziecka kojec RYBKA 5w1 (2165946666) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

no i chyba musimy im w środę powiedzieć o powiększeniu rodziny ,bo za mocno dają mi w kość

Witam niedzielnie
Ale piękna pogoda u nas
M na gieldzie a ja zaraz idę z młodym spacerkiem na obiad to teściowej taka pogoda to aż szkoda wyciągać auto i się tłuc

Ullanan witam i trzymam kciuki za fasolkę żeby tym razem było ok. Ja tez jestem mamą październikową 2007

Lorelain bardzo się ciesze że wszystko ok z dzieciaczkami

Mykam już trochę się ogarnąć bo jeszcze w piżamie siedze młody już o 8 rano się sam ubrała a matka chodzi jak upiór :-D

wróciliśmy z małżem ze szpitala, prześwietlenie zrobili, palec mały u stopy złamany, cała sina i opuchnięta, ma 3 tyg leżeć, jutro do rodzinnego po zwolnienie z kartą informacyjną.

I teraz zamiast oni mnie to ja ich muszę pielęgnować. echh. A jeszcze synek prosi żeby iść z nim w nogę pograć..

Czesc dziewczyny:) jak samopoczucia w niedzielny, pózny poranek? Ja jak zwykle mam lenia strasznego :/ boziu ile ta fasolka nasza zabiera mi energii:) kochane malenstwo:)
Lorelain ciesze sie ze Twoimi fasolkami wszystko dobrze:) teraz glowa do gory i cieszymy sie sloneczkiem i rosnacymi brzuszkami :)
Ullana trzymam mocno kciuki!!!! Oby tym razem sie udalo :)
Mimii ja jak rano wstaje to mam brzuszek prawie ze normalny a wieczorem to juz taki wygladajacy na 5 miesiac ciazy hehe. Nabrzmialy i twardy. Moj chlopek chodzi wtedy za mna, glaszcze i bebla do tego basiora bo mysli ze to nasza dzidzia tak rosnie:)
U Nas sloneczko dopiero teraz zaczelo wychodzic. Rano bylo -5stopni wiec brrr....zimno! Teraz robi sie fajnie wiec pewnie i my pojdziemy na spacerek po obiadku:)
Zycze wszystkim przyjemnej niedzieli i pozdrawiam:-)

Fajne :-)
Ja dzisiaj będę mówić dziadkowi swojemu :-)
Czyli pradziadkowi małej.
Został jeszcze tylko właśnie dziadek i babcia, bo reszta już wie :-)

A moje dziecko "całymi dniami" przesiaduje nad gotowaniem ;-)
http://www.gry.pl/gra/Lekcje-Gotowania-Sushi-California-Rolls.html

Ostatnia edycja:
I ja sie witam niedzielnie:-)

W dobrym humorze bo słoneczko ładnie świeci za okienkiem, choc zimniej sie zrobiło.Mdłosci troszeczkę dokuczaja i jakis niesmak w ustach, w pierwszej ciązy nie miałam wogóle zgagi ale cos czuje ze teraz mnie nie ominie.A ze ciąża inna od pierwszej, wysyp pryszczy, te mdłości to mam nadzieje ze to coreczka tak dokucza.

Lorelain super wieści, no a gina zeczywiście zaskoczyłaś tymi bliźniakami, no widac ze takie bliźniaki to nawet dla lekarza zaskoczenie i nie codzień mu sie zdarzają.Najwazniejsze ze wszystko jest ok i sie uspokoiłaś.
ullana jestesmy z Tobą i trzymam mocno &&&&&&&&&&&, musi sie udać!!!!!Zdrowka dla A.
Mina to sie męzulek załatwił az mnie palec na sama mysl zabolał.Co do brzuszka to ja rano jeszcze w miare płaski mam ale juz nie taki jak przed ciązą ale wieczorem to juz taki jak miałam w 6 m-cu z synkiem.
Sandy udanej imprezki zycze, a łóżeczko fajne, pierwszy raz widze taki model.

Witajcie.Ja dzisiaj raniuteńko wstałam bo jechaliśmy na giełdę ,pokupowaliśmy młodemu markowe zabawki za śmieszne pieniążki i niedzielny humorek superowy mam.Kupiłam też dla bliźniaków szwagierki krzesełko do karmienia disneya.
Lorelain dobrze,że z maluchami wsio ok i ,że się uspokoiłas.
Mina współczuję Twojemu m złamanego paluszka ,musiało boleć bardzo .
Mój brzuszek troszkę się powiększa. Zmarzłam mocno i teraz piję herbatkę

Ullana witaj! będę trzymać kciuki za Ciebie, żeby było wszystko dobrze:biggrin2:
Lorelain cieszę się bardzo, że z maluszkami wszystko w porządku, będziesz na pewno spokojniejsza:biggrin2: mnie też czasem pobolewa w dole kręgosłupa ale to podobno w ciąży normalne;-)
Mina 29 no to miałaś zerwaną nockę. Mam nadzieję, że z mężem wszystko w porządku. Skąd ja znam akcje z ostrych dyżurów:p prędzej człowiek im tam zejdzie niż doczeka się pomocy:p

W Krakowie dzisiaj takie piękne słoneczko mnie obudziło a ja dalej muszę się kurować i nie mogę wychodzić:/ Mam nadzieję, że to już ostateczny koniec zimy i taka pogoda będzie nas budzić częściej:biggrin2:

Ja sie podpisuję Lorelain musi być dobrze z maluszkami;-)
Ullana współczuję doświadczeń i trzymam kciuki za malucha:tak:
Ja jakoś ostatnio nie mam siły na skrobanie tu z wami. Mnie również pobolewa krzyż w dole i ogólnie moje samopoczucie się pogorszyło ostatnio. Spać nie mogę brzuchol trochę męczy i jeszcze mi nogą rwie ale to wiem że od kręgosłupa bo już wcześniej to miałam, ale nie brałam przepisanych lekarstw bo doczytałam że powodują problemy z zajściem w ciąże więc odstawiłam. No i problem wrócił niestety:sorry:
Jeszcze miesiąc może wytrzymać i wybieram się potem na L4

reklama
hejka

ja dzisiaj w planach mam wizytę w Tesco bo we wtorek córka ma urodziny i coś trzeba zakupić a że w poniedziałek M ma szkolenie to nie bardzo będzie jak jechać.

Noc jako tako minęła, czuje się dziwnie bo jak bym co najmniej 2 tyg. chorowała i taka osłabiona łażę.

co do szyjki - ja w 1 ciąży miałam bardzo mocno skróconą ale dowiedziałam się o tym pod koniec ciąży - lekarz opindolił mnie od góry do dołu że łażę na zajęcia a powinnam leżę ale poprzedni lekarz zlekceważył sobie równo wszystko - cudem jakoś donosiłam...

nie martwcie się dziewczyny - musi być wszystko dobrze :)

Do góry