reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

A ja z objawów to na pewno senność przez dzień no i wieczorkiem już przechodzi. Mdłości tez głównie przez dzień a potem jak ręką odjął i nie mogę sobie poradzić z zaparciem:no:

reklama
Lori81 kolejną wizytę mam 8,02 i mam nadzieję że wtedy coś więcej zobaczę.Wtedy jest włąśnie moja planowana wizyka u lekarza prowadzącego bo ta przedwczoraj była u innego z nieciepliwości mojej:-)
My też z przytulankami wstrzymaliśmy się od 1,5yg..zapytam lekarza jak będę w środę..Mdłości mam minimalne tylko rano i gdy robię obiad czyli w momencie patrzenia i wąchania składników a później już gdzieś za godzinkę jem ze smakiem choć jakiegoś dzikiego apetytu nie mam:eek:
Przed ciążą chodziłam na fitness 2 razy w tygodniu.Teraz też chciałam na jakąś spokojniejszą wersję żeby nie sflaczeć ale w moim mieście mogę tylko na jogę 1 raz w tyg pod warunkiem że nie będę miała akurat drugiej zmiany,czyli pewnie lipa:no:

Witam nowe przyszłe mamusie!
U nas przytulanki są, ale tak na spokojnie :-D Bo boję się trochę o Fasolkę ale zobaczymy co lekarz powie.
U mnie dziś jeszcze mdłości nie przyszły dziś, ale pojawią się pewnie po śniadaniu, tak jak wczoraj, męczyły mnie prawie do wieczora :baffled:
Nie mogę doczekać się już poniedziałkowej wizyty, z jednej strony się cieszę, a z drugiej się strasznie denerwuję. Strasznie się boję, że powtórzy się sytuacja z poprzedniej ciąży :-( Staram się o tym nie myśleć, ale to jest silniejsze ode mnie.

Dzień dobry i witam ciepło nowe Mamusie:-)

Ja mam dzisiaj lekki dołek psychiczny - to chyba też objaw:crazy: Martwie się czy w czwartek coś zobaczę, za chwilę martwie się, że zobaczę coś wiecej niż jedną fasolinę, czy poradzimy sobie finansowo, czy będzie zdrowa aaa:angry:

Ehh chyba lepiej się wziąć do jakiejś roboty;-)

Dzien dobry kochane...jak dzisiaj samopoczucie:happy:

lorelain-jak bole podbrzusza lepiej ja mam jak Ty 2 dni mialam luzu a jak wieczorem mnie zlapalo to sie modlilam zeby tylko okres nie polecial takie mam wrazenie:no: tez jestem na progresteronie biore dopochwowo rano i wieczorem po 200mg, poczytalam troszeczke na ten temat i niby te skurcze powoduje gonadotropina ( beta hcg) przygotowuje lozeczko dla maluszka i takie przemeblowanie robi rozpierdziela wszystko dogory nogami zeby byl porzadek:-) tylko nie wiem na ile ma bolec:szok:.
krak8686- Tobie na krzyz a nam na brzuch padlo chuba te bole krzyza to tez objaw jest Ci dzisiaj lepiej??
zumba-mialas juz 1 usg w ktorym tygodniu???

Czytam, ze wiekszosc z Was po 5 tygodniu ma ,mdlosci u mnie narazie pod tym wzgledem jest ok.

Dziewczyny doradzcie nie wiem jak mam sie zachowywac chodzi mi o wysilek fizyczny nie chce przesadzac i siedziec na doopie caly dzien:tak:.
Milego dnia pazdziernikowki

witam z rana ja sie obudziłam z katarem i bólem gardła :crazy: i spałam moze ze 4 godziny jestem nieprzytomna :-(
o 15 mam egzamin na prawko, musze sie przyznać ze sie stresuję :-( Przed chwilą czytałam na wp że tą 6 miesięczną Madzie nikt nie porwał tylko matce wypadła z kocyka w domu a ona sie wystraszyła że nie żyje i porzuciła gdzieś tam SZOK!!!!!!!!! ale aktorka!

Cześć dziewczyny :)
ja mam dzisiaj super humorek bo ciąża oficjalnie potwierdzona u lekarza :) szystko opisane i zdjęcie wrzucone do wątku z wizytami :-)

lerze sobie i odpoczywam ... korzystam że mam urlop ... rano mi się kręciło strasznie w glowie i było mi słabo, powiedziałam lekarzowi to mam się kawy napic , powiedział że bóle brzucha są normalne i wszystko jest idealnei i jak najbardziej w normie i mam się niczym nei marwwić. Wizyta była dosyć krótka, mam nadzieje że dowiem się wiecej jak pójde do innego gina prywatnie. Mam skierowanie do laboratorium na badania i zaraz zabieram się za przeglądanie reklamówek które od niego dostałam z ulotkami i gadżetami :)

aha no i ważne że ciąża trochę starsza...termin na 2 październik.

magdus - bede trzymam mocno kciuki!!! .... na pewno Ci się uda na egzaminie! .... koniecznie daj nam znać jak Ci poszło

ah no tragedia okropna z tą biedną dziewczynką :-(

magdus to trzymam kciuki za egzamin &&&&&&
lorelain cieszę się, że wszystko w porządku z Fasolką. Gratuluję :-)

reklama
kurcze spać mi się chce okropnie .... ale wam smęcę :-p

malinka - witamy witamy :) .... napisz trzy słowa o sobie :)

Do góry